FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 18 januari 2005

Fatale handstand op balkon

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Een handstand is een 23-jarige Amerikaanse zondag fataal geworden.De jonge vrouw voerde de handstand uit op een balkon van een hotel in de Amerikaanse staat Florida.

De handstand mislukte echter jammerlijk: het slachtoffer viel van het balkon op de eerste etage en kwam terecht op de binnenplaats. De politie verklaarde dat ze voor de val tegen haar aanwezige vriend riep: "Kijk wat ik nog steeds kan."

Boek: Het vreugdevuur der ijdelheden - Tom Wolfe




Tom Wolfe: Het vreugdevuur der ijdelheden



Er is op FOK! en erbuiten al het nodige, en soms meer dan het nodige, gezegd over de multiculture samenleving, het al dan niet bestaan ervan, de problemen van de integratie, en in meer alledaagse taal, ‘Die godverdomde [vul in wat van toepassing is]’. Marokkanen, Antillianen, autochtonen en Tokkies redeneren zo vanuit hun eigen wereldje dat je de indruk krijgt dat de verschillende bevolkingsgroepen niet meer in hetzelfde Nederland wonen. En laat dit nu een prominent thema zijn in ‘Het vreugdevuur der ijdelheden’, een boek dat Tom Wolfe al in 1987 schreef. Het boek is zo pessimistisch over het samenleven van etnische groeperingen in Amerika, dat je gaat hopen dat dit niet de toekomst van Nederland is. Of is het al zover?

Corus Tournament (18/01/2005)

Op de vierde dag van het Corus Chess Tournament vielen er een aantal verrassingen te melden.

De Bulgaar Topalov, die eerder deze week nog opzien baarde met een overwinning in 20 zetten op wereldkampioen Vladimir Kramnik, ging deze keer ten onder. Zijn tegenstander was de Brit Michael Adams, die ook meteen de eerste plaats overneemt. Hij staat nu eerste, samen met Peter Leko, die met zwart een remise binnensleepte.

Met de Nederlanders ging het vandaag niet zo goed. Sokolov verloor van Kramnik, en Loek van Wely moest na 58 zetten toch berusten in een remise, tegen Judith Polgar. Sokolov staat nu bijna onderaan, maar helemaal onderaan staat Alexander Morozevich. De nummer 6 van de wereld heeft alleen nog één schamele remise achter zijn naam staan. Opvallend is ook dat de titelverdediger nog maar op 1 ½ punt staat.

In groep B was het, in elk geval qua resultaten, erg eentonig. Elke partij eindigde in remise. De top blijft onveranderd dus, met Shakhriyar Mamedyarov op kop, en Daniel Stellwagen op een half punt achterstand op de tweede plek.

En in groep C was er vandaag een gevecht tussen de enige twee Nederlandse dames, Bianca Muhren en Tea Lanchava. Het gevecht eindigde in het voordeel van de laatstgenoemde, die na twee verliespartijen in de eerste twee rondes, nu twee rondes achter elkaar gewonnen heeft. Muhren heeft slechts nog een half puntje, en staat onderaan.

De stand in groep A
1. P. Leko, M. Adams met 3 punten.
3. A. Grischuk, N. Short, V. Topalov, R. Ponomariov met 2½ punt.
7. L. Bruzon, J. Polgar, V. Kramnik, L. van Wely met 2 punten.
11. V. Anand met 1½ punt.
12. I. Sokolov, P. Svidler met 1 punt.
14. A. Morozevich met ½ punt.

Doodgereden tasjesdief herdacht in bijeenkomst

junkieXXXL had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws In Amsterdam hebben enkele tientallen mensen deze avond de gisteren overleden Ali B. herdacht. De 19-jarige Ali kwam om het leven, nadat hij met zijn scooter klem kwam te zitten tussen een boom en een auto van de vrouw. Kort ervoor had hij haar tas gejat.

De aanwezigen spraken onder leiding van een imam van de nabijgelegen moskee een gebed in het Arabisch uit. Bij de herdenking waren geen familieleden van Ali aanwezig, maar wel een hoop van zijn Marokkaanse vrienden, bekenden en buurtbewoners. De spontane bijeenkomst verliep rustig.

Op de boom hangen A4'tjes met herinneringen aan de jongen. "Ali je was een van de weinigen met een hart van goud. Dacht altijd groot over je toekomst. Een hardwerkende jongen met twee banen. Je einde van je leven was onrechtvaardig, maar nu ben je bij Allah. Je bent een soldaat en je zal niet vergeten worden want diep in ons hart blijf je altijd leven."

De exacte toedracht van het ongeval staat nog niet vast, maar vrienden van Ali zijn kwaad. "Hij schreeuwde het uit van de pijn en was amper herkenbaar", aldus een van zijn vrienden. "Ze had niet voor eigen rechter mogen spelen. Diefstal is niet te vergelijken met moord." Dat Ali een dief is, gelooft men in zijn vriendenkring niet. "Hij werkte hard voor zijn geld."

Dronken pa dwingt meisje (9) te rijden en crasht

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuws Een vader in Nieuw-Zeeland, die wel heel erg diep in het glaasje had gekeken, heeft zijn pas negen jaar oude dochter gedwongen om naar huis te rijden. Dit met een slechte afloop. De wagen reed uiteindelijk een huis in het plaatsje Papatoetoe binnen en veroorzaakte de nodige schade.

De stomdronken vader dwong het meisje tot het besturen van de wagen, terwijl haar moeder en de tante van het meisje achterin de auto zaten. Er vielen geen ernstige gewonden, ook de bewoner van het geramde huis bleef ongedeerd.

Het ongeluk gebeurde toen het kind het gaspedaal verwisselde met het rempedaal. De politie onderzoekt het ongeval, maar heeft de vader nog niet aangehouden.

''Mohammed B. krijgt hooguit 18 jaar''

Peter Plasman, de advocaat van de vermoedelijke moordenaar van Theo van Gogh, vermoedt dat zijn cliënt hoogstens tot 18 jaar celstraf wordt veroordeeld. In een interview met TV Noord-Holland dat vanavond werd uitgezonden zei Plasman dat de zaak volgens hem vergelijkbaar is met de moord op Pim Fortuyn. Het Openbaar Ministerie zal daarom, zo verwacht de raadsman, net als tegen Volkert van der Graaf levenslang eisen. Maar de rechter zal uiteindelijk maximaal 18 jaar cel opleggen, denkt Plasman.

Mocht Mohammed B. inderdaad tot 18 jaar veroordeeld worden dan moet hij effectief 12 jaar de cel in, net zolang als de moordenaar van Fortuyn. Plasman verwacht absoluut niet dat de straf voor B. hoger zal uitvallen.

Tegen B. loopt overigens nog een tweede opsporingsonderzoek: het medeberamen van (moord)aanslagen op de Amsterdamse burgemeester Job Cohen, het Tweede Kamerlid Geert Wilders en PvdA-wethouder Ahmed Aboutaleb van Amsterdam. Dit kan mogelijk leiden tot een tweede rechtszaak en extra straf.


Mogelijk over 12 jaar weer vrij man.

Japanse release data Nintendo

Importeurs opgelet, op een persconferentie in Japan heeft Nintendo enkele releasedata vrijgegeven voor de GameCube en de Nintendo Dual Screen.

