FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 15 maart 2001

Anticonceptie vind nieuwe wending

Red_Hunt had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een transparante, flexibele ring om de baarmoedermond blijkt als anticonceptiemiddel net zo goed te werken als de pil. Dat meldt het tijdschrift Human Reproduction.

De ring, met een dikte van 4 millimeter en een diameter van 5,4 centimeter, scheidt de hormonen progesteron en oestrogeen af, die een zwangerschap voorkomen. Door de lage doses hormonen kan de ring een uitkomst zijn voor vrouwen die de pil slecht verdragen.

De nieuwe vinding is een jaar lang uitgetest door gynaecoloog F. Roumen van het Atrium Medisch Centrum in Heerlen in een tiental Europese landen. Van de 1145 deelnemende vrouwen raakten er zes toch zwanger. Dat is minder dan 1 procent, net als bij het spiraaltje of de pil.

Clinton 3,9 miljoen dollar verschuldigd

Oud-president Bill Clinton en zijn echtgenote Hillary Rodham Clinton, senator van New York, zijn hun advocaten nog 3,9 miljoen dollar (9,4 miljoen gulden) verschuldigd. Het is onduidelijk wie de openstaande rekeningen gaat betalen: de Clintons zelf, donateurs of de Amerikaanse belastingbetaler. De advocatenrekening bedroeg aanvankelijk zelfs 11,3 miljoen dollar. Het leeuwendeel daarvan is inmiddels voldaan.

Op zijn laatste dag als president beloofde Clinton de juridische kosten die hij maakte in de kwestie rond Monica Lewinsky niet op de Amerikaanse burger te verhalen. Maar die belofte geldt niet voor het strafrechtelijk onderzoek naar Whitewater, een lang slepende affaire rond onroerend goed waarbij het echtpaar Clinton betrokken was.

Van de 3,9 miljoen dollar die Clinton zijn advocaten nog verschuldigd is, heeft een miljoen betrekking op het proces dat Paula Jones tegen Clinton aanspande. Clinton zou haar seksueel hebben geïntimideerd. De overige 2,9 miljoen moeten de Clintons betalen aan advocaten die hen bijstonden in de affaire-Lewinsky en in de Whitewater-zaak.

Clinton heeft een eigen fonds dat zich om de rekeningen bekommert. Dat fonds krijgt echter steeds minder donaties binnen. In de tweede helft van 1998, toen de affaire-Lewinsky een hoogtepunt bereikte, haalde het fonds 2,3 miljoen dollar op. In de tweede helft van vorig jaar werd slechts voor het 'schamele' bedrag van 750.000 dollar aan giften bijgeschreven op de rekening.

Vliegtuig landt op verkeerde vliegveld

De piloot van een Amerikaans verkeersvliegtuig heeft zijn toestel met 122 inzittenden woensdag op het verkeerde vliegveld aan de grond gezet.

TWA-vlucht 641 uit St. Louis maakte 's middags in een sneeuwbui een probleemloze landing op het vliegveld Craig-Moffat ten westen van Hayden in Colorado. Maar bij het taxiën naar de terminal belandde de MD-80 in de modder omdat de baan niet op zo'n groot toestel berekend was. Toen bleek dat de piloot zich vergist had en eigenlijk naar Yampa Valley moest, 27 kilometer verderop.

Illegale alcohol

supersonic had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Alcohol is in Rusland een zeer geliefd genotmiddel.Om aan de vraag te kunnen voldoen wordt overal in het land illegaal alcohol gestookt. De gemeente Saransk gaat in de strijd met de illegale stokerijen iets nieuws proberen.De flats in de stad zijn met speciale alcoholdetectoren uitgerust, om illegale stokers op heterdaad te kunnen betrappen. De ambachtelijk gemaakte alchol is vaak niet te drinken.

Niettemin wordt het op grote schaal gedaan. Afgelopen jaar legden 28.000 Russen het loodje na het consumeren van zelfgemaakte jajem.

