Yolanthes hoofd op Wesley's buik

Ach, ach, ach. We vallen hier in Nederland toch ook van het ene drama in het andere. Er gaat geen dag voorbij of er valt wel weer ‘Breaking News’ te zien bij RTL-Boulevard, te lezen in de Telegraaf, of te ontdekken via Twitter, waar het nieuws de gemoederen ook aardig in beroering brengt. Het is dan ook niet niks, dat wat er nu weer is gebeurd. En ab-so-luut columnwaardig. Ik zie het dan ook als mijn taak als columnist om iets over deze zaak te schrijven. Eigenlijk wilde ik schrijven over de oplossing die ik voor de honger in de wereld heb ontdekt, maar dat zal een weekje op moeten schuiven. Het zal in mijn column van vandaag moeten gaan over Wesley Sneijder. Specifieker gezegd: over de tatoeage van Wesley. Hij heeft namelijk het portret van zijn vrouw op zijn buik laten tatoeëren. En ook niet bepaald onopvallend. Vandaag verschenen er voor het eerst foto’s van Wesley Sneijder in zijn zwembroek mét de tatoeage van zijn vrouw. Er werd niet bepaald positief op gereageerd. De lezer zal begrijpen, dat verder alles moet wijken voor dít nieuws. Dit nieuws, dat verder al het andere nieuws overschaduwt. En wederom werden Wes en Yo door de Nederlandse pers door het slijk gehaald. Die Wesley. Zó romantisch. Wéér niet goed.

Ik voel toch de behoefte om het voor deze knul op te nemen. Als ik sommige tweets lees, schud ik af en toe meewarig mijn wijze hoofd. Ik quote: 'Het schijnt dat Yolanthe ook een levensgrote tattoo van Wesley gaat laten zetten. Op haar rechterpink.’ En ook: ‘De tattoo lijkt niet eens op Yolanthe!’ Kijk, dat is dan weer niet nodig. Och, och. Als Wesley dit maar niet leest. Of Yolanthe. Want het is beslist niet flatteus, wat er allemaal gezegd wordt over dit stel. Terwijl Wesley toch echt heel slim is geweest. Ja? Ja. Ik ga het uitleggen.

Voetballers kunnen voetballen. Dat mag duidelijk zijn. Meer moet je dus ook niet verwachten van deze mensen. Je hoort om je heen soms op denigrerende toon zeggen: “Voetballers zijn best dom!” En dan denk ik: ‘Ja, duh!’ Anders hadden ze toch wel een normáál vak gekozen? Moet ik dit verder uitleggen? Nee toch? Het maakt trouwens geen bal uit, dat voetballers dom zijn. Als ze maar een kruisje kunnen zetten onder hun contract en een bal in het doel kunnen schieten, dan is iedereen blij met ze. Alleen gooien ze soms de zaken wat door mekaar. Dan denken ze, dat zo’n voetbalcontract voor altíjd is. En staan ze er niet bij stil, dat een tatoeage nou net weer wél voor altijd is. Met zulke vergissingen kunnen de zaken nog knap fout lopen. Zo ging Andy van der Meyde weg bij AJAX om te gaan voetballen bij een andere club. Nu voetbalt hij bij PSV. Best lullig, toen de heren na afloop van de wedstrijd gingen douchen: Andy heeft in gotische stijl ‘AJAX’ op zijn kuit laten tatoeëren.
Eén ding moet je Andy wél nageven: het woord stond keurig gespeld. Er stond geen ‘AJAKS’ of ‘AAJAX’. En er zijn niet veel voetballers die hem dat nadoen. David Beckham liet al eens de naam van zijn vrouw Victoria in het Hindi op zijn arm tatoeëren, maar later bleek er ineens Vihctoria te staan. De tatoeëerder hád nog een paar keer opgekeken van zijn werk en met een onzekere blik in zijn ogen gevraagd: “Weet je zéker, dat je Vihctoria zo spelt?” David was beledigd geweest. Alsof hij niet zou weten hoe je de naam van zijn vrouw moest spellen!
Nog zo’n helder licht: John Carew, de Noorse spits. Hij wilde de Franse leus ‘Ma Vie, Mes Régles’ (Mijn Leven, Mijn Regels’) in zijn nek laten tatoeëren. Omdat het streepje verkeerd staat, kan het nu gelezen worden als ‘Mijn Leven, Mijn Menstruaties.’ Tijdens een persconferentie wilde de voetballer niet ingaan op dit gewoonlijk maandelijkse, maar voor hem eeuwige ongemak. Hij liet de media weten dat hij over voetbal wilde praten en niet over privézaken. Terecht. Ik ga als columniste ook niet alles uit de doeken doen over mijn menstruatie.

Kijk, en zo stom is Wesley dus niet. Hij weet, dat spelling niet zijn sterkste kant is. Dus die fout wilde hij niet maken. Trouwens, als Yolanthe nou gewoon Truus had geheten, dan had hij het er misschien nog op durven wagen. Maar die ingewikkelde spelling van de naam Yolanthe kan voor veel problemen zorgen. Want was het nou Yholante? Of Yolhante? Of was het nou toch Joolanthe? Dat risico wil je niet nemen. Helemaal niet, als je van plan bent om zo’n beetje de helft van je lichaam in de inkt te laten dopen om de liefde voor je partner te laten vereeuwigen. Nou schijnt Yolanthe óók wat lettertjes in haar lichaam te hebben laten graveren. Op haar rug zou van schouder tot middel het statement ‘Te Agradezco dios por Wesley’ oftewel ‘Ik dank God voor Wesley’ te lezen zijn. Nou heb ik boze tongen horen beweren, dat het een invuloefeningetje is. Kon ze makkelijk doen, Wesley weet toch niet wat dat is. Ze heeft namelijk laten tatoeëren: ‘Te Agradezco dios por…’ en toen ze de tatoeage contant afrekende, kocht ze er meteen wat velletjes plakletters bij. In eerste instantie stond er een poosje ‘Jan’, nu staat er ‘Wesley’. Kost wel meer plakletters, maar goed, Wesley verdient ook nét een paar stuivers meer dan Janneman, dus heeft Yolanthe Golddigger die velletjes plakletters er weer ruimschoots uit. En er is altijd wel een bereidwillige bodyguard die de lettertjes er ’s morgens op wil plakken voor Yolanthe. Wesley is dan toch al lang en breed aan het trainen.

Ach die Wesley. Hij wilde het zekere voor het onzekere nemen. Niet in het nieuws komen met de verkeerd gespelde naam van zijn vrouw. Niks letters. Hij heeft sowieso niks met letters. Plaatjes kijken, dáár houdt hij van. Wesley koopt de Playboy echt niet vanwege de interessante artikelen die er in staan. Welnee. Hij koopt het blad - als enige Nederlandse man trouwens - vanwege de blote meiden die er in staan. Zo heeft hij Yolanthe ook leren kennen! Ze lag al veel eerder op zijn buik dan dat wij dachten… Wesley heeft een mooi plaatje uitgeknipt. Met dat plaatje is hij blij naar de tattooshop gehuppeld. De tatoeëerder keek even met een half oog naar het plaatje. Hij onderdrukte slaperig een geeuw. ‘Wéér iemand die Amy Winehouse op zijn buik wil’, heeft hij kennelijk gedacht terwijl hij de tatoeëer- naald in de buik van Wesley prikte.