GameCube
Star Fox Assault - 24 februari
Harvest Moon : Song of Happiness - 3 maart
Boboboubo Boubobo: Hajike Royale - 17 maart
Donkey Konga 3 - 17 maart
One Piece Grand Battle Rush - 17 maart
Konjiki no Gashbell!! Tag Battle 2 - 24 maart

Nintendo DS
Tiger Woods PGA Tour 2005 - 17 februari
Another Code : Futatsu no Kioku - 24 februari
Pac Pix - 10 maart
Harvest Moon : Colobockle Station - 17 maart
Meteos - 24 maart
Touch! Kirby's Magic Paintbrush - 24 maart
Yakuman DS - 31 maart

Ilse Media wilde FOK! niet overnemen

Newrulez Media, een dochterbedrijf van Ilse Media, heeft nooit contact gehad met FOK! over een mogelijke overname. Dat heeft directeur Toon Branbergen gisteravond in FOK!radio gezegd. Ook FOK!'s eigen PR-vrouw Angel Mulder zei dat er geen contact is geweest. Afgelopen vrijdag meldde Planet nog dat Newrulez Media overwogen had om FOK! te kopen in plaats van CU2.nl. Deze laatste site werd uiteindelijk wel overgenomen.

Ilse Media, onder andere eigenaar van Startpagina.nl en Nu.nl, wil graag een wat vastere voet aan de grond krijgen bij de jongeren doelgroep. De overnames van CU2.nl en KABOEM! zijn daar onderdeel van. Branbergen gaf wel aan met interesse naar FOK! te kijken. "Maar naar mijn weten is een benadering van FOK! nooit aan de orde geweest. Deze uitspraak komt geheel voor rekening van Planet." Branbergen benadrukt ook dat er nog nooit enige sprake is geweest van een mogelijke overname van FOK!

Angel Mulder (Angelic1) gaf aan dat FOK! in principe niet te koop is. "FOK! is een kindje van oprichter Danny en daar zit veel emotie bij. Maar zeg nooit nooit. Als er een goed aanbod komt dat FOK! ten goede komt, dan wil ik niet uitsluiten dat daar ooit weleens 'ja' op zal worden gezegd." Ook vertelde ze dat er achter de schermen al wordt gewerkt aan een lidmaatschapssysteem voor op FOK!
____________
Het interview met Ilse Media / Newrulez Media en Angelic1 is op Radio.fok.nl terug te luisteren.

Kat valt vijf kilo af en wint prijs

Kater Mischief heeft er flink wat voor moeten doen, maar hij heeft er wel mooi een prijs mee gewonnen. Het beest won de Britse 'Slimmer of the year'-wedstrijd door vijf kilo af te vallen. Mischief weegt nu 6,3 kilo, een normaal kattengewicht.

Baasje Sharon Harding verklaarde dat ze niet wist dat haar kat zo ongezond was. Totdat ze bij de dierenarts kwam en diens geschrokken blik zag. Mischief kon niet eens meer op het bed springen of zich wassen, maar nu beweegt de kater weer volop.

De andere drie katten van de vrouw hebben echter wel een normaal gewicht. "Mischief was de enige dikke, de anderen waren allemaal normaal. Hij moet al het voer voor hun neus weggevreten hebben", aldus Harding.


Mischief met zijn verloren gewicht in boter

Patiënt overlijdt door vergeten handdoek

Een 53-jarige arts moet zich voor het Oostenrijkse gerecht verantwoorden omdat hij bij een operatie in 2002 vergat een handdoek uit de buik van de patiënt te halen. De patiënt, een 69-jarige man, overleed na negen maanden door de reactie die zijn lichaam op het vreemde voorwerp gaf.

Het slachtoffer liet zich drie jaar geleden opereren omdat een deel van zijn darm verwijderd moest worden. Toen zijn klachten na de operatie niet verminderden, ging hij nog enkele malen onder het mes. Pas bij de vijfde operatie werd de handdoek, die toen al negen maanden in de buik van de man zat, ontdekt. Het slachtoffer overleed enkele dagen later.

De chirurg is aangeklaagd voor dood door schuld.

Uitslagen Australian Open (18/01/05)

Australian OpenEen druk programma op de tweede dag van het Australian Open. Van de Nederlanders verschenen Raemon Sluiter, Melle van Gemerden en Michaella Krajicek op de baan.

Sluiter beet het spits af tegen de Oostenrijker Jurgen Melzer. Hij brak meteen door de service van Melzer, maar verstapte zich in de tweede game. "Ik stond niet helemaal goed en pats, het was weer gebeurd. Ik voelde gelijk dat dit het einde van de partij zou zijn." Na zes games moest de Rotterdammer opgeven wegens de enkelblessure. Wederom bleef hij daarmee in de eerste ronde steken. Sluiter zal zich nu op het herstel van zijn blessure moeten focussen.

Melle van Gemerden speelde een prima wedstrijd tegen de Spanjaard Juan Carlos Ferrero. Daarmee een qualifier tegen de halve finalist van vorig jaar. Van Gemerden trok zich er niets van. Na een prima start veroverde hij de eerste set met 6-2. Vervolgens kwam Ferrero beter in zijn spel en keerden de kansen. De voormalig nummer één van de wereld profiteerde van de afgedwongen fouten en won de volgende drie sets en daarmee de partij, 3-6 4-6 3-6. Van Gemerden zal met het bereiken van de eerste ronde flink klimmen op de wereldranglijst.

Michaella Krajicek wist vele ogen op haar gericht. De pas zestienjarige halfzus van Richard maakte in de kwalificatie al indruk door goed tennis. Tegen de Française Stephanie Foretz maakte ze haar Grand Slam debuut. Foretz begon niet goed aan het duel, wat van Krajicek niet gezegd kon worden. Ze kwam meteen 2-0 voor, waarna even de servicegames gedeeld werden. Daarna holde ze door de set heen. Mede het gevolg van de vele fouten die haar tegenstandster sloeg, 25 stuks liefst in de eerste set. In de tweede set verbeterde Foretz wel iets, maar het kon Krajicek niet in verlegenheid brengen, 1-6. De huidige nummer 235 van de wereld staat in de volgende ronde tegenover de als twaalfde geplaatste Zwitserse Patty Schnyder. Schnyder haalde vorig jaar nog de halve finale.

Bij de favorieten waren er geen grote verrassingen te bespeuren. Lleyton Hewitt, Andy Roddick en Guillermo Coria kwamen eenvoudig verder. Evenals Lindsay Davenport, Anastasia Myskina, Elena Dementieva en Venus Williams.

Meer sportnieuws vind je op Sport.fok.nl!

[upd] Dutroux heeft hongerstaking be?indigd

Joost-mag-het-weten had ons via de nieuws-submit te melden:

Marc Dutroux, de Belgische kindermoordenaar, is sinds vrijdag in hongerstaking. Dat heeft een van zijn advocaten, Jacques Conrard, verklaard. Dutroux, vorig jaar veroordeeld tot levenslang, wil door middel van de hongerstaking forceren dat hij teruggeplaatst wordt naar de gevangenis in Aarlen.

Afgelopen 5 januari werd Dutroux overgebracht naar de gevangenis in het Waals-Brabantse Itteren. Hij werd daarheen overgeplaatst omdat hij moet voorkomen wegens autozwendel. Die zaak dient in Nijvel, niet ver van Itteren.

De autozwendelzaak werd echter pas verdaagd tot april, en Dutroux ging er vanuit dat hij daarom weer naar Aarlen zou gaan. Zijn advocaat verklaarde: "Marc Dutroux dacht dat hij door die verdaging opnieuw naar Aarlen zou worden overgebracht, maar dat was niet het geval. Vandaar zijn wrevel."

