Wurz vrijwel zeker naar Jaguar

Het is slechts een kwestie van tijd voordat Alexander Wurz terugkeert als race-coureur bij een Formule 1-team. De Oostenrijkse media melden dat Wurz bijna rond is met Jaguar.

De geruchtenstroom dat Wurz snel zijn rentree in de Formule 1 zou maken kwam op gang na uitspraken van een woordvoerder bij Jaguar. Hij zei dat het prestatieverschil tussen Mark Webber en diens teamgenoot Antonio Pizzonia alarmerend was, waardoor de laatste wellicht spoedig vervangen zou worden.

Volgens de krant Kronen Zeitung heeft Wurz nu bijna een contract op zak. Hij zou zijn rentree maken voor zijn thuispubliek tijdens de Grand Prix van Oostenrijk op 18 mei.

"We hebben overeenstemming met Alex bereikt", zou een Jaguar-bron tegen de krant hebben gezegd. Alleen het team van McLaren, de huidige werkgever van Wurz, zou de zaak nog kunnen stopzetten.

"Alex Wurz was donderdag in Engeland waar hij met Jaguar onderhandelde. Er zijn nog maar een paar details die besproken moeten worden", zegt de krant. Wurz zelf blijft een zwijgende diplomaat. "Ik kan helaas geen commentaar geven", aldus de lange Oostenrijker.