FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 27 april 2003

Barca is weer terug

FC Barcelona kan zich maar met een zaak tegelijk bezig houden, vanavond versloeg Barca de nummer 2 op de ranglijst Real Sociedad met 2-1.

Barcelona bewees Real Madrid met de zege een goede dienst, de Madrilenen staan met nog 7 wedstrijden te spelen nu 4 punten los van Sociedad en Deportivo la Coruna, dat eveneens verloor.
Al na 10 minuten wist Javier Saviola de 1-0 te scoren. Patrick Kluivert verdubbelde de score vervolgens nog voor het eerste halfuur om was. Nihat van Sociedad schoot 10 minuten van tijd nog wel de 2-1 binnen, maar daar bleef het bij. Met de zege is Barcelona plots de nummer 6 van de ranglijst Málaga tot op 2 punten genaderd. Weliswaar staat de ploeg nu nog 12e, maar UEFA Cup is toch weer een optie. Het is voor de Catalaanse club te hopen dat ze nu net zo'n serie kan neerzetten als ze in de Champions League deed.

Wurz vrijwel zeker naar Jaguar

Het is slechts een kwestie van tijd voordat Alexander Wurz terugkeert als race-coureur bij een Formule 1-team. De Oostenrijkse media melden dat Wurz bijna rond is met Jaguar.

De geruchtenstroom dat Wurz snel zijn rentree in de Formule 1 zou maken kwam op gang na uitspraken van een woordvoerder bij Jaguar. Hij zei dat het prestatieverschil tussen Mark Webber en diens teamgenoot Antonio Pizzonia alarmerend was, waardoor de laatste wellicht spoedig vervangen zou worden.

Volgens de krant Kronen Zeitung heeft Wurz nu bijna een contract op zak. Hij zou zijn rentree maken voor zijn thuispubliek tijdens de Grand Prix van Oostenrijk op 18 mei.

"We hebben overeenstemming met Alex bereikt", zou een Jaguar-bron tegen de krant hebben gezegd. Alleen het team van McLaren, de huidige werkgever van Wurz, zou de zaak nog kunnen stopzetten.

"Alex Wurz was donderdag in Engeland waar hij met Jaguar onderhandelde. Er zijn nog maar een paar details die besproken moeten worden", zegt de krant. Wurz zelf blijft een zwijgende diplomaat. "Ik kan helaas geen commentaar geven", aldus de lange Oostenrijker.

Man bedreigt agenten met kurkentrekker

NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 29-jarige man uit Geldrop heeft zaterdagochtend rond 4.00 uur de politie bedreigd met een kurkentrekker. De politie Brabant Zuid-Oost meldt dat de man met pepperspray is bespoten, waarna hij kon worden aangehouden.

De politie kwam naar de woning na een melding van een 28-jarige vrouw dat de man haar kort daarvoor in het huis had mishandeld. Zij wist de woning te ontvluchten en de politie te waarschuwen. De man zit nog vast voor nader onderzoek.

Twee pubers in Den Bosch gevaarlijk met brandblusser

NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Den Bosch hebben een 13- en 14-jarige jongen afgelopen vrijdagavond met een poederblusser het verkeer op de Oude Vlijmenseweg in gevaar gebracht. De twee spoten met de blusser grote poederwolken over de rijbaan, waardoor het zicht voor het verkeer ernstig belemmerd werd.

Toen agenten de twee aanhielden bleek de oudste ook nog een vlindermes op zak te hebben. De politie heeft het duo over gedragen aan hun ouders. Zij zullen via Bureau HALT een taakstraf krijgen.

4-jarig jongetje schiet 2-jarig zusje dood

NLBADBOY, McPieter, Uberlamer, Focker, vrot-vrot en -Mk- hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Kempton Park bij Johannesburg in Zuid-Afrika is een 2-jarig meisje met een schotwond in haar hoofd gevonden. Het meisje, dat korte tijd later overleed, bleek door haar 4-jarige broertje met het pistool van zijn vader doodgeschoten te zijn.