Update 19.14 uur
Marc Dutroux heeft zijn hongerstaking inmiddels alweer beëindigd. Volgens de Belgische minister van Justitie Onkelinx was de aanleiding 'een gemoedswisseling'. De advocaat van Dutroux gaf aan dat zijn cliënt de 'warmte van een vaste cel' miste als hij zou worden overgeplaatst.

Met dank aan rembo1987 voor de update.

Australian Open (18/01/05)

Een druk programma op de tweede dag van het Australian Open. Van de Nederlanders verschenen Raemon Sluiter, Melle van Gemerden en Michaella Krajicek op de baan.

Sluiter beet het spits af tegen de Oostenrijker Jurgen Melzer. Hij brak meteen door de service van Melzer, maar verstapte zich in de tweede game. "Ik stond niet helemaal goed en pats,het was weer gebeurd. Ik voelde gelijk dat dit het einde van de partij zou zijn." Na zes games moest de Rotterdammer opgeven wegens de enkelblessure. Wederom bleef hij daarmee in de eerste ronde steken. Sluiter zal zich nu op het herstel van zijn blessure moeten focussen.

Melle van Gemerden speelde een prima wedstrijd tegen Juan Carlos Ferrero. Daarmee een qualifier tegen de halve finalist van vorig jaar. Van Gemerden trok zich er niets van. Na een prima start veroverde hij de eerste set met 6-2. Vervolgens kwam Ferrero beter in zijn spel en keerden de kansen. De voormalig nummer één van de wereld profiteerde van de afgedwongen fouten en won de volgende drie sets en daarmee de partij, 3-6 4-6 3-6. Van Gemerden zal met het bereiken van de eerste ronde flink klimmen op de wereldranglijst.

Michaella Krajicek wist vele ogen op haar gericht. De pas zestienjarige halfzus van Richard maakte in de kwalificatie al indruk door goed tennis. Tegen de Française Stephanie Foretz maakte ze haar Grand Slam debuut. Foretz begon niet goed aan het duel, wat van Krajicek niet gezegd kon worden. Ze kwam meteen 2-0 voor, waarna even de servicegames gedeeld werden. Daarna holde ze door de set heen. Mede het gevolg van de vele fouten die haar tegenstandster sloeg, 25 stuks liefst in de eerste set. In de tweede set verbeterde Foretz wel iets, maar het kon Krajicek niet in verlegenheid brengen, 1-6. De huidige nummer 235 van de wereld staat in de volgende ronde tegenover de als twaalfde geplaatste Zwitserse Patty Schnyder. Schnyder haalde vorig jaar nog de halve finale.

Bij de favorieten waren er geen grote verrassingen. Lleyton Hewitt, Andy Roddick en Guillermo Coria kwamen eenvoudig verder. Evenals Lindsay Davenport, Anastasia Myskina, Elena Dementieva en Venus Williams.

Dance Valley wordt meerdaags festival

rubbereend en paxlie hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Muziek nieuwsHet was de wens van menig bezoeker, maar ook van de organisatie. Dance Valley zal dit jaar een driedaags evenement worden. Organisator UDC maakte dit vandaag bekend. Alle betrokken authoriteiten hebben inmiddels het groene licht gegeven.

Het dance-festival zal plaatsvinden op 5,6 en 7 augustus in Spaarnwoude. Het meerdaagse feest is een primeur voor Nederland op dancegebied. In 2004 poogde de organisatie het feest extra glans te geven door het over meerdere dagen te laten beslaan. Dit mislukte, omdat niet op tijd een goede politiebezetting geregeld kon worden.

Op vrijdag 5 augustus start het evenement om 10.00 uur. De muziek start om 13.00 uur en de bezoekers zullen vervolgens overnachten op een speciaal ingerichte camping. Op zaterdag 6 augustus volgt de traditionele Dance Valley zaterdag die eveneens om 10.00 uur zal aanvangen. Na afloop van het festival kunnen de passe-partout houders terug naar de camping om daar te overnachten. Op zondag is het eerste meerdaagse Dance Valley voorbij en zullen de laatste bezoekers om 15.00 uur het terrein hebben moeten verlaten’.

Kaarten kosten 62,50. De ticketprijs voor een campingkaart (passe-partout) bedraagt 95 euro.

Veel dode journalisten in 2004

129 journalisten zijn er in 2004 omgekomen. Dat blijkt uit gegevens van de Internationale Federatie van Journalisten (IFJ). Met het hoge aantal was vorig jaar een van de bloedigste jaren voor journalisten ooit. Overigens is de lijst nog niet compleet. Er lopen nog enkele onderzoeken naar sterfgevallen.

Bij de geregistreerde sterfgevallen gaat het om moord, doodslag en ongevallen. Ook Verslaggevers of cameramensen die letterlijk tussen twee vuren kwamen en dat niet overleefden staan op de lijst.

Op de lijst staat één dode in Nederland: 'journalist en filmmaker' Theo van Gogh.

Veelpleger overlijdt tijdens arrestatie

Substitute, een anonieme FOK!ker en JahWe hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws In Amsterdam is tijdens een inval in een woning de beruchte veelpleger van geweldsmisdrijven Johnny Kalfsbeek Meijer overleden. Het gebeurde in een pand waar een feestje werd gevierd en onder meer cocaïne werd genuttigd.

Getuigen melden dat twaalf leden van een arrestatieteam de woonkamer binnenstormden, die vervolgens de 115 kilo wegende man tegen de grond werkten. Daarna zouden ze met acht man op hem zijn gaan zitten. Waardoor hij is overleden, zeggen de getuigen niet te hebben gezien. Er werden meerdere arrestaties verricht.

Onderzoek: onopgemaakt bed is gezond!

Ali Salami (herschreven), FSF-Moses, en macromarkt.nl hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Wetenschappelijk nieuws Lukt het je niet om elke morgen je bed een beetje fatsoenlijk op te maken? Treur niet, door die eigenschap zou je wel eens gezonder kunnen zijn dan wanneer je het wel deed. Dat is de uitkomst van een Brits onderzoek.

Een onopgemaakt bed staat misschien slordig, maar het onderzoek van de universiteit van Kingston wijst uit dat het eveneens niet erg aantrekkelijk is voor de huismijt, die wordt aangezien als veroorzaker van Astma en andere allergieën. Het diertje kan niet overleven in de warme en droge omstandigheden die in een onopgemaakt bed worden gevonden.

Het gemiddelde bed wordt nog altijd bevolkt door anderhalf miljoen huismijten. Het ongedierte, dat kleiner dan een milimeter in lengte is, leeft van huidschilfers en produceert een allergeen dat gemakkelijk wordt ingeademd tijdens de slaap.

De wetenschappers hebben een computermodel ontwikkeld waarmee bepaald kan worden hoe veranderingen in huis de aantallen huismijt kan verminderen. Iets simpels aan een onopgemaakt bed kan ervoor zorgen dat vocht aan de lakens en het matras wordt ontrokken zodat de mijt uitdroogt en doodgaat.

In een later stadium van het onderzoek zullen de wetenschappers om hun model te testen huizen bouwen en daarin verwarming, ventilatie en isolatie aanbrengen om te zien hoe de mijt daarmee omgaan. Met de uitkomsten kan mogelijk iets worden gedaan aan de hoge kosten die de behandeling van asthma en andere allergieën elk jaar met zich meebrengen.