Napster blokkeert te weinig liedjes

Muziekuitwisseldienst Napster is er niet in geslaagd om op tijd 135.000 auteursrechtelijk beschermde liedjes van internet te halen. Een flink deel van de gewraakte muziekbestanden is nog steeds bereikbaar voor gebruikers van de dienst.

Napster bood de muziekbestanden gratis aan. Dit tot grote woede van de Amerikaanse muziekindustrie die hierdoor geen auteursrechten ontving en een zaak tegen de muziekuitwisselaar aanspande.

Een Amerikaanse rechter bepaalde vorige week dat het internetbedrijf binnen drie dagen alle nummers waarover geen auteursrechten waren betaald, moest blokkeren. Dit is echter niet gelukt.

Napster voert als verdediging aan dat de muziekindustrie haar een onduidelijke en slordige lijst met titels heeft geleverd. De vertegenwoordiger van de Amerikaanse platenindustrie RIAA, die de dienst had aangeklaagd, heeft hier nog geen commentaar op gegeven.

Juridische experts van Napster verwachten volgens berichten in de Amerikaanse media dat de muziekuitwisseldienst ondanks de overschrijding van het ultimatum geen schadevergoeding hoeft te betalen. Het bedrijf zou alles gedaan hebben wat technisch binnen haar bereik ligt.

Napster maakte dinsdag bekend dat ze de hulp had ingeroepen van het Amerikaanse bedrijf Gracenote, dat is gespecialiseerd in het filteren van bestanden. Dit bedrijf moet Napster helpen om ook de rest van de bestanden te blokkeren.

Chatten gevaarlijk voor kinderen

Chatten kan gevaarlijk zijn voor kinderen omdat het nooit zeker is met wie zij contact hebben. Pedofielen zijn bijvoorbeeld geregeld in een chatbox te vinden om te kletsen met jonge meisjes. Het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken waarschuwt dat een op de vijf kinderen gevaar loopt door dit soort 'internetmisbruikers'.

Vooral meisjes tussen de dertien en zeventien jaar lopen risico, zo blijkt uit een nog ongepubliceerd rapport van het ministerie dat in het bezit is van de Britse zender BBC.

Voorbeeld

Een recent voorbeeld is de 13-jarige Georgie die een beangstigende ervaring heeft meegemaakt met het chatten. Zij was namelijk in de waan dat zij iedere avond contact had met een 15-jarige jongen. Toen de relatie zich verder ontwikkelde, bracht Georgie uren aan de telefoon door met haar internetmaatje.

Na een paar maanden stemde zij in de jongen te ontmoeten. Samen met haar moeder, die erop stond haar te vergezellen, kreeg Georgie de schrik van haar leven toen zij erachter kwam dat haar 15-jarige nieuwe vriendje een volwassen man van 47 bleek te zijn.

Vorig jaar oktober werd een pedofiel veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf nadat hij een 13-jarig meisje, die hij via een chatbox had gelokt, seksueel had misbruikt.

Het ministerie vindt verder dat kinderen via het internet te gemakkelijk worden blootgesteld aan onbehoorlijke gesprekken. Ook zouden zij ongewild in aanraking komen met seksuele fantasieën en onfatsoenlijke of obscene plaatjes.

Chatten op FOK! is trouwens erg goed voor de gezondheid

Big Diet moet 800.000 kijkers gaan trekken

Big Diet, het nieuwe realityprogramma dat zaterdag start, moet gemiddeld minstens zo'n 800.000 kijkers trekken. ,,Anders zou ik teleurgesteld zijn, want dit is het grootste tv-project in de geschiedenis van SBS 6.'', zegt SBS-programmadirecteur B. in 't Hout.

Dergelijke streefcijfers zijn niet zo makkelijk te halen. Dat blijkt wel uit de eveneens door John de Mol geproduceerde serie Starmaker bij Veronica. Dat vervolg op Big Brother weet na ongeveer twee weken gemiddeld 300.000 kijkers te boeien.

Toch denken SBS en De Mol met het afslankprogramma een gouden formule in handen te hebben. ,,Big Brother was met name interessant voor jonge kijkers terwijl afslanken een fenomeen van alle leeftijden is. We hopen dat door Big Diet Nederlanders een betere leefstijl gaan ontwikkelen'', aldus De Mol.