Pogingen van de regering van Zuid-Afrika om het wijdverbreide legale en illegale wapenbezit door beperkende maatregelen in de hand te krijgen, stuitten op weerstand bij grote delen van de bevolking.

J.K. Rowling rijker dan koningin Elizabeth

NLBADBOY, Syntax_XL en j0han hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

J.K. Rowling, de schrijfster van de Harry Potter boeken, is volgens de ranglijst van rijke Engelsen in de Sunday Times, de Engelse koningin Elizabeth voorbij gestreefd. Volgens de Sunday Times staat Rowling op de 122e plaats met omgerekend ongeveer 408 miljoen euro. De Engelse vorstin blijft steken op de 133e plaats met omgerekend ongeveer 365 miljoen euro.

De lijst, die jaarlijks door de Sunday Times wordt gepubliceerd, wordt voor de derde keer op rij aangevoerd door de hertog van Westminster, dit keer met omgerekend ongeveer 7,1 miljard euro.

Enkele jaren geleden leefde Rowling nog van een bijstandsuitkering.

Wielrennen: Uitslag Luik-Bastenaken-Luik

Sven had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Tyler Hamilton heeft de laatste voorjaarsklassieker van dit jaar, Luik-Bastenaken-Luik, gewonnen. De Amerikaan kwam alleen over de meet, voor de Spanjaard Iban Mayo en Michael Boogerd. Boogerd wordt dus na de tweede plaats vorige week in de Amstel Gold Race nu derde in Luik-Bastenaken-Luik.

De wedstrijd werd opengebroken door vijf renners. De vluchtpoging van het kwintet, met onder meer Bram de Groot, liep echter op niks uit.

Na 1 uur gekoerst te hebben gingen er drie renners vandoor, en met succes. Victor Hugo Pena, Marco Pinotti, Martin Elmiger en even later Benoit Vaugrenard sloegen al snel een gat.

Na 82 kilometer was de eerste beklimming een feit. Het kwartet had 3 minuten en 10 seconden voorsprong op een groepje van drie: Kurt van de Wouwer, Marc Streel en Michel Vanhaecke. Het peleton had zelfs een achterstand van 9 min 10.

Op het moment dat het groepje van 3 renners weer werd ingelopen kwam er weer een kopgroep tot stand. Marzoli, Nicki Sorensen, Bobby Julich, Andrea Peron, Beat Zberg, Udo Bolts, Luca Paolini, Glomser en Duma waren de namen.

Kort voor de top van de Cote du Rosier, na 195 kilometer, kwam het peleton weer bijeen. Even daarvoor had Michael Boogerd met een lekke band zich naar achter moeten begeven, maar Bogey kwam snel weer terug.

Axel Merckx, de zoon van.., sprong tien kilometer voor de beruchte La Redoute weg uit het peleton. Glomser, Christian Moreni, Igor Astarloa, Angel Vicioso en Fabian Wegmann sprongen in zijn wiel. Merckx ging zeer geleidelijk de La Redoute op en dat kostte Glomser en Wegmann hun plaats bij de voorste.

Op 30 km van de streep, bij de beklimming van de Sprimont, vond Axel Merckx dat het te sloom ging, en besloot om solo te gaan. Alexandr Sheffr, Christian Moreni, Samuel Sanchez, Michele Bartoli en Lance Armstrong gingen op jacht naar Merckx.

Met nog 15 kilometer te gaan (bij de Cote de St.Tilman) vond Armstrong het tijd om de benen te laten werken. Dit kostte Axel Merckx de leidende positie en ook Michele Bartoli moest passen. Dit bleek echter verspilde moeite want de drie (Armstrong, Sanchez en Sheffr) werden opgeslokt door het peleton.

Lance Armstrong ging echter vrijwel direct daarna opnieuw aan, waarna Michael Boogerd counterde. Toen Boogerd merkte dat hij alleen ervandoor kon greep hij zijn kans en lag meteen zo'n 10 seconden voor.