Huismijt
Een sterk vergrote afbeelding van een huismijt

[Upd]Smolarek op verlanglijst Van Marwijk

Feyenoord-speler Ebi Smolarek staat in de belangstelling van Borussia Dortmund.

"Hij staat op onze lijst met gegadigden", aldus BVB-trainer Bert van Marwijk tegen Studio Sport. "Ik verwacht in de komende dagen duidelijkheid hierover."
Wegens de gebrekkige financiële mogelijkheden zou Dortmund de 24-jarige Poolse aanvaller willen huren.

Tevens verwees van Marwijk de mogelijke belangstelling van Dortmund voor Pierre van Hooijdonk naar het rijk der fabelen. "Dat zou onmogelijk zijn voor ons. Het moet financieel wel haalbaar zijn."

Update 16:57 uur
Feyenoord en Borussia Dortmund zijn akkoord voor de huur van Smolarek voor een half seizoen. Smolarek maakt het seizoen daarmee af in Dortmund. De inkomsten investeren de Rotterdammers in de vervroegde komst van Hofs.

Persconferentie Hirsi Ali: 'Ik ga door!'

Hirsi Ali De nieuwsredactie van FOK! zal hieronder verslag doen van de persconferentie die VVD-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali geeft. De politica keerde na negen weken weer terug in de Tweede Kamer. Sinds de moord op Theo van Gogh was zij daar niet meer verschenen.

Op de persconferentie zal ze hier nader op ingaan. De belangstelling voor de persconferentie is overweldigend. Centraal staat haar verdriet over de afgelopen weken, haar werkzaamheden. Over de veiligheidsmaatregelen rondom haar persoon kon met geen woord worden gerept.

"75 dagen kon ik hier niet zijn, dus ook niet bij de crematie van Theo van Gogh", waarmee Hirsi Ali de persconferentie opende. Ze was zichtbaar gespannen. Ze leerde hem pas echt kennen sinds ze samen de film Submission maakten.

De afgelopen weken waren voor Hirsi Ali zeer moeilijk, zo vertelt ze geëmotioneerd. Vele steunbetuigingen, pakken met e-mails kreeg ze binnen. Maar ook kritiek. De woorden van de ouders van Theo van Gogh deden haar goed.

De radicale islam en terrorisme blijft volgens Hirsi Ali een gevaar voor Nederland. Een kleine minderheid onder de moslims brengt de maatschappelijke verhoudingen in gevaar, een grote meerderheid van moslims zwijgt in alle talen. Dat moet anders volgens de politica.

Hirsi Ali: "Ik ben niet uit op het krenken van mensen of groepen. Ik heb opvattingen en wil graag beroordeeld worden op de kracht van mijn argumenten. Het gaat om woorden, en niet om geweld. Daarmee beslechten we discussies niet."

Over Submission is door Hirsi Ali veel en lang nagedacht met Theo van Gogh. Ze zegt het verschrikkelijk te vinden dat enkele moslims naar het middel van geweld hebben gegrepen. "Het open debat zal zegevieren. Ik ga door!", waarmee ze haar speech beëindigde.

De toespraak richtte ze tot het volk, zei ze, vanwege haar functie als volksvertegenwoordiger. Het gros van de vragen van journalisten na haar toespraak kon niet beantwoord worden in verband met haar veiligheid en het feit dat ze belanghebbende is in de zaak Mohammed B. en de moord op Theo van Gogh.

Sword of Destiny screenshots

Voor het spel Sword of Destiny zijn een aantal nieuwe screenshots verschenen. In dit spel dat nog het best te vergelijken is met Devil May Cry zal je als de hoofdpersoon Raiun je vijanden een kopje kleiner moeten maken. Sword of Destiny staat gepland voor een release op 17 februari in japan en het is nog onbekend of dit spel ook naar Europa zal komen.







De rest van de screenshots zijn hier te vinden.

Atari kondigt 7 Sins aan

Atari heeft vandaag 7 Sins aangekondigd. Het spel zal het Sims-concept gebruiken. Eerder kwam al Singles: Flirt up your life uit, waarin het allemaal draaide om seks en relaties. In deze game zal je de zeven zonden van het leven moeten gebruiken (misbruiken?) om hoger op de sociale ladder te komen. Ook zullen er een aantal minigames in het spel verwerkt worden. Wat deze inhouden is nog niet bekend. 7 Sins staat gepland voor maart 2005 op PC en PlayStation 2.

'Eerwraak motief moord op 18-jarige'

Icoon Binnenlands nieuws De moord op de 18-jarige vrouw uit Culemborg blijkt als motief eerwraak te hebben. Dat zegt cultureel antropoloog Clementine van Eck, die onderzoek heeft gedaan naar eerwraak. Volgens haar nemen vaak jonge familieleden eerwraak op zich, omdat deze geen kostwinner voor het gezin zijn en dus wel een tijdje gemist kunnen worden.

De 18-jarige vrouw werd zaterdagavond in haar eigen woning met meerdere messteken door haar 21-jarige broer doodgestoken. Hij heeft inmiddels bekend de Koerdische vrouw te hebben vermoord.

Uitbater Fries café vermoord bij overval

Cherenah, lubbie, acropia, TerrorTimm en Smorlez hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Bij de gewelddadige overval op buurtcafé Nijlân in Leeuwarden is vannacht de 56-jarige barkeeper van de zaak om het leven gebracht. Een andere man, een 46-jarige bezoeker, raakte gewond. Volgens buurtbewoners was de gedode man sinds een half jaar de uitbater van de kroeg.

De politie heeft 30 man op de zaak gezet. Vooralsnog is niet bekend hoeveel overvallers er exact waren. De rovers waren gemaskerd toen ze de overval pleegden.

De auto's in Forza

Microsoft heeft een lijst vrijgegeven waarin alle auto's staan die beschikbaar zullen in Forza Motorsport. Het gaat in totaal om 230 auto's en elk van deze auto's zal uniek rijgedrag vertonen en het is ook nog eens mogelijk om deze auto's aan je eigen wensen aan te passen.
Forza zal ook online gaan en daar kan je proberen om op nummer 1 te komen van één van de 1700 verschillende leaderboards.