Drukke handelsdag in Amsterdam

De Amsterdamse AEX-Index kon vandaag maar moeilijk richting kiezen. Na opening dook de index vrij snel naar beneden tot een verlies van 1%. Een half uur later was dit verlies al weer teruggebracht tot enkele tienden van procenten, maar dat was maar van korte duur. De index gleed weer langzaam af naar een verlies van 1%. Uiteindelijk kon de AEX in de loop van de dag bij hoge volumes weer wat omhoog klimmen en uiteindelijk sloot de beurs op 566,55 punten, een miniem winstje van 0,28%. De Midkap liet eveneens een plusje zien en sloot 0,5% hoger op 596,13.

Duidelijke uitschieters waren er dan ook nauwelijks te vinden. Heineken was de grootste stijger in de AEX. De bierbrouwer klom 4,2% op €59,60, nadat concurrent Interbrew met fraaie winstcijfers kwam. Koninklijke Olie ging 2 procent omhoog op de verwachting dat de OPEC zal besluiten de olieproductie te verlagen.
Vandaag kwam ook het nieuws dat Corus van oktober 1999 tot en met december 2000 een verlies heeft geleden van bijna 5 miljard gulden, waaronder bijna 2,5 miljard aan afschrijvingen. Ondanks deze cijfers won Corus vandaag 5% op €1,05, mede doordat hetzelfde fonds in de laatste dagen al flinke verliezen had geleden.

De euro daalde vandaag opnieuw, ditmaal met bijna één dollarcent. Voor één euro moet nu 0,9059 betaald worden. De Dow Jones staat op dit moment weer boven de 10.000 puntengrens op 10.006 punten, een winst van 0,33%. De Nasdaq klimt aanmerkelijk harder en staat op een winst van 1,45%, een fractie boven de 2000 punten.

Eerste donkere friends actrice

De populaire serie friends zal binnenkort niet meer alleen uit 'blanke' acteurs bestaan. Voor de eerste keer zal een gastrol door een actrice met een donkere huid vertolkt worden. Het gaat om de actrice Gabrielle Union die in de serie de vriendschap tussen Joey (Matt LeBlanc) en Ross (David Schwimmer) op de proef stelt.

Ze raakt namelijk verzeild in een driehoeksverhouding met die twee, door met beide friends-hunks een relatie te beginnen. Ross en Joey weten echter niet dat ze op hetzelfde moment, dezelfde vriendin hebben. Of de vriendschap het gaat redden? Kijken dus!

Vernietiging Mir op 22 maart

Basst had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Russische ruimtestation Mir wordt op donderdag 22 maart, vroeg in de ochtend, naar beneden gehaald. Dat heeft de Russische ruimtevaartorganisatie donderdag meegedeeld. De vernietiging van de Mir was eerder al eens uitgesteld. De vluchtleiding wilde het gevaarte pas naar beneden halen wanneer het naar 220 kilometer hoogte is gezakt, in plaats van naar 250 kilometer. De Russen hebben geen geld meer om de Mir te onderhouden. Het ruimtestation is 140 ton zwaar.

Het grootste deel zal verbranden in de atmosfeer, maar flinke brokstukken zullen ook op aarde vallen. De bedoeling is om alles in de Stille Oceaan te laten belanden, in een gebied tussen Nieuw-Zeeland en Chili. Nederlandse deskundigen zeiden eerder dat alleen als er bij de hele operatie van alles fout gaat, de kans bestaat dat brokstukken ook in het zuiden van ons land terechtkomen.

De Mir krijgt in de nacht van 21 op 22 maart de laatste drie 'dodelijke' afremstoten. Daardoor raakt het ruimteschip uit zijn baan en valt in de aantrekkingskracht van de aarde.

Britney Spears schrijft boek

Paultjûh had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Britney Spears, de 19-jarige Amerikaanse 'teensensation', heeft (samen met haar moeder) een boek geschreven. Het boek is getiteld 'A mother's gift'.