Tyler Hamilton voelde dat hij nog wat extra's in de benen had en reed achter Boogerd aan en ging er direct overheen. Michael Boogerd kreeg nog de kans om mee te springen, maar zoals hij zelf na de wedstrijd aangaf had hij wat last van de nattigheid: "Mijn wiel gleed steeds weg op de natte kasseien."

Er was echter nog hoop voor de man uit Den Haag want Iban Mayo kwam uit de achtergrond opgedoken. Mayo nam Boogerd op sleeptouw maar tevergeefs; Bogey was niet meer bij machte om over te nemen.

Tyler Hamilton bleef uiteindelijk uit de greep van het duo Mayo-Boogerd en kon zijn geluk niet op toen hij vreugdevol de finish passeerde. Mayo won de sprint van de moe gestreden Boogerd.

"Mijn poging om weg te blijven kostte veel kracht. Toen ik daarna bij Hamilton in het wiel wilde komen, slipte ik weg op de kasseien. Daarna was ik alleen nog maar bezig de finish te halen. Ik zat helemaal stuk", verklaarde Michael Boogerd na afloop.

De winnaar van 89ste editie van Luik-Bastenaken-Luik had het volgende te melden: "In de voorste groep zaten de favorieten elkaar aan te kijken. Daar heb ik van geprofiteerd. Al dacht ik constant toch nog gepakt te worden". Tyler Hamilton werd de eerste Amerikaanse winnaar van Luik-Bastenaken-Luik.

Pompstations overvallen met handgranaat

bluebit (herschreven) en NLBADBOY hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Rotterdam heeft een nog onbekende man zondagochtend twee tankstations overvallen met een handgranaat. Rond een uur of zeven bedreigde de man een pompbediende aan de Groene Kruisweg in Rotterdam met de handgranaat. De pompbediende werd gedwongen een nog onbekend geldbedrag af te geven. Vervolgens verliet de overvaller het station.

Later op de ochtend, rond 10 uur, werd een tankstation in Spijkenisse overvallen. De overvaller zei dat hij een handgranaat bij zich had en dwong de medewerkster van het tankstation om de kassa te openen. Wederom werd een geldbedrag buit gemaakt en tevens stal de man enkele telefoonkaarten.

De politie stelde direct een onderzoek in, echter dit bleef vooralsnog zonder resultaat. Het is ook nog niet duidelijk of beide overvallen door dezelfde dader gepleegd zijn.

"Burgemeester" Bagdad opgepakt

IrakVanochtend hebben Amerikaanse militairen Mohammed Mohsen al-Zubaidi gearresteerd. Deze banneling, die recent naar Irak terugkeerde, heeft zichzelf uitgeroepen tot burgemeester van Bagdad.

Volgens een Amerikaanse legerwoordvoerder werd Zubaidi opgepakt omdat hij onterecht gezag uitoefende in Bagdad. Al-Zubaidi heeft schriftelijk alle nutsbedrijven in Bagdad gelast om zijn instructies af te wachten alvorens weer aan het werk te gaan. Tevens heeft hij enkele werknemers die al aan het werk gingen, ontslagen.

Al-Zubaidi, die voor de val van Bagdad hier niet bekend was, had zijn kantoor in het Sheraton Hotel ingericht. Duizenden ambtenaren hebben hier de afgelopen dagen formulieren ingevuld in de veronderstelling dat zij op die manier hun baan terug konden krijgen en de meesten gingen ervan uit dat de Amerikanen Al-Zubaidi aangesteld hadden.

De Amerikanen hebben in eerste instantie een afwachtende houding aangenomen, echter woensdag werd voor het eerst gedreigd dat Al-Zubaidi gearresteerd zou worden. Een andere Amerikaanse woordvoerder gaf aan gehoord te hebben dat Al-Zubaidi wapens en uniformen uitdeelde onder zijn aanhangers. De woordvoerder vertelde dat "Al-Zubaidi net zoveel te zeggen heeft in Bagdad als Saddam Hoessein".