1967 AC Shelby Cobra
1997 Acura NSX
2001 Acura Integra Type-R
2002 Acura RSX Type-S
2003 Acura 3.2 CL Type S
2004 Acura NSX
2002 Acura #42 RealTime Racing NSX SC Driven by Peter Cunningham
2001 Aston Martin V12 Vanquish
2005 Aston Martin DB9 Coupe
2001 Audi 2002 Infineon R8
2004 Audi S4
2004 Audi TT Coupe 3.2 quattro
2000 Audi S4
2003 Audi RS 6
2002 Audi #1 Champion Audi Racing S4 Competition Driven by Michael Galati
2003 Audi #1 Champion Audi Racing RS 6 Driven by Michael Galati
2002 Audi Le Mans #38 Champion AudiR8
2001 Audi Le Mans #4 Johansson Motorsport R8
2004 Audi #8 24h Nürburgring TT-R
2004 Bentley Continental GT
2003 Bentley #7 Team Bentley Speed 8
1997 BMW #43 Team Schnitzer Motorsport GTR
1999 BMW #15 Team BMW Motorsports V12 LMR
2003 BMW #43 BMW Motorsport M3-GTR
2003 BMW #42 BMW Motorsport M3-GTR
1987 Buick Regal GNX
2002 Cadillac #8 Team Cadillac LMP 02
2004 Cadillac CTS-V
2004 Cadillac #16 Team Cadillac Driven by Max Angelelli
2002 Chevrolet Corvette Z06
1967 Chevrolet Corvette Stingray 427 L-88
2002 Chevrolet Camaro SS
1969 Chevrolet Camaro Z28
2005 Chevrolet Corvette C6
2002 Chevrolet Lingenfelter 427 CID Twin Turbo Corvette
2002 Chevrolet Corvette Guldstrand Edition
2004 Chevrolet #73 3R Racing Corvette Z06 Driven by Phil McClure
2003 Chevrolet #3 Corvette Racing C5-R
1969 Chevrolet Camaro SS
2004 Chrysler PT Cruiser GT (Turbo)
2005 Chrysler ME Four-Twelve
1999 Dodge Viper GTS ACR
2003 Dodge SRT4
1996 Dodge Stealth R/T Turbo
1970 Dodge Challenger R/T Hemi
2003 Dodge Viper SRT10
2004 Dodge Viper Competition Coupe
2000 Dodge Hennessey Viper 800TT
2003 Dodge #23 Magellan Financial Viper Competition Coupe Driven by Paul Mumford
2004 Dodge #22 3R-Racing Viper Competition Coupe Driven by Tommy Archer
2002 Dodge Nürburgring 24 Hours Viper GTS ACR #1 - FujiFilm
1998 Eagle Talon TSI Turbo
2002 Ferrari 575M Maranello
2004 Ferrari 360 Modena
1964 Ferrari 250 GTO
2003 Enzo Ferrari
1995 Ferrari F50
1993 Ferrari 512 TR
1984 Ferrari GTO
1992 Ferrari F40
1967 Ferrari 330 P4
1969 Ferrari Dino 246 GT
1998 Ferrari 355 GTS
2005 Ferrari 612 Scaglietti
1996 Ferrari #12 Risi Competizione
1998 Ferrari F355 Challenge
2003 Ferrari #88 Veloqx Prodrive Racing 550 Maranello
2004 Ferrari Challenge Stradale
2003 Ford Focus SVT
1966 Ford GT40
1970 Ford Mustang Boss 429
2000 Ford Mustang Cobra R
2005 Ford Mustang GT
2005 Ford GT
2004 Ford #10 Tiger Racing Mustang Driven by Carol Hollfelder
2004 Honda Civic Type-R Hatch (Japan)
2000 Honda Prelude Type SH
1999 Honda Civic Si Coupe
1995 Honda Civic Del Sol VTEC
2004 Honda Accord Coupe EX
2003 Honda S2000
1994 Honda Civic SI
1991 Honda CRX Si-R (Japan)
2004 Honda NSX-R (Japan)
2002 Honda Mugen Integra Type-R (Japan)
2003 Honda JGTC #18 Dome Racing Team NSX
2003 Honda JGTC #8 Autobacs Racing Team Aguri NSX
2004 Honda Mugen Civic Type-R Hatch
2000 Honda Integra Type-R (Japan)
2003 Honda Mugen S2000
1992 Honda NSX-R (Japan)
2003 Honda JGTC #16 Dome Racing Team NSX
2002 Honda Integra Type-R (Japan)
2000 Honda Aerogear Integra Type-R
2000 Honda VIS Racing Integra Type-R
2004 Honda Wings West Civic R J Spec
2003 Hyundai Tiburon GT
2003 Infiniti G35 Coupe
1993 Jaguar XJ220 Road Car
1961 Jaguar S1 E-type 3.8
2002 Koenigsegg CC8S
1974 Lancia Stratos HF Stradale
1992 Lancia Delta Integrale EVO
2002 Lexus SC430
2003 Lexus IS300
2002 Lotus Elise 111S
2002 Lotus Esprit V8
1972 Lotus Elan Sprint
2005 Lotus Exige
2005 Lotus Elise
1990 Mazda RX-7 Turbo
2000 Mazda Miata MX-5 1.8i Sport
2004 Mazda RX-8
2003 Mazda Protégé MAZDASPEED
2004 Mazda 3 Sport
1995 Mazda RX-7 Turbo
2000 Mazda MX-5 MAZDASPEED
2004 Mazda RX-8 MAZDASPEED
2002 Mazda RX-7 Spirit R
1995 Mazda AB FlugRX-7
1995 Mazda INGS RX-7
1954 Mercedes 300SL Gullwing Coupe
1998 Mercedes CLK-GTR
2004 Mercedes C32 AMG
2004 Mercedes SLR
2003 Mercedes CLK55 AMG Coupe
2005 Mercedes CL65 AMG
2003 Mercedes-Benz CLK-DTM #3 Team Vodafone
2003 MINI Cooper-S
2004 Mitsubishi Lancer Evolution VIII GSR RS
1995 Mitsubishi Eclipse GSX
1997 Mitsubishi 3000GT VR-4
2003 Mitsubishi Eclipse GTS
1999 Mitsubishi Lancer Evolution VI GSR
1998 Mitsubishi FTO GP Version R
1995 Mitsubishi Mine's CP9A Lancer Evolution VI RS
2000 Mitsubishi Lancer Evolution VI TME
2004 Mitsubishi Lancer Evolution VIII FQ-330
2004 Mitsubishi Sparco Lancer Evolution VIII
2002 Nissan Mine's GT-R (R34)
1972 Nissan 240 ZX
2003 Nissan 350Z Track
1998 Nissan #32 Nissan Motorsports R390 GT1
1994 Nissan 300ZX Twin Turbo Version R
2004 Nissan Altima 3.5 SE
2000 Nissan Silvia Spec-R
2002 Nissan Skyline GT-R V Spec II (R34)
1995 Nissan Skyline GT-R
1998 Nissan 240 SX SE
2003 Nissan Skyline V35
1994 Nissan Fairlady Twin Turbo
2002 Nissan Skyline GT-R V Spec II
2003 Nissan JGTC #3 Hasemi Motorsport Z33 350Z
2003 Nissan Fairlady
2003 Nissan JGTC #12 Team Impul Skyline
1998 Nissan Silvia (S14)
2003 Nissan JGTC #23 NISMO Skyline
1995 Nissan Mine's Skyline R32 GT-R
2002 Nissan Tommy Kaira Skyline GT-R R34
2003 Opel Performance Center #5 Team Phoenix Nürburgring 24 Astra V8
2004 Opel Speedster Turbo
2003 Opel Performance Center #6 Team Phoenix Nüurburgring 24 Astra V8
1999 Pagani Zonda C12
2003 Pagani #17 Carsport America GR
2002 Panoz #10 JML Team Panoz LMP01 EPP
2001 Panoz Esperante GTL
2004 Peugeot 206 Gti 180
2004 Pontiac GTO
1968 Pontiac GTO Hardtop
1973 Porsche 911 Carrera RS
1986 Porsche 959
2003 Porsche 911 GT3
2003 Porsche Carrera GT
1998 Porsche #26 911 GT1 Le Mans
1956 Porsche 550 A Spyder
1987 Porsche 911 Turbo 3.3
1989 Porsche 944 Turbo
1987 Porsche #17 962 C
1995 Porsche 911 GT2
2003 Porsche Boxster S
2003 Porsche 3R-Racing 911 GT3 Cup Driven by Mike Fitzgerald
2000 Porsche #23 Alex Job Racing 911GT3-RS
2003 Renault Sport Clio V6 RS
2002 Saab 9-3 Viggen
2004 Saleen S7
2000 Saleen Mustang S281
2000 Saleen #2 Konrad Motorsport S7R
2005 SEAT Cupra GT Racer
1999 Shelby Series 1
1968 Shelby Mustang GT-500KR
2004 Subaru Impreza WRX STi
1998 Subaru Impreza 22B STi
1999 Subaru Impreza 2.5RS Coupe
2003 Subaru JGTC #77 Cusco Racing Impreza
1998 Subaru Tommy Kaira Impreza M20b 2002
2004 Subaru Impreza WRX STi Spec-C (Japan) Forza Edition
1998 Toyota Supra Twin Turbo
2003 Toyota Celica GT-S
1985 Toyota AE86 Sprinter Trueno GT Apex
1995 Toyota MR2 Turbo T-Bar
1999 Toyota #27 GT-ONE TS020
2004 Toyota Camry Solara
1969 Toyota 2000GT
2002 Toyota MR2 Spyder
1992 Toyota Supra Turbo
2004 Toyota Altezza RS200
2003 Toyota Celica 1800 VVT-i
2002 Toyota MR-S
2002 Toyota Tom's Z382 Soarer
2002 Toyota Soarer 430SCV
1995 Toyota Tom's T020 MR2
2002 Toyota Tom's W123 MR-S
2003 Toyota JGTC #36 Team TOMS Supra
2003 Toyota JGTC #1 Toyota Team Le Mans Supra
1998 Toyota AB Flug Supra Turbo S900
2003 Toyota APR Performance Celica GTS
1998 Toyota VeilSide Supra Fortune 03
1998 Toyota VeilSide Supra Fortune 99
1995 Toyota Border MR2 Turbo T-bar
1995 Toyota VIS Racing MR2 Turbo T-Bar
2003 Toyota JGTC # 35 Kraft Supra
2001 TVR Tuscan S
1998 TVR Cerbera Speed 12
2001 TVR Tuscan R
2004 Vauxhall VX220 Turbo
2003 Volkswagen Golf R32
1995 Volkswagen Corrado SLC
2004 Volkswagen New Beetle 1.8T Turbo S
2003 Volkswagen Jetta GLX VR6
2004 Volvo S60 R
2004 Volvo #24 At-Speed Motorsports S60 R Driven by Derek Bell