Het boek gaat over de zangcarrière van de popster, maar het is geen autobiografie. De Amerikaanse uitgeverij Ramdom House kocht de auteursrechten in december voor ongeveer 2,5 miljoen gulden.

Britney heeft gelijk al een contract getekend voor haar tweede boek dat zij wederom samen met haar moeder zal schrijven. Naar verwachting zal het boek eind dit jaar uitkomen.

Snelheidsduivel 36 keer geflitst

Basst had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 24-jarige Hengelose motorrijder is binnen vier maanden 36 keer geflitst door radarpalen. Volgens de politie is dat een record. In alle gevallen reed de chauffeur veel harder dan de toegestane snelheid. In een geval reed hij 190 kilometer per uur waar 80 de maximale snelheid is.

De snelheidsduivel leefde zich uit bij Markelo en Delden. Op een kwart van de foto's was te zien dat hij uitdagend naar de fotocamera zwaaide. De man bekende alle overtredingen. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Volgens de politie moet de notoire snelheidsmaniak waarschijnlijk voorkomen.

Opkomst hoger bij stemmen via internet

Stemmen via internet verhoogt de opkomst. Een kwart van de mensen die het stembureau links laten liggen, gaat wel stemmen als dat via internet zou kunnen. Dat blijkt uit een enquîte van het Electronic-highway Platform onder ruim duizend mensen.

De helft van de deelnemers aan het onderzoek gaf aan liever thuis via internet te stemmen dan in het stemlokaal. Zo'n 40 procent verkiest het stemlokaal omdat die 'angst' heeft voor de techniek of bang is voor fraude. Ook hecht die aan het behoud van de traditie en vindt die stemmen in een buurthuis of school gezelliger.

Omstreden hondenrassen mogen blijven

Minister Brinkhorst (Landbouw) en de Tweede Kamer zijn het donderdag niet eens geworden over een verbod op vier hondenrassen. Afgesproken is het onderwerp in december opnieuw te bespreken, aan de hand van nieuwe gegevens.

Dat bleek donderdag tijdens een overleg in de Tweede Kamer. Minister Brinkhorst had vier hondenrassen willen verbieden, omdat ze potentieel agressief zijn. De Kamer mist echter gegevens waaruit blijkt dat deze rassen verantwoordelijk zijn voor veel hondenbeten.

Het gaat om de American Staffordshire Terrier, Dogo Argentino, Fila Brasiliero en de Mastino Napolitano.

Bijwonen lijkschouwing

Bruno-th-nr1 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Tieners in Los Angeles die gesnapt worden met een wapen of dreigen met geweld kunnen voortaan worden gedwongen om naar een mortuarium te gaan en lijkschouwingen bij te wonen. De maatregel is onlangs goedgekeurd door de autoriteiten in de stad.
Volgens de initiatiefnemer van de maatregel zijn veel kinderen en tieners ongevoelig geworden voor het geweld, en moeten ze met hun neus op de gevolgen ervan worden gedrukt. ,,Als ze oud genoeg zijn om een wapen mee naar school te nemen, dan zijn ze ook oud genoeg om met een patholoog-anatoom mee te lopen''.

De nieuwe wet geeft geen minimumleeftijd aan waarop de kinderen een bezoekje aan het mortuarium krijgen aangeboden. Rechters en welzijnswerkers moeten hierbij afgaan op hun eigen oordeel.

Meer doden in en om het vliegtuig

Kamelig had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het aantal slachtoffers van ongelukken met grote vliegtuigen is vorig jaar gestegen tot 1046. Dat is een sterke stijging in vergelijking met 1999, toen 628 mensen de dood vonden bij een vliegtuigramp.

Dat blijkt uit cijfers die woensdag zijn gepubliceerd door de internationale organisatie voor burgerluchtvaart ICAO.

Het aantal ongevallen is vorig jaar juist gedaald. Vliegtuigrampen door aanslagen niet meegerekend, vonden 755 inzitten de dood bij achttien ongelukken met grote toestellen op lijnvluchten. Een jaar eerder vielen nog 499 slachtoffers bij 21 ongevallen.

