Interview Sims 2: studentenleven

koei
Zou u uzelf willen introduceren en een korte omschrijving willen geven van uw werk?

Natuurlijk. Mijn naam is Tim LeTourneau en ik ben de senior producer van de Sims 2 uitbreidingen.

Hoe was uw eigen studie-ervaring? Heeft u zelf gestudeerd?

Ik heb gestudeerd, ik ben alleen niet naar een campus verhuist. Ik ben naar een plaatselijke universiteit gegaan en ben gewoon thuis blijven wonen tijdens mijn studietijd. Ik weet niet of het hetzelfde was als in het spel, maar sommige elementen zijn wel hetzelfde. Zeker het schoolwerkgedeelte is niet veranderd.



Wordt lid van een band!

Stopte u meer energie in studeren of in sociale activiteiten?

Ik werkte erg veel tijdens mijn studie, dus het was niet zoveel sociaal als dat het werken was. Hierdoor was ik constant aan het proberen werk en school in balans te houden.

Wat is, denkt u, de ultieme studentendroom?

In de Sims of in het echt? Ik denk dat dat varieert. We gebruiken de term ‘Big sim on campus’ en dat is de grote man of vrouw op de campus. Dit is, zoals je waarschijnlijk weet, wanneer je het populairste bent en je alle vrienden en alle invloed hebt. Je bent het hoofd van het broederschap of wat je droom ook is, maar de realiteit is dat deze droom verschilt voor elke speler, omdat elke speler een droom zal hebben over succes op de universiteit. Voor mij, denk ik, is succes op de universiteit een 4.0 gemiddelde halen (angelsaksisch systeem) en zoveel mogelijk van de gameplay unlocken als ik kan door mijn succes, maar dit zal verschillend zijn voor iedereen. Het is gedeeltelijk marketinggedreven maar vanuit het gameplay-oogpunt heeft iedere speler een droom voor ogen hoe zijn sims-studentenervaring zal zijn en we ondersteunen alle dromen.



De koeplant

Speelt u zelf voor uw plezier Sims 2?

Speel ik voor mijn plezier... Nee, dat doe ik niet omdat ik er zoveel mee werk en ik kan niet zeggen dat ik een grote Simsspeler ben buiten mijn werk. Ik ga niet naar huis en daar de Sims spelen, maar ik ga absoluut naar huis en daar bekijken wat mensen op fansites aan het doen zijn. Ik bekijk ook de ‘uitwisseling’ en soms hou ik ervan om gewoon wat in het rond te bouwen, vooral als we bezig zijn aan een nieuwe uitbreiding. Dan ga ik het spel in om te bouwen met de nieuwe spullen. Maar wanneer ik aan het spelen ben, voornamelijk omdat we altijd uitbreidingen aan het ontwikkelen zijn, dan speel ik wat we maken.

Welke andere games speelt u graag of vindt u leuk?

Ik hou van Role playing games. Momenteel speel ik een spel genaamd City of Heroes. Ik weet niet of het hier al is uitgekomen maar het is een massale multiplayer game (mmorpg) waarbij je een superheld speelt. Het is een heel erg gaaf spel, en dit is wat ik momenteel speel. Ik hou van Role Playing Games, maar ik hou ook van spelen op consoles. Ik speel veel EA-games en ook andere spellen. Dat is één van de voordelen van werken voor EA, je hebt toegang tot heel veel games.