Dierenbescherming boos over reclame Versatel

Ali Salami had ons via de nieuws-submit te melden:

De dierenbescherming is kwaad op Versatel. Een tv-reclame van het bedrijf, waarbij een duif zich zogenaamd doodvliegt tegen een raam, is de organisatie in het verkeerde keelgat geschoten. De dierenbescherming wil dat het spotje onmiddellijk van de buis verdwijnt.

Versatel heeft voordat het spotje werd uitgezonden contact opgenomen met de Dierenbescherming om een toelichting gegeven. Daarbij heeft de organisatie echter aangegeven tegen het gebruik van dieren in een commercial te zijn. Bovendien vindt de Dierenbescherming dat er van de spot een verkeerde voorbeeldwerking uitgaat. Voor het maken van de reclame is met een dode en levende duif gewerkt. De levende vloog door een ruit heen, de dode moest tegen een ruit aan worden gegooid. De Dierenbescherming vindt dit respectloos.

In een persbericht laat de Dierenbescherming weten zich mateloos aan de commercial te ergeren, 'evenals een groot deel van het Nederlandse publiek'. Bij de organisatie kwamen veel telefoontjes binnen van verontruste mensen. Men heeft daarom nog Versatel nogmaals gevraagd de spot van de buis te halen. Verder wordt overwogen een klacht in te dienen bij de Reclame Code Commissie.

-
De betreffende reclamespot kun je hier bekijken.

Doodrijden tasjesrover lijkt ongeluk

smash789, klootmongool, ikke_ook en melonie hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Het incident waarbij gisteren in Amsterdam de 19-jarige tasjesdief Ali B. werd doodgereden lijkt een tragisch ongeval te zijn geweest zegt de politie. Volgens een woordvoerder ontstond door nog onbekende oorzaak een aanrijding met de bromfiets toen het slachtoffer van de tasjesroof, een 43-jarige vrouw, de rovers achtervolgde. De auto ramde op een verkeersdrempel drie paaltjes en kwam tot stilstand tegen een boom. Ali B. kwam klem te zitten tussen auto en boom, belandde onder de auto en overleed ter plekke. De andere tasjesrover nam de benen.

Vrienden van het slachtoffer zeggen dat de vrouw meermalen over het lichaam is heengereden, maar volgens de politie is dat nonsens. De vrouw zit overigens nog wel vast. Ali B. stond bij vrienden bekend als notoire tasjesrover.

Na het incident ontstond gisteravond in de Derde Oosterparkstraat een grimmige sfeer toen een groepje deels Marokkaanse jongeren begon te schelden en tegen de afzetting schopte.

Hofs en Östlund per direct naar Feyenoord

Feyenoord heeft dinsdag twee nieuwe versterkingen gepresenteerd. Naast de komst van Alexander Östlund maakten de Rotterdammers ook bekend dat Vitesse-speler Nick Hofs per direct naar Rotterdam komt.

Hofs tekende in december al een verbintenis bij Feyenoord tot medio 2008 met een optie voor nog twee jaar. Na het vertrek van Thomas Buffel naar Glasgow Rangers besloot Feyenoord echter om de 21-jarige middenvelder nu al naar De Kuip te halen.

Östlund, overgenomen van het Zweedse Hammarby, zette zijn handtekening onder een contract voor 4,5 jaar. De 26-jarige rechtsback speelde twaalf keer voor de Zweedse nationale ploeg.

BAR presenteert de BAR007

BAR is het derde team dat zijn bolide en coureurs voor 2005 heeft gepresenteerd. De presentatie vond afgelopen zondag plaats in Barcelona en was in handen van de nieuwe teambaas, Nick Fry.

De meeste aandacht ging net als bij Sauber uit naar de neus, deze had een opmerkelijk design. Maar ook de aërodynamica en de motor hebben een flinke doorontwikkeling meegemaakt. Deze laatste belooft nog compacter, lichter en krachtiger te zijn dan die van 2004. Zelfs met de nieuwe regel dat één motor twee Grand Prix weekenden mee moet gaan.

De ambities van het British American Racing is duidelijk gesteld: "We willen het gat met Ferrari dichten en onze eerste overwinning boeken", aldus Geoff Willis, technisch directeur. Jenson Button weet ook wat hen te wachten staat: "We moeten nu laten zien dat 2004 geen toevalstreffer was. Ik weet zeker dat onze eerste zege slechts een kwestie van tijd is." Tenslotte laat ook Nick Fry merken dat de ambities hoog gesteld worden: "Een overwinning is onze eerste stap in ons driejarenplan. We zijn er van overtuigd dat we in 2005 een winnende formule hebben".

Enkele impressies

Vrouw met baby in cel door identificatieplicht

MarioNet, FSF-Moses en D-Fens hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De identificatieplicht waar elke Nederlander zich aan dient te houden vanaf januari 2005 heeft opnieuw twee daders opgeleverd. Een 33-jarige moeder is samen met haar 5 maanden oude handlanger in Amsterdam in een cel gezet. Het misdrijf was het niet bij zich dragen van een rijbewijs.

Marna van Dullemen en haar baby Dominique waren bij een vriendin op visite geweest en ze reed op de terugweg nog even de stad in om boodschappen te halen. Onderweg werd ze aangehouden door agenten en ze verwachtte een bekeuring aangezien ze haar gordel niet droeg. Helaas voor Marna kreeg ze op dat moment geen bekeuring, maar moest ze mee naar het bureau omdat ze ook geen rijbewijs bij zich had.