Met dank aan bluebit voor het herschrijven en submitten van dit bericht.

Ilona, Tel Aviv (Israël) - 27/04

IrakIn samenwerking met Netwerk publiceert FOK! delen van dagboeken over de oorlog met Irak. Deelnemers uit verschillende landen vertellen vrijwel dagelijks hoe zij en hun omgeving de Irak-crisis beleven.

Over en uit
Wat wij in Israël nu nog merken van het einde van de oorlog in Irak? De ene analyse volgt op de andere. Zeker is dat de machtsverhoudingen in het Midden-Oosten veranderd zijn. Zal dat ten goede zijn, vragen velen zich af. Afgaande op de verschrikkingen die ons ter ore komen, ben ik bereid om te zeggen van wel. Er zijn zovele mensen ernstig gemarteld, oren afgesneden vanwege vermeende desertatie uit het leger, handen afgehakt bij stelen, ogen uitgestoken, tongen eruit gesneden na een opmerking over Saddam etc. Het is ongelooflijk, verschrikkelijk, maar waar. Dat er nog mensen zijn die met deze man Saddam wilden onderhandelen, praten, is mij een raadsel. Met dergelijke monsters valt niet te praten. Zijn zoon was mogelijk nog erger.

Nog gevaarlijker
Het is voorbij. Over en uit. Dat wil niet zeggen dat er geen problemen kunnen komen in Irak nu de dictator weg is. ‘Saddam was een gevaar, maar de sji'ieten zijn mogelijk nog gevaarlijker. Nog fundamenteler, nog fanatieker.' Aldus David Grossman, één van de bekende Israëlische schrijvers.

De rest van het dagboek kun je hier lezen (website Netwerk).

'Van the Man' scoort zijn 200e

Ruud van Nistelrooij scoorde vandaag zijn 200e treffer in zijn loopbaan als profvoetballer.

Manchester United speelde in Londen een spannende uitwedstrijd tegen Tottenham Hotspur. De ploeg liet niet na te profiteren (0-2) van het puntverlies van Arsenal gister.
Na een voortdurende stormloop, waarbij keeper Keller 3 goede kansen van Van Nistelrooij onschadelijk maakte, duurde het tot 20 minuten voor tijd voordat Scholes de bevrijdende openingstreffer maakte. Tottenham probeerde nog langszij te komen. In de blessuretijd lukte het Van Nistelrooij toch nog de doelman te verschalken. Op een voorzet van Fortune van links schoot hij in de korte hoek raak. De 200e treffer werd uitbundig gevierd door zijn medespelers. Voor Van Nistelrooij was het de 40e treffer voor de Mancunians dit seizoen. De 0-2 zege zette Manchester op kampioenskoers.

Groene thee helpt huid jong te houden

Groene thee helpt het verouderen van de huid tegen te gaan en voorkomt huidkanker. Dit heeft een 2-jarig onderzoek door Dr. Stephen Hsu, een cel bioloog aan het Medical College of Georgia Department of Oral Biology vastgesteld.

Hij en zijn collega's hebben ontdekt dat de polyphenolen die in groene thee zitten vrije radicalen elimineert. Met behulp van menselijke huidcellen werd de normale groei van de huidcellen vergeleken met de groei van de cellen die door een groene-thee component beïnvloed waren. Het bleek dat het component stervende huidcellen heractiveerde. "Cellen die zich naar de buitenste laag van de huid verplaatsen blijven normaal gesproken 28 dagen leven. Echter het component EGCG blijkt ze te heractiveren", zegt Dr. Hsu. "EGCG is een fontein van jeugd voor huidcellen. Wanneer ze onder invloed van EGCG worden gesteld beginnen oude cellen zich weer te delen. Dit vertraagt het verouderingsproces van de huid."

Het moeilijke wetenschappelijke artikel hoe dit werkt staat op Science Daily.