Chartervliegtuigen raakten 22 keer betrokken bij een ongeluk, net als het jaar ervoor. Daarbij kwamen 291 mensen om het leven (129 in 1999). De VN-organisatie rekent uit dat 27 vliegtuigen door aanslagen verongelukten, waardoor 53 mensen omkwamen.

Mel B laat siliconen verwijderen

Spice Girl Mel B gaat voortaan met een veel kleinere boezem door het leven dan voorheen. Zij heeft namelijk haar borstimplantaten laten verwijderen. De Britse popster was bang dat de vulling zou gaan lekken of gezondheidsrisico's zou veroorzaken.

De ongeruste Mel B liet zich in het geheim opereren in een privé-kliniek nadat haar siliconenborsten hard en een beetje vormloos waren geworden, zo meldde het Britse showbizzpersbureau WENN donderdag. Ook zouden de nepborsten een beetje klonterig hebben aangevoeld.

De Spice Girl onderging in 1999 haar eerste borstvergroting in Los Angeles, drie maanden na de geboorte van haar dochter. Later dat jaar keerde zij naar de kliniek terug om haar boezem nog groter te laten maken.

Mel B heeft de operaties altijd ontkend. Zij zou zelfs haar toenmalige echtgenoot Jimmy Gulzar niet op de hoogte hebben gesteld van de borstvergrotingen.

Sex Pistols hebben beste hoes

R@b had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De cover van de single uit 1977 van de Sex Pistols waarop de Britse Queen afgebeeld staat, is dinsdag aangeduid als de beste cover ooit. De Britse punkgroep komt ermee in het "100 Best Record Covers Of All Time Book".

De cover die door Jamie Reed ontworpen werd, veroorzaakte in 1977 een ware schokgolf in Groot-Brittannië. Hij toont het gezicht van de koningin met bedekte ogen en mond. De cover diende voor het nummer "God Save The Queen", dat een grote hit was in Groot-Brittannië, ondanks een boycot door de BBC.
In eerste instantie werd een hoes gemaakt waarbij de Queen een veiligheidsspeld door haar mond had, maar deze werd geweigerd door platenmaatschappij.


Op het FOK!Forum vind je de afbeeldingen:

http://www.fokforum.nl/showtopic/31818

Vrouwtjes-forel simuleert orgasme

Niels25 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vrouwtjes-forellen blijken de kunst te beheersen om orgasmes te simuleren. De techniek wordt door hen niet gebruikt om de mannetjesvissen te behagen, maar als een middel om de voortplanting zeker te stellen, zo blijkt uit een Zweeds onderzoek.

Zweedse biologen bestudeerden 117 gevallen van seksuele handelingen tussen forellen in een aquarium. Als de vissen zich opmaakten om kuit te schieten, maakten zowel het mannetje als het vrouwtje bevende bewegingen met hun mond open. Vervolgens zouden de vissen tegelijkertijd eitjes en hom los moeten laten.

Maar in 69 gevallen werden de mannetjes door de vrouwtjes bedrogen, meldt de Britse krant The Daily Telegraph. De vrouwtjesvissen hielden zich op het laatste moment in, terwijl het mannetje altijd zijn zaad liet gaan. Volgens de onderzoekers gebeurde dat vaak als het vrouwtje een homvis voorbij zag zwemmen die 'hoger' in rang was. De vis flirtte en paarde dan met het andere mannetje.

De simulatie-tactiek zou ook gebruikt worden om zo veel mogelijk hom te verzamelen voordat het vrouwtje haar eitjes loslaat. Op deze manier kon de vrouwelijke vis er zeker van zijn dat alle eitjes zouden worden bevrucht.

Redacteur Russische Playboy neergeschoten

De hoofdredacteur van de Russische uitgave van het mannenblad Playboy is woensdagavond in Moskou door onbekende mannen neergeschoten. De 32-jarige Maxim Maslakov raakte ernstig gewond, maar verkeert volgens het persbureau Interfax niet in levensgevaar.

