Carbid: Vuurwerk voor Paupers

Aan: Sunchaser
Van: Danny
Subject: "Carbid: Vuurwerk voor Paupers"

In reactie op SMS Witte Neger naar 0900-FOK!

Sun! Mijn ontbijt! Wat doe je?!

Niet alleen ben ik uitermate geschokt door het feit dat je de 'Linda.' in huis hebt, maar zou je de volgende keer even een nsfrab (not suitable for right after breakfast) tagje willen plaatsen voordat je een oud, gerimpeld, halfnaakte oude versie van Monique Smit meestuurt? Ik heb het namelijk niet zo op antiperistaltische slokdarmspasmen. Wat betreft die review van K3 en de kattenprins trouwens; hoe bedoel je 'het is niet realistisch dat ze samen in één bed slapen'? K3 slaapt altijd in één bed. En als ze denken dat er niemand kijkt beffen ze elkaar, nemen ze elkaar keihard met dildo's en komen ze spuitend klaar terwijl ze geile woordjes schreeuwen zoals 'amai, gij vieze slettekes, ik zal u eens efkes dezen rubberen dildo in uwen poeske pompen èh!' en 'aja, Kathleen, ik ga terúg af geraken!!!'. Uiteraard zingen ze daarbij tussendoor hun grootste hits 'oya lélé, duw nu die dildo heel diep in mijn snee' en 'want het is kutjesdag, kutjesdag, alles kan en alles mag'. Kijk, dat ze dat in zo'n film niet laten zien is logisch, maar het gebeurt wel degelijk!

Maar goed, ik twijfel nog of ik de DVD ga kopen als deze uit komt. En dat vooral omdat ik me dood erger aan DVD's in het algemeen. Als ik een DVD koop ga ik er vanuit dat ik gewoon klaar ben, maar dat is natuurlijk niet zo. Je geeft namelijk vijftien euro uit voor de DVD. Vervolgens komt een week later de Extended Version uit, met commentaar van de acteur en deleted scenes. En die extra's zijn natuurlijk helemaal top en dus ben je vijftien euro kwijt voor die extended version. Maar dan komen in de weken erna nog de '2-disc special edition', 'director's cut', 'ultimate edition', 'definitive edition' en 'definitive, ultimate, 3 disc, alternate ending versie' (in de normale, luxe box en metal case) uit. Intussen heb je de film 5 keer gekocht - steeds met andere extra's - en ben je honderd euro lichter. Intussen erger je je bij elke dvd elke keer dat je 'm in je speler propt dood aan de beginwaarschuwing ('WAARSCHUWING' in groot rood en daaronder een tekst in het wit die je nooit leest, en dat meestal in minimaal 3 talen), de Brein/BAF waarschuwing, het 'illegale films verspreiden is ook stelen' filmpje en het 'op de set, bedankt dat je een originele versie hebt' filmpje. Uiteindelijk kun je na een goeie 8 minuten je film eens een keer bekijken. Dus twijfel ik of ik 'm ga kopen, maar waarschijnlijk ga ik binnenkort dezelfde kant op als ik al een paar jaar geleden met cd's heb gedaan, namelijk; niet kopen, maar downloaden. Gewoon legaal van usenet natuurlijk. Een dvd van 9 gb inclusief alles extra's en menu's (maar ZONDER de irritante filmpjes dat ik niet mag kopiëren) heb ik in amper een half uur binnen. Gratis en voor nop. 's Avonds aanzetten en 's morgens heb ik alle nieuwe dvd's die die dag zijn uitgekomen. Helemaal top, én volledig legaal. Met een gerust hart kan ik films en muziek downloaden en daarbij een dikke middelvinger opsteken naar Tim Kuik. Weet je wat nog mooier is? De WTO (wereldhandelsorganisatie) heeft Antigua toestemming gegeven Amerikaanse auteursrechten te negeren. Dat betekent dat men in Antigua volledig legaal kan uploaden en wij het hier in Nederland volledig legaal kunnen downloaden. Geweldig medium, dat internet. Ik zal K3 en de Kattenprins dus downloaden denk ik. Hoesje erbij downloaden en branden voor de kinderen op een dvd-tje van 60 cent. Hoef ik ook niet bang te zijn dat er een krasje op komt.

