Dutroux heeft hongerstaking be?indigd

Joost-mag-het-weten had ons via de nieuws-submit te melden:

Marc Dutroux, de Belgische kindermoordenaar, is sinds vrijdag in hongerstaking. Dat heeft een van zijn advocaten, Jacques Conrard, verklaard. Dutroux, vorig jaar veroordeeld tot levenslang, wil door middel van de hongerstaking forceren dat hij teruggeplaatst wordt naar de gevangenis in Aarlen.

Afgelopen 5 januari werd Dutroux overgebracht naar de gevangenis in het Waals-Brabantse Itteren. Hij werd daarheen overgeplaatst omdat hij moet voorkomen wegens autozwendel. Die zaak dient in Nijvel, niet ver van Itteren.

De autozwendelzaak werd echter pas verdaagd tot april, en Dutroux ging er vanuit dat hij daarom weer naar Aarlen zou gaan. Zijn advocaat verklaarde: "Marc Dutroux dacht dat hij door die verdaging opnieuw naar Aarlen zou worden overgebracht, maar dat was niet het geval. Vandaar zijn wrevel."

Update 19.14 uur
Marc Dutroux heeft zijn hongerstaking inmiddels alweer beŽindigd. Volgens de Belgische minister van Justitie Onkelinx was de aanleiding 'een gemoedswisseling'. De advocaat van Dutroux gaf aan dat zijn cliŽnt de 'warmte van een vaste cel' miste als hij zou worden overgeplaatst.

Met dank aan rembo1987 voor de update.