Circusleeuwen doden Russische dompteur

McPieter had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Russische stad Sergejev Possad hebben twee circusleeuwen hun dompteur gedood. De leeuwen waren uit hun kooi ontsnapt. De politie heeft beide dieren doodgeschoten.

De leeuwen doodde vandaag de 41-jarige dompteur van het rondreizende circus toen hij hen wilde voederen. De dieren ontsnapten uit hun kooi, volgens de politie omdat de dompteur het hek niet goed had dichtgedaan. De man zou dronken zijn geweest.

De dompteur overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. Een tweede medewerker van het circus, volgens de politie ook dronken, sloeg meteen met zijn mobiele telefoon alarm.

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 17)

Hieronder vind je de uitslagen van de de afgelopen week gespeelde wedstrijden in de Holland Casino Eredivisie en de nieuwe tussenstand. 

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 17)
Vrijdag 25 april
RKC Waalwijk - Willem II (3-1)

Zaterdag 26 april
De Graafschap - PSV (1-6)
sc Heerenveen - Vitesse (2-2)
FC Twente - Excelsior (1-0)

Zondag 27 april
AZ - Ajax (1-3)
Feyenoord - RBC Roosendaal (1-0)
NEC - FC Utrecht (1-2)
FC Groningen - NAC Breda (0-0)

Tussenstand Holland Casino Eredivisie (na Week 17)
Pos.ClubAWGVPV-T
1. PSV 2924417675-15
2. Ajax 2921536876-28
3. Feyenoord 2921446778-34
4. RKC Waalwijk 29144114640-38
5. FC Utrecht 29111084341-37
6. NEC 29127104337-38
7. Roda JC 28117104045-43
8. Willem II 29108113842-39
9. NAC Breda 2881373728-25
10. FC Twente 29910103732-39
11. AZ 29107123741-59
12. Heerenveen 2998123547-50
13. RBC Roosendaal 2996143331-43
14. FC Groningen 2869132725-36
15. FC Zwolle 2866162426-57
16. Vitesse 2958162327-45
17. Excelsior 2957172229-51
18. De Graafschap 2945201728-71

Zie voor meer voetbalnieuws de FOK! Competitiemanager!

Uitslagen HCE (Week 17)

Hieronder vind je de uitslagen van de de afgelopen week gespeelde wedstrijden in de Holland Casino Eredivisie en de nieuwe tussenstand. 

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 17)
Vrijdag 25 april
RKC Waalwijk - Willem II (3-1)

Zaterdag 26 april
De Graafschap - PSV (1-6)
sc Heerenveen - Vitesse (2-2)
FC Twente - Excelsior (1-0)

Zondag 27 april
AZ - Ajax (1-3)
Feyenoord - RBC Roosendaal (1-0)
NEC - FC Utrecht (1-2)
FC Groningen - NAC Breda (0-0)

Tussenstand Holland Casino Eredivisie (na Week 17)

Pos.ClubAWGVPV-T
1. PSV 2924417675-15
2. Ajax 2921536876-28
3. Feyenoord 2921446778-34
4. RKC Waalwijk 29144114640-38
5. FC Utrecht 29111084341-37
6. NEC 29127104337-38
7. Roda JC 28117104045-43
8. Willem II 29108113842-39
9. NAC Breda 2881373728-25
10. FC Twente 29910103732-39
11. AZ 29107123741-59
12. Heerenveen 2998123547-50
13. RBC Roosendaal 2996143331-43
14. FC Groningen 2869132725-36
15. FC Zwolle 2866162426-57
16. Vitesse 2958162327-45
17. Excelsior 2957172229-51
18. De Graafschap 2945201728-71

Politie arresteert hart-etende man

In Indonesië is een man gearresteerd omdat hij lijken opgroef en de harten daaruit opat. Bewoners van het dorp Pogego, Soelawesi betrapten Adjat toen hij op het kerkhof een lijk aan het opgraven was, en brachten hem naar de politie.