Heb gisteren trouwens zitten genieten van Idols. Nou ja, vooral van de uitslag waar die Sandy teef gewoon naar huis mocht. Ge-wel-dig. Mens vindt zich helemaal geweldig, maar Nederland vindt haar maar een arrogant kutwijf blijkbaar en dus kon ze met krokodillentraantjes in de ogen opzouten. Schitterend. Ik zat te genieten! Grafkapsones hebben wordt bestraft en ze kan weer lekker op bruiloften en partijen gaan zingen zoals honderden andere talentloze kutbandjes.

Merk je de laatste tijd trouwens ook dat Nederland aan het verseksualiseren is? Had je eerst de Philips Daily Facial, is er nu de Mentos Cumblast. En sinds een paar dagen smeken mijn kinderen om plezierverhogend glijmiddel van Durex.
'We gaan naar de speeltuin kinderen!'
'Nee, ik wil niet!'
'Waarom niet?'
'Omdat dat niet leuk is!'
'Waarom is dat dan niet leuk?'
'Omdat we geen plezierverhogend glijmiddel hebben en dan is de glijbaan niet leuk!'
En omdat je als ouder zijnde uiteindelijk geen keuze hebt dan de wens van je kinderen in te willigen (ze hebben veel meer doorzettingsvermogen dan ouders), kun je binnenkort je Durex glijmiddel gratis van de lokale glijbaan en wipkip afschrapen en lopen kleuters in alle windstreken rond met dat spul. Dat is waarschijnlijk nu al de natte droom van Karl Nooten.

Overigens is hier in het Oosten van het land weer een achterlijke gewoonte van start gegaan, namelijk het melkbus- of carbidschieten. Dat gebeurt door middel van het natmaken van Carbid (boerenrommel) dat in een melkvat gedaan is. Deze bus wordt afgesloten met een bal, blok of deksel en vervolgens wordt er aan de onderkant een vuurtje bij gehouden. Een 'explosie' waarbij het deksel eraf schiet is het gevolg. Vuurwerk voor paupers dus zeg maar. Waar de rest van Nederland gewoon stoer kan doen met strijkers en vuurwerkbommen, is het hier in het boerenland blijkbaar stoerder om paupermiddeltjes te gebruiken om knallen te genereren.
Ben het één keer van dichtbij wezen bekijken en het was nagenoeg exact wat ik me erbij had voorgesteld. Boeren op klompen die helemaal uitzinnig werden als na vijf minuten een knal te horen was, nadat ze druk met water in de weer waren geweest in hun blauwe overalls. Onder luid gejuich werden de melkbussen afgeschoten en elke keer als ik zo'n doffe dreun hoor bedenk ik me weer dat ik zelf heb besloten naar een boerengehucht te verhuizen. Doorgaans bevalt me dat prima, maar aan de boerenmentaliteit kan ik maar niet wennen. Ik ben daar inmiddels te modern voor, vrees ik. Koop gewoon vuurwerk als je geld wil weggooien, maar hou alsjeblieft op met paupergedoe. We leven niet meer in 1892. Het ergste van het hele verhaal is dat de 'carbidrage' zich de laatste paar jaar als de zwarte pest over ons land aan het verspreiden is. Een olievlek van boerenmentaliteit waar we ons op internationaal niveau voor zouden moeten schamen. Een rotje moet aan honderd voorwaarden voldoen, maar zelf een bom maken van Carbid staan we gewoon toe joh. Kan ons het verrotten. Volgend jaar maar eens een paar ton kunstmest ritselen. Dát geeft pas knallen. Vraag maar aan Oklahoma en het WTC!

En nou zit ik me zo vlak voor de kerst alsnog druk te maken. Moet ik niet doen.
Ik ga ET kijken met de kinderen. Tot volgende week gozert!

Danny