Maslakov werd voor het redactiekantoor van het tijdschrift neergeschoten. De daders wisten in een auto te ontkomen. Playboy wordt in Rusland uitgegeven door de Russisch-Nederlandse uitgeverij Independent Media van de Nederlandse uitgever Derk Sauer.

Genezer aidspatiënt beloond met aureool

Voor het eerst in de geschiedenis is een aidspatiënt van de ene op de andere dag van zijn dodelijke ziekte genezen. Zo mogelijk nog wonderbaarlijker is dat hij zijn genezing heeft te danken aan een Italiaanse priester uit de 19de eeuw, die hem postuum de helpende hand reikte.

De weldoener wordt op 10 juni op het Sint-Pietersplein in Rome door de paus heilig verklaard. De genezen aidspatiënt, een 24-jarige seminarist uit Zambia, zal erbij aanwezig zijn. Of de man nog steeds HIV-positief is, is onbekend. Volgens het Vaticaan verkeert hij fysiek in topvorm. Medicijnen zijn er niet aan te pas gekomen.
Dat de rooms-katholieke kerk in wonderen gelooft, is niets nieuws. Sinds het begin van zijn pontificaat in 1978 heeft paus Johannes Paulus II meer dan 446 overledenen heilig verklaard. Alleen martelaren en wonderdoeners komen voor deze status in aanmerking. Maar dat iemand er honderd jaar na zijn dood in geslaagd zou zijn een aidspatiënt te genezen, grenst zelfs voor gelovige katholieken aan het ongelooflijke.

De nieuwe aanstaande heilige heet Luigi Scrosoppi en was de stichter van een nonnenorde in het noordoosten van Italië. Scrosoppi leefde van 1804 tot zijn dood in 1894 nabij de stad Udine. Gedurende zijn leven zou de monnik al menigeen versteld hebben doen staan van zijn bovennatuurlijke krachten. Het echte wonder verrichtte hij echter pas een eeuw later.

Het Vaticaan, dat onafhankelijke medische experts inschakelt als moet worden vastgesteld dat een bepaalde genezing werkelijk niet medisch valt te verklaren, beweert dat er van een goddelijk wonder sprake moet zijn geweest in die oktobernacht van 1996, toen broeder Peter Chungu Shitima uit Zambia leek te bezwijken aan zijn ziekte.

Op zijn sterfbed kreeg de Zambiaan evenwel een visioen. Voor hem verscheen Luigi Scrosoppi, de monnik die twintig jaar geleden al door de paus met een zaligverklaring in het voorportaal van de hemel was geplaatst. Toen broeder Shitima de volgende ochtend wakker werd, was hij genezen. Geen aids meer.

Heerenveen schakelt Feyenoord uit

In de kwartfinale van de strijd om de Amstel Cup heeft Heerenveen op eigen veld gewonnen van Feyenoord, 4-3. Het duel werd enkele weken geleden wegens mist gestaakt en woensdag in zijn geheel overgespeeld.

In de eerste helft scoorden voor Heerenveen Lurling (2) en Albäck. Bij Feyenoord waren Tomasson en Bosvelt de schutters. Kort voor tijd besliste Jensen de wedstrijd, 4-2. Jochemsen deed voor Feyenoord in de slotminuut nog wat terug, 4-3.

Heerenveen speelt in de halve finale nu thuis tegen PSV. Het andere duel op weg naar de eindstrijd gaat in Arnhem tussen Vitesse en FC Twente.

Canada wil surfen sites kinderporno straffen

De Canadese regering wil het surfen op internet naar sites met kinderporno strafbaar stellen. De regering heeft daartoe woensdag een wetsvoorstel gedaan. Op het surfen naar kinderporno zouden gevangenisstraffen van maximaal tien jaar komen te staan.

Canadese autoriteiten zeiden dat Canada voor zover bekend het enige land ter wereld is dat een dergelijke wet wil invoeren. Minister van Justitie McLellan weigerde aan te geven hoe de naleving van de wet moet worden gecontroleerd.

De wet