Uitslagen Australian Open (18/01/05)

Australian OpenEen druk programma op de tweede dag van het Australian Open. Van de Nederlanders verschenen Raemon Sluiter, Melle van Gemerden en Michaella Krajicek op de baan.

Sluiter beet het spits af tegen de Oostenrijker Jurgen Melzer. Hij brak meteen door de service van Melzer, maar verstapte zich in de tweede game. "Ik stond niet helemaal goed en pats, het was weer gebeurd. Ik voelde gelijk dat dit het einde van de partij zou zijn." Na zes games moest de Rotterdammer opgeven wegens de enkelblessure. Wederom bleef hij daarmee in de eerste ronde steken. Sluiter zal zich nu op het herstel van zijn blessure moeten focussen.

Melle van Gemerden speelde een prima wedstrijd tegen de Spanjaard Juan Carlos Ferrero. Daarmee een qualifier tegen de halve finalist van vorig jaar. Van Gemerden trok zich er niets van. Na een prima start veroverde hij de eerste set met 6-2. Vervolgens kwam Ferrero beter in zijn spel en keerden de kansen. De voormalig nummer één van de wereld profiteerde van de afgedwongen fouten en won de volgende drie sets en daarmee de partij, 3-6 4-6 3-6. Van Gemerden zal met het bereiken van de eerste ronde flink klimmen op de wereldranglijst.

Michaella Krajicek wist vele ogen op haar gericht. De pas zestienjarige halfzus van Richard maakte in de kwalificatie al indruk door goed tennis. Tegen de Française Stephanie Foretz maakte ze haar Grand Slam debuut. Foretz begon niet goed aan het duel, wat van Krajicek niet gezegd kon worden. Ze kwam meteen 2-0 voor, waarna even de servicegames gedeeld werden. Daarna holde ze door de set heen. Mede het gevolg van de vele fouten die haar tegenstandster sloeg, 25 stuks liefst in de eerste set. In de tweede set verbeterde Foretz wel iets, maar het kon Krajicek niet in verlegenheid brengen, 1-6. De huidige nummer 235 van de wereld staat in de volgende ronde tegenover de als twaalfde geplaatste Zwitserse Patty Schnyder. Schnyder haalde vorig jaar nog de halve finale.

Bij de favorieten waren er geen grote verrassingen te bespeuren. Lleyton Hewitt, Andy Roddick en Guillermo Coria kwamen eenvoudig verder. Evenals Lindsay Davenport, Anastasia Myskina, Elena Dementieva en Venus Williams.

Meer sportnieuws vind je op Sport.fok.nl!