Manorexia en Godwin's Law in columns

Aan: Sunchaser
Van: Danny
Subject: "Manorexia en Godwin's Law in columns"

Hej Sunnieboy!
Ben jij al gestopt met eten en begonnen met het dagelijks zetten van heroïnespuiten in je arm?
Manorexia  schijnt helemaal hip en trendy te zijn dit jaar namelijk.  Mager en verwijfd is dé look die steeds meer mannen zich aanmeten.  Of we allemaal even mee willen doen.  Wat ik me dan afvraag is wanneer wij mannen de vrouwen nóg meer willen na-apen.  Onlangs was er zelfs al een 'man' zwanger.  Het is een kwestie van tijd voordat mannen andere specifieke vrouwenkwaaltjes over gaan nemen.

De eerste man met een post-natale depressie bijvoorbeeld.  De eerste man die bij het zien van een playboy poster op het werk gaat janken over seksuele intimidatie.  De eerste man die tegen iedereen die het wil horen klaagt dat het andere geslacht zoveel vreemd gaat, maar het vervolgens zelf veel vaker en gluiperiger doet.  De eerste man die vindt dat vrouwen het vuil buiten moeten zetten en alle andere zware klusjes uit handen moeten nemen.  Het is allemaal een kwestie van tijd.  De e-vrouw-cipatie zit er hard aan te komen.  En waarom ook niet?

Wij mannen worden alweer sinds een paar decennia onderdrukt en voor lul gezet door vrouwen.  Vrouwen die zeuren dat hun kerel vreemd gaat, maar voor het gemak vergeten dat ze dat zelf wekelijks doen, telkens met een andere kerel (die waarschijnlijk iemand's vent is).  Vrouwen zijn de beste leugenaars die er zijn, en het zou een keer tijd worden dat wij mannen ons vermannen (of vervrouwen zo je wilt) en onze lieg-genen een beetje trainen zodat we weer een beetje meedoen met de vrouw op achterbakse, leugenachtige en jankschaal.

Ze hebben ons zover dat we de goeie banen aan hen geven.  De wet stelt het al min of meer verplicht dat een percentage aan de top vrouw moet zijn.  Of ze de baan aankunnen is niet belangrijk.  Als je ze niet aanneemt klagen ze je aan.  Gek genoeg hoor je nooit vrouwen klagen dat ze niet zijn aangenomen als vuilnisman of stratenmaker.  Ik wil verplicht zien dat ook in DIE banen x procent vrouw is.  Laat ze maar eens zwaar fysiek werk verrichten.  Dat hoort bij emancipatie.

Laat de mannen dan maar een beetje vervrouwen en simpele baantjes nemen waarbij je lekker op je kont kunt zitten.  Of dat nou op een stoel is of bij een collega of je baas op schoot.  Emancipatie zou twee kanten op moeten werken en godzijdank wordt daar nu door de manorexia-man een flink begin mee gemaakt.

Nu nog de eerste man die elke maand een week lang met een tampon in z'n lul rond gaat lopen en dat als excuus gebruikt om de sjagerijn uit te hangen (waarbij ik niet zeg dat het geen VALIDE excuus is trouwens; als ik een tampon in m'n lul zou hebben zou ik - denk ik - ook niet vrolijk zijn).

Manorexia.  Het moet echt niet gekker worden.  Kunnen we nu weer gewoon doen?   Graag...
Trouwens nog gehoord van Wilders?  Motie van wantrouwen tegen het kabinet en alleen de PVV stemde als enige vóór.   Niet dat de rest vertrouwen heeft in het kabinet, maar ze vonden de reden van de PVV niet goed.  Kort gezegd; ze hebben geen vertrouwen in het kabinet - terecht - maar omdat ze zich zonodig allemaal moeten distantiëren van Wilders besluiten ze dit land alsnog naar de tering te laten gaan.  Nee, dan ben je slim bezig.   Maar genoeg over Wilders.  Ik ben geen Wilders basher.  Sowieso hebben we al columnisten zat die hun 'politieke integriteit' zonodig moeten profileren door om de drie columns Wilders te bashen en te vergelijken met Hitler.   Effectief is zo'n column al meteen zinloos, want Godwin's Law.   Vergelijkingen met Hitler of Nazi's zijn een zwaktebod.  Als je niets meer te zeggen hebt gooi je er zo'n vergelijking tegenaan.  Verzekerd van succes, maar echt intelligent komt het allemaal niet over.  Afgezien van het feit dat een dergelijke vergelijking altijd mank gaat is het makkelijk en vooral goedkoop scoren, en - omdat je Wilders basht - een door de huidige bevolking veel gebezigde vorm van zelfverheerlijking.  'Ik bash Wilders dus ik ben goed!'.   Een mentaliteit die vergelijkbaar is met die van natuurfreaks die vinden dat ze de wereld aan het redden zijn door hun elektrische wekker te vervangen door een opwindexemplaar en die van anti-rokers.   God-complex.
Nu ben ik niet vies van goedkoop scoren hoor, maar ik ben niet zo'n 'kijk mij eens met de massa meelopen' en 'kijk mij eens enorm politiek correct zijn' figuur.   Overigens vind ik het wel knap van Wilders dat hij heel Nederland zo gek heeft gekregen dat ze elk woord aan hem besteden.   Als mensen ongevraagd en totaal onnodig afstand nemen van je moet je wel een gevoelige snaar raken.   Mijn buurman roept ook weleens wat, maar om nou elke week hier te klagen dat ik het niet met hem eens ben is ook weer zoiets. 
Kennelijk beseffen de anti-Wilders sekteleden niet dat ze Wilders juist een spreekstoel geven en dat ze met zwakke hitlervergelijkingen bereiken dat Wilders standpunten krachtiger worden.  Alleen met gefundeerde en steekhoudende argumenten kun je zaken succesvol weerleggen.  Met wild blaten bereik je eerder het tegenovergestelde.
Maar goed, ik maak me weer eens veel te druk en aangezien ik nooit bier op straat drink  hoef ik me eigenlijk nergens zorgen over te maken.
Nog geen bericht van Halsema trouwens.  Ook niet van Yvonne.   Al met al een rustig weekje dus en dan heb je nog eens tijd om wat op youtube te hangen.  En dan vind je opeens een liedje van Biff uit Back to the Future.
Later Sun!
Danny