Thuis had ze namelijk de babytas gepakt en was haar eigen tas, waar haar rijbewijs in zit vergeten. Voor januari 2005 was dat nooit een probleem, ze had het wel vaker meegemaakt dat er dan even naar het bureau wordt gebeld om te controleren of iemand een rijbewijs heeft. Nu werden zij en haar baby meegenomen en als criminelen opgesloten in een cel. "Deur op slot en daar zaten we dan", zegt ze, "even later werd er nog een kerel door drie agenten in de cel naast ons gesmeten."

Marna bood de agenten haar portemonnaie met bankpasjes aan als borg om even haar rijbewijs te gaan halen en Dominique naar huis te brengen, want die moest ook eten. Ze mocht echter pas weg als iemand haar rijbewijs kwam brengen; ze heeft een uur in de cel gezeten.

Politiewoordvoerder Ron Moes bevestigt het verhaal, maar wil opmerken dat het een dagverblijf was en geen echte cel. "Dat is een glazen hok van drie bij drie meter met een grendel op de deur...", zegt Moes. "We hebben het kind bij de moeder gelaten, dat doen we meestal. Die halen we niet uit elkaar. Nadat de partner van de vrouw met het rijbewijs kwam, mocht zij weer gaan. Ze zal wel boetes krijgen voor het niet dragen van de gordel en het niet kunnen tonen van een rijbewijs", aldus Moes.

Voor Marna is haar voorval echter het ultieme bewijs dat de regelplicht in ons land veel te ver is doorgeslagen. "Het is overduidelijk dat de wet voor dit soort voorvallen niet is gemaakt. Mijn vijf maanden oude baby heeft al achter slot en grendel gezeten... Onvoorstelbaar lachwekkend, maar tegelijk verschrikkelijk triest."

Airbus presenteert eerste A380

Op het vliegveld van Blagnac, vlakbij de Franse stad Toulouse, wordt vandaag de eerste Airbus A380 gepresenteerd. In een Amerikaans aandoende show is het supervliegtuig zijn hangar uitgereden. Hierbij waren vijfduizend genodigden aanwezig, waaronder president Jacques Chirac, de Britse premier Tony Blair, de Duitse kanselier Gerhard Schröder en de Spaanse premier José Luiz Zapatero.

Airbus, een Europees samenwerkingsverband, voorziet de eerste testvluchten van haar nieuwe topmodel voor maart of april. Tijdens de luchtvaartshow op vliegveld Bourget bij Parijs, aanstaande juni, zal het grote publiek het vliegtuig voor het eerst kunnen bewonderen. April volgend jaar zal het eerste model dan daadwerkelijk in gebruik worden genomen door Singapore Airlines.

Vooralsnog zijn 139 toestellen besteld bij Airbus. Om winst te kunnen maken zijn 250 bestellingen nodig. De prijs van een A380 ligt tussen de 263 en 286 miljoen dollar.

Airbus A380
De Airbus A380 in de lucht (computeranimatie)

-
Een flash-presentatie van het nieuwe vliegtuig vind je hier

Man gedood bij overval op café

kzieniks, michiel_merk, botje96 en ikke_ook hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Gemaskerde personen hebben bij een gewelddadige overval op café Nijlân in Leeuwarden in de nacht van maandag op dinsdag een man vermoord en een andere man verwond. Een woordvoerder van politie verklaarde dat er nog geen verdachten zijn aangehouden.

Wie de overleden man is, is nog niet bekend. De gewonde is een 46-jarige man uit Leeuwarden. De daders kwam vlak na 12 uur 's nachts gemaskerd het café binnenn. Een getuige verklaarde dat beide slachtoffers klappen kregen. De getuige vluchtte daarna het café uit, zodoende is het nog onduidelijk wat er daarna is gebeurd.

Hoe de man aan zijn einde kwam wil de politie nog niet bekend maken.

Hirsi Ali teruggekeerd in Tweede Kamer

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

SubheaderHet omstreden VVD-kamerlid Ayaan Hirsi Ali is vanochtend teruggekeerd in de Tweede Kamer. Sinds de moord op Theo van Gogh was zij daar niet meer verschenen. Na haar aankomst in een geblindeerde Mercedes is Hirsi Ali eerst op bezoek gegaan bij kamervoorzitter Frans Weisglas. Ze liet weten het "fijn te vinden weer terug te zijn".

Het zwaar beveiligde kamerlid geeft vanmiddag om 16 uur een persconferentie. De belangstelling van de media hiervoor is enorm. Ook de buitenlandse pers zal uitgebreid vertegenwoordigd zijn, met tv-ploegen uit onder meer Duitsland en Engeland en journalisten van Newsweek en Le Monde.

VVD-beleid
VVD-fractievoorzitter Jozias van Aartsen, die vanochtend sprak van een "vreugdevolle en fantastische dag" heeft gisteren aangekondigd met Hirsi Ali te gaan praten over het beleid van de partij. Hij wil het beeld dat de VVD een anti-moslimpartij is rechtzetten. Volgens Van Aartsen is de liberale partij nog altijd een tolerante partij. Wel wil de VVD mogelijk extremisme bestrijden, waarbij het onderwijs een belangrijke rol moet spelen.

Verloren buskaart nekt inbreker

Een 14-jarige jongen uit Vught die inbrak in een school in zijn woonplaats is wel op een vrij domme manier in de kraag gegrepen.

De jongen brak afgelopen zondag in de school in, maar verloor bij zijn daad zijn busabonnement. De politie trof het abonnement aan bij het onderzoek en had zodoende weinig moeite de zaak op te lossen.

Agenten zochten de jeugdige inbreker thuis op en namen hem mee naar het politiebureau. Op het bureau is de Vughtenaar tijdelijk in verzekering gesteld.

Sony Ericsson maakt voor het eerst winst

Voor het eerst in het bestaan van de joint venture tussen Sony en Ericsson heeft het bedrijf in een jaar winst geboekt.

In 2004 behaalde Sony Ericsson een omzet van ongeveer 6,5 miljard euro. Dat is bijna 40 procent meer dan het jaar daarvoor. De winst steeg daardoor tot 316 miljen euro, in 2003 was er nog een verlies van 86 miljoen euro.

Vorig jaar verkocht de Japans-Zweedse fabrikant ongeveer 42,3 miljoen mobiele telefoons. Het jaar daarvoor lag dat aantal op 27,2 miljoen.

De joint venture van Sony en Ericsson werd in 2001 gevormd om samen sterker te staan tegen marktleider Nokia. Het Finse bedrijf maakt over ruim een week zijn jaarcijfers bekend.

Beelden en info DDR with Mario

Na de aankondiging van Dance Dance Revolution with Mario bleef het even stil, maar er is inmiddels een speelbare versie. Op de Tokyo World Fair stond Nintendo met een demo.

Deze demo had vijf beschikbare liedjes:

1) a Mozart song (unknown)
2) Then (or Zen?) Go The You - Kira Kira
3) Here We Go - Super Mario Bros.
4) Hoppin' Choppin - Super Mario Bros.
5) ParaPara Carmen - Carmen

(vertaald uit het Japans)



Er is nog geen release info voor buiten Japan.

Rosales loopt teenblessure op

Op de laatste training van Ajax op Zuid-Afrikaanse bodem heeft de Argentijnse rechtsbuiten Mauro Rosales zich, naar het laat aanzien, ernstig geblesseerd aan zijn teen.