De man verklaarde dat hij stemmen hoorde zeggen dat hij bovennatuurlijke krachten zou krijgen als hij de harten van lijken op zou eten. In Indonesië bestaat er geen wet tegen kannibalisme. Wel kan de man een jaar in de gevangenis verwachten wegens grafschending.

Brinkhorst: D66 moet referendum laten vallen

Oud-D66 minister Brinkhorst heeft vanmiddag in het politieke tv-programma Buitenhof gezegd dat D66 in de kabinetsformatie géén breekpunt moet maken van de invoering van het correctief referendum. Volgens hem zijn er belangrijker dingen dan het referendum.

Brinkhorst vindt dat D66 moet kiezen voor regeringsdeelname, als de partij in de besprekingen voldoende kan binnenhalen. CDA en VVD, waarmee D66 onderhandelt over kabinetsvorming, zijn tegen het referendum. Daarom denkt Brinkhorst aan een wijziging van het kiesstelsel en meer geld voor onderwijs.

Gisteren zei oud D66 partijleider Jan Terlouw in NOVA al dergelijke woorden. Oók hij vindt investeringen in onderwijs en kenniseconomie belangrijker dan het referendum. ''Bovendien is D66 nu zo klein dat je niet kunt verwachten dat we politieke vernieuwingen kunnen afdwingen''.

Zaterdag bleek op een D66 bijeenkomst in Groningen dat de achterban van de partij zeer verdeeld is over regeringsdeelname. Het bijpraten, zoals de partij het noemde, leidde tot rood aangelopen hoofden. Veel democraten zijn bang dat ze bij de formatieonderhandelingen te veel van hun kenmerkende politieke punten zouden kunnen weggeven en er dus slecht afkomen. Een aanwezige verzuchtte dat gekozen moet worden tussen pest of cholera.

UFO-gemeenschap in Kaapstad groeit

In Kaapstad zeggen ooggetuigen een UFO te hebben gezien. Volgens hen vloog er twee weken geleden een groen lichtgevend object over Table View. Christo Louw, oprichter van SAUFOR zegt dat het geen vallende ster kon zijn omdat die normaal gesproken wit zijn, en deze was felgroen. Dr. David Laney van het Astronomisch Observatorium zegt echter dat het observatorium geen meldingen binnengekregen heeft van UFO's.

De "groene" UFO waarneming is echter een van de vele toenemende meldingen, aldus een groeiende gemeenschap van UFO-watchers in Kaapstad. De vereniging heeft 50 leden waarvan de helft zegt een UFO te hebben gezien. Zo zegt Roger Day dat hij in UFO's begon te geloven toen hij vreemde lichten boven de Orange River zag. Een ex-politieagent zegt dat hij een vliegende schotel heeft gezien waaruit blauwe mannetjes stapten die bij zijn boerderij liepen. Valerie McCarthy zegt drie keer in contact te zijn geweest met de buitenaardsen. Ze zegt dat zij en haar moeder een vliegende schotel met patrijspoorten hebben zien zweven.

Jorritsma pleit voor minderheidskabinet

Oud-minister Annemarie Jorritsma van de VVD vindt dat haar partij en het CDA een minderheidskabinet moeten gaan vormen. De VVD politica zei dit vanmiddag in het politieke praatprogramma Buitenhof op Nederland 3.

Coalities met ChristenUnie/SGP of D66 zijn volgens haar niet functioneel omdat daarbij flinke concessies moeten worden gedaan. De christelijke partijen willen tegemoetkomingen op immaterieel gebied en D66 een ,,bestuurlijke rimram'', zo zei Jorritsma.

Vorige week zei VVD-minister Remkes in het tv-programma Barend en van Dorp al dat zijn partij niet met de SGP moet gaan onderhandelen. Hij werd toen teruggefloten door VVD-leider Zalm, die zei dat Remkes voor zijn beurt gesproken had. Maar wie in het land zijn oor te luisteren legt bij de VVD achterban bespeurt enorm veel weerzin tegen een mogelijk samengaan met de fundamentalistische SGP.

Een minderheidskabinet van CDA en VVD is al eerder onderwerp van gesprek geweest. Het zou mogelijk kunnen zijn als de LPF daar zijn steun aan wil geven. Een paar maanden terug hield Mat Herben die optie nadrukkelijk open, maar onlangs zei voorzitter Ed Maas van de LPF in een kranteninterview het CDA en de VVD absoluut niet met een minderheidskabinet te willen helpen: ''Dan stemmen we met links mee''.

Man overreden door trein op Schiphol

Maethor had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op NS-station Schiphol is zondagochtend een jongeman overleden toen hij werd overreden door een passagierstrein. Volgens omstanders maakte het slachtoffer deel uit van een groepje jongeren dat in uitgelaten stemming op het perron liep.

De machinist van de trein verklaarde dat de man op de rand van het perron had gezeten en waarschijnlijk al slapend naar voren leunde zodat hij tussen de trein en het perron terechtkwam. Na het ongeval werd het treinverkeer langs het perron stilgelegd. De spoorwegen lieten diverse treinen omrijden.

Wetenschappers bewijzen zesde zintuig

Wetenschappers aan de Universiteit van Glasgow zeggen wetenschappelijk bewijs te hebben geleverd voor het bestaan van een "zesde zintuig" nadat ze wetenschappelijke experimenten uitgevoerd hebben.

Het onderzoek, geleid door professor Archie Roy toont aan dat de veronderstelling dat mediums signalen oppikken van lichaamstaal, dingen gissen, en dingen die ze al wisten, niet waar blijkt te zijn. Roy zegt: "Er is geen twijfel mogelijk dat sommige mediums informatie kunnen verkrijgen anders dan met de vijf zintuigen die we hebben."

Bij de experimenten werd van verschillende wetenschappelijk verantwoorde technieken gebruik gemaakt, zoals de dubbel-blind test waarbij het medium en een bepaald anoniem persoon in verschillende ruimtes werden gezet. Het medium kende de persoon niet, en de identiteit van de persoon werd compleet geheim gehouden. Er werd slechts gecommuniceerd via een microfoon. Hiermee is volgens de Universiteit van Glasgow wetenschappelijk bewezen dat de mediums persoonlijke dingen die ze niet konden weten over de personen via paranormale wijze wisten te verkrijgen.

Roy zegt: "We moeten nu verder gaan dan deze bevindingen. Een theorie is dat het medium informatie uit andermans hersenen kan lezen, maar hoe vindt dit plaats? Dit moet verder onderzocht worden".

Cheppih dient klacht in tegen Komrij

Mohammed Cheppih, de kandidaat-voorzitter van de de Arabisch Europese Liga in Nederland (AEL-NL) heeft een klacht ingediend bij de Raad voor de Journalistiek tegen NRC Handelsblad columnist Gerrit Komrij. Vorige week verklaarde Cheppih al dat hij van plan was actie te ondernemen tegen de dichter des vaderlands.

Cheppih zegt zich aangetast te voelen in zijn goede naam door Komrij. In zijn column in NRC Handelsblad schreef Komrij dat Cheppih was ingehuurd door Saoedische extremisten met als opdracht 'als worm te kronkelen in de westerse appel'. "Je bent de loonslaaf van moordenaars en bloedjassen", aldus Komrij. "Misschien, Cheppih, wil je de AEL-jongeren naast korancursussen ook loodgieterscursussen aanbieden zodat ze in Marokko en andere arme landen rioleringen kunnen aanleggen. Een beetje islamiet ruikt ook graag fris. Of blijft het, net als bij je rolmodellen Osama en Saddam, meer bij dreigen dan doen?". Cheppih zegt zich door de column ''meer dan beledigd'' te voelen: "Het is laster en hij beschuldigt mij van een misdrijf."

