Cheppih dient klacht in tegen Komrij

Mohammed Cheppih, de kandidaat-voorzitter van de de Arabisch Europese Liga in Nederland (AEL-NL) heeft een klacht ingediend bij de Raad voor de Journalistiek tegen NRC Handelsblad columnist Gerrit Komrij. Vorige week verklaarde Cheppih al dat hij van plan was actie te ondernemen tegen de dichter des vaderlands.

Cheppih zegt zich aangetast te voelen in zijn goede naam door Komrij. In zijn column in NRC Handelsblad schreef Komrij dat Cheppih was ingehuurd door Saoedische extremisten met als opdracht 'als worm te kronkelen in de westerse appel'. "Je bent de loonslaaf van moordenaars en bloedjassen", aldus Komrij. "Misschien, Cheppih, wil je de AEL-jongeren naast korancursussen ook loodgieterscursussen aanbieden zodat ze in Marokko en andere arme landen rioleringen kunnen aanleggen. Een beetje islamiet ruikt ook graag fris. Of blijft het, net als bij je rolmodellen Osama en Saddam, meer bij dreigen dan doen?". Cheppih zegt zich door de column ''meer dan beledigd'' te voelen: "Het is laster en hij beschuldigt mij van een misdrijf."

In een persverklaring zegt de AEL-NL dat er in Nederland een 'hetze tegen de islam' aan de gang is. Zo worden de VVD Tweede-Kamerleden Geert Wilders en Ayaan Hirsi Ali beschuldigd van 'ophitsing en stemmingmakerij' jegens moslims en de islam: "Ze hitsen doelbewust en gewetenloos de gemoederen in de samenleving op tegen Arabische en islamitische Nederlanders''.

VVD'er geert Wilders noemt de reactie van de AEL-NL nonsens: "Wij verzetten ons tegen moslim-extremisme en dat zullen we blijven doen. We willen de AEL niet verbieden, maar met argumenten bestrijden."