Tijdens de afsluitende partijtjes werd er erg fanatiek getraind en de aanvaller werd door een ploeggenoot geraakt aan de voet. Hij moest daardoor de training staken en zijn voet moest ingetaped worden. Terug in Amsterdam hoopt de medische staf meer duidelijkheid rondom de ernst van de blessure van de Argentijn te krijgen.

Sven Kramer niet naar WK-junioren

Sven Kramer zal in februari niet deelnemen aan de wereldkampioenschappen voor junioren. De 18-jarige schaatser heeft zijn zinnen gezet op de WK afstanden.

Om zich voor het WK afstanden te kunnen plaatsen, moet de 18-jarige Fries zich tijdens de wereldbekerfinale in Heerenveen (18-20 februari) kwalificeren, en in dat zelfde weekend vindt ook het WK allround voor junioren plaats.

Kramer, die in 2004 als tweede eindigde bij het WK voor junioren, zal komende vrijdag meedoen aan de skate-off in Thialf.Daar wil hij zich op de vijf kilometer plaatsen voor de WB-wedstrijden in Baselga di Pine en Heerenveen. Ook zal hij op 5 en 6 februari meedoen aan het WK allround voor senioren.

Claeys niet naar De Graafschap

De Belg Geoffrey Claeys krijgt geen contract aangeboden bij DDe Graafschap. De verdediger, die in het verleden voor Feyenoord speelde, was wel mee op trainingskamp met de ploeg uit Doetinchem, maar is uiteindelijk toch afgetest.

"Dit besluit is genomen in overleg met de technische staf en adviseur Leo Beenhakker", aldus de algemeen directeur Johan Tukker maandag. "Wij zien in Claeys niet de speler met de kwaliteiten die wij voor die positie zoeken." Clayes, inmiddels 30 jaar, is tienvoudig Belgisch international en speelt bij Excelsior Moeskroen.

Politie op zoek naar 'poep-protestanten'

De Duitse politie is op zoek naar protestanten die bij wijze van protest kleine Amerikaanse vlaggetjes steekt in hondepoep, dat ook in Duitsland overal in parken en plantsoenen te vinden is.

Nu wordt er ook in Duitsland wel vaker geprotesteerd tegen de overlast van hondepoep, toch denkt de politie dat het de daders niet zo zeer om deze vorm van overlast gaat, maar om te protesteren tegen de Amerikaanse politiek. Tot op heden zijn in een jaar tijd al naar schatting zo'n 2000 tot 3000 drollen voorzien van een miniatuur stars 'n' stripes.

In aanleg dacht de politie dat de politieke oorzaak moest worden gezocht in het feit dat de Amerikanen hun invasie in Irak begonnen. Nu denkt men dat het een algemeen protest is tegen de buitenlandse politiek van de regering Bush en de herverkiezing van Bush als president.

De politie heeft inmiddels extra surveillances ingezet, maar heeft nog geen flauw benul wie er achter deze actie zit. Juridische experts hebben inmiddels al hun vraagtekens gesteld ten aanzien van eventuele stappen tegen de dader(s). Zolang de vlaggetjes niet worden besmeurd en de poep slechts dient als 'sokkel', stellen zij dat er geen enkele juridische basis is om een dergelijke actie te vervolgen.

Paul de Leeuw geveld door ski-ongeluk

Scuderia_Mark had ons via de nieuws-submit te melden:

Daniëlle Overgaag heeft mogelijk een trend in werking gezet. Raakte zij enkele weken geleden al flink gewond tijdens het skiën, nu was het de beurt aan Paul de Leeuw. De tv-presentator raakte in Oostenrijk gewond aan zijn arm en is daardoor eerder teruggekeerd naar Nederland. Niet duidelijk is nog of het bot is ingescheurd of gebroken.

Omdat De Leeuw enige tijd rust moet houden, zendt de VARA op donderdagavond een ander programma uit dan het geplande PaPaul. De afleveringen van dinsdag en woensdag waren al opgenomen.

Ook kan De Leeuw niet aanwezig zijn bij de eerste voorronde van het Nationaal Songfestival, dat vanavond plaatsheeft. Hij zou deel uit maken van de jury. De organisatie probeert om de onfortuinlijke skiër op een andere manier een rol te geven in de jurering van het evenement.

Midland F1 koopt Jordan

Het Jordan F1-team is zojuist overgenomen door Midland F1, het Russische team wat in 2006 deel zou gaan nemen. Eddie Jordan blijft wel de dagelijkse leiding voeren binnen het team.

Eerder vandaag verschenen al berichten dat Midland er financieel en technisch niet onverstandig aan zou doen het noodleidende team over te nemen. Eddie Jordan gaf al eerder aan naar een partner of eventuele overname te streven maar wilde zondag nog geen commentaar geven.

Wat er met Dallara gebeurt nu Midland Jordan overneemt is vooralsnog onduidelijk. De Italiaanse chassisbouwer was eerder aangetrokken door Midland om het chassis van het team te ontwikkelen. De motoren van Toyota zijn in ieder geval wel veilig gesteld voor het volgende seizoen, de coureurs zijn nog onbekend. Men gaat ervanuit dat de huidige coureurs die al het meeste kans maakten, te weten Timo Glock en Robert Doornbos, nog steeds de grootste kanshebbers zijn.

Stallone terug als Rambo

Acteur Sylvester Stallone zegt van plan te zijn weer als John Rambo op het witte doek te verschijnen. Stallone, inmiddels 58, zegt helemaal klaar te zijn voor de rol waar hij bekend mee raakte.

'Sly' zegt al met de producenten om de tafel te hebben gezeten: "Ik heb de mannen achter de film al gesproken en het ziet er allemaal goed uit. En we zien wel waar het schip strandt".

Naar verluidt zijn de plannen er om nog dit jaar met de opnamen voor Rambo 4 te beginnen. Stallone bekleedde de rol van Rambo voor het laatst in 1988.

PSP Update gevaar!

De eerder gemelde PSP software update blijkt geen officiële update te zijn. Hoewel de software wel degelijk door SCEI gemaakt is, was hij niet bedoeld voor download voor de eindgebruikers.
"[...]
It was indeed developed by SCEI, but it's a dummy file at best, and isn't something that has been officially released. Using it could damage your PSP.
[...]"


Aldus een SCEI woordvoerder.

Mocht je de software geïnstalleerd hebben dan heb je nu zeer waarschijnlijk een kapotte PSP. Deze zal in een later stadium wel te repareren zijn door SCEI, maar dat zal niet gratis zijn. Als er in de toekomst updates te verkrijgen zijn zullen die zeer waarschijnlijk via internet te downloaden zijn, direct op de PSP zelf via de WiFi mogelijkheden van het apparaat zelf.

"[...]
The PSP is equipped with the ability to go through the network and update its firmware, but the features that will be added are at this point undecided."
[...]"


Sonic krijgt nieuwe games op Cube en DS

In een interview met 'Nintendo Official Magazine' heeft Yuji Naka bevestigd dat er twee Sonic games voor Nintendo ontwikkeld worden.

Allereerst is er een Cube game met Sonic in de hoofdrol. Deze game zal een nieuwe Sonic zijn en eind 2005 klaar moeten zijn.

De tweede Sonicgame is er een voor de Nintendo DS. Deze zal gebaseerd zijn op de Sonic DS demo van de E3 van 2004. Hierin moest je Sonic zo snel mogelijk laten rennen door over het touchscreen te wrijven. Beide spellen zullen op de E3 van 2005 speelbaar zijn.


Deze tijden zijn voorgoed voorbij
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.