In een persverklaring zegt de AEL-NL dat er in Nederland een 'hetze tegen de islam' aan de gang is. Zo worden de VVD Tweede-Kamerleden Geert Wilders en Ayaan Hirsi Ali beschuldigd van 'ophitsing en stemmingmakerij' jegens moslims en de islam: "Ze hitsen doelbewust en gewetenloos de gemoederen in de samenleving op tegen Arabische en islamitische Nederlanders''.

VVD'er geert Wilders noemt de reactie van de AEL-NL nonsens: "Wij verzetten ons tegen moslim-extremisme en dat zullen we blijven doen. We willen de AEL niet verbieden, maar met argumenten bestrijden."

Steeds meer valse euro's in Duitsland

NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Duitsland is inmiddels één op de 100.000 eurobiljetten vals. Daarmee is hetzelfde niveau ''nepbiljetten'' bereikt als toen de Mark nog de munteenheid van de Bondsrepubliek was.

Het aantal vervalsingen stijgt volgens de Bundesbank. Ook de kwaliteit van de nagebootste biljetten neemt toe.

Vorige maand circuleerden er in Nederland ook vervalste euro's, die moeilijk van echt te onderscheiden waren.

Twee Zaanse automobilisten vrijgelaten

Beweerde Justitie gistermiddag nog dat de twee Zaandammers die vrijdag in Den Haag met hun auto's inreden op een groep Molukkers, dat expres deden, nu verklaart Justitie dat de mannen hebben gehandeld in een paniekreactie. Ze zijn inmiddels op vrije voeten gesteld.

Volgens het OM is na verhoor gebleken dat de Zaandammers achter twee andere auto's stonden te wachten voor het verkeerslicht bij een kruising in de omgeving van De Uithof. Op het moment dat de auto's groen licht hadden, blokkeerde een groep van ongeveer 50 Molukkers de weg. Zij belaagden de automobilisten.

Bij het incident raakten vier Molukkers zwaar gewond. Na het ongeval ontstonden ook rellen waarbij de politie twee waarschuwingsschoten loste. Naast de twee mannen uit Zaandam hield de politie ook nog één Molukker aan die vernielingen zou hebben gepleegd. De politie verwacht de komende dagen nog meer aanhoudingen te verrichten.

Kamer wil aanpak Saudi-Arabië

Een meerderheid van de Tweede Kamer (VVD, CDA en LPF) wil dat minister De Hoop Scheffer van Buitenlandse Zaken de Saudische ambassadeur op het matje roept. De ambassadeur moet opheldering geven over financiële steun die vanuit Saudi-Arabië wordt gegeven aan radicale islamitische activiteiten in de wereld, waaronder Nederland.

De partijen baseren zich op de mededeling van Binnenlandse Zaken van afgelopen week. Daarin staat dat radicale moslimbewegingen, óók terreurbewegingen, in de hele wereld geld ontvangen vanuit Saudi-Arabië. Zo blijkt dat in Nederland de afgelopen jaren honderden moslims seminars van de zeer orthodox-islamitische stichting Al Waqf al-Islami in Eindhoven, dat banden heeft met Saudi-Arabië, bijgewoond hebben.

Game Review: Capcom VS SNK 2 EO

Publisher:Capcom
Developer:Capcom
Website:Capcom VS SNK 2 EO
Platform:Gamecube


Marinus schreef voor ons de volgende review:


Streetfighter 2 was naast Mortal Kombat zo'n beetje de moeder aller vechtspellen. Er kwamen dan ook talloze vervolgen zoals Streetfighter 2 Turbo en Streetfighter 2 Alpha. Ook SNK staat redelijk goed bekend om zijn vechtspellen die vooral in de arcade verschenen. Nu dat SNK door Capcom is overgenomen ontstond er eindelijk de mogelijkheid het beste uit beide bedrijven te combineren. Het spel is te verkrijgen op de Xbox, Playstation 2 en Gamecube. Wij testten de Gamecube versie en alhoewel het spel al behoorlijk wat maandjes in de winkel ligt vonden we het spel toch interessant genoeg om er wat aandacht aan te besteden.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.