Lopen op een roltrap...

Aan: Sunchaser
Van: Danny
Subject: "Lopen op een roltrap..."

Hej Sunnieboy!

Zo nu en dan verveel ik me en dan wil ik nog weleens door het nieuws heenbladeren.  Of eigenlijk; door de headlines.  Vaak is dat wel goed voor wat onschuldig vermaak. Zo kwam ik afgelopen week de volgende berichten tegen op FOK!

'Dader MP3-moord heeft veel spijt'
En een MP3-speler...

'Twintig boetes voor negeren rookverbod'
Daar kunnen die negen-honderd NSB'ers vast wel van betaald worden...

'Meldpunt voor achtergelaten meisjes'
zodat loverboys ze makkelijker kunnen vinden...

'Internet in treinen van NS loopt vertraging op'
wat een verrassing...

'Lindsay Lohan bekent eindelijk lesbische relatie'
want daar zaten we allemaal op te wachten?

En zo kun je je wel zeker tien minuten vermaken.
Tot ik het bericht tegenkwam waarin prorail in Nederland de achterlijke 'rechts staan, links lopen' regel in wil voeren voor roltrappen.

Kijk, een roltrap is een vervoersmiddel.  Zonder dat je zelf iets hoeft te doen wordt je van punt A naar B vervoerd.  Daar ga je zelf niet bij lopen natuurlijk. Dat is een beetje hetzelfde als langs een liftkabel omhoog klimmen. Of je auto naar je werk duwen.

Maar het schijnt te zijn om mensen die haast hebben de mogelijkheid te bieden harder te gaan.  Wat onzin is.  Die mensen moeten gewoon vroeger van huis.

'Waarom ben je vandaag te laat, Jansma?'
'mensen stonden links'
'Ah ok, Jansma, dan is het goed...'

Zie je het voor je?
Als je zonodig trap wil lopen, neem dan ook gewoon de trap en laat de roltrap over aan mensen die weten hoe deze gebruikt dient te worden.  Namelijk door erop te staan en je naar de plaats van bestemming (boven danwel beneden) te laten vervoeren.

Maar goed; heb je de politiek nog een beetje gevolgd?  Het schijnt dat we nu allemaal gewoon hardop mogen zeggen dat relmarokkaantjes een groot probleem zijn in de samenleving.  Het is in de tweede kamer nu ook gezegd en dan mag het.  Niet dat er nu wat aan gedaan wordt natuurlijk, maar er wordt in ieder geval over gesproken.  Je zou denken dat het een begin was, maar de politiek in Nederland is een beetje als stilstaan op een trap of lopen op een roltrap;  of ze komen nergens en bereiken niets óf ze rennen overal als kip zonder kop aan voorbij in de waan dat wat zij doen het juiste is.

Wendy van Dijk wil tijd en rust trouwens, en wat mij betreft kan ze die krijgen.  De komende twintig jaar van de buis, samen met Tooske, die draak met de geplamuurde lach Patty Brard en 'kijk mij eens net doen alsof ik helemaal in een scheur lig' Gerard Joling.  Echt, televisie begint zo langzamerhand één grote sociale werkplaats te lijken.  Elke mongool krijgt een tv-programma en dan gaan de programmabazen dom zitten kijken als er geen hond naar kijkt.  Onvoorstelbaar.

Verder weinig nieuws te melden eigenlijk dus ik hou het kort vandaag.
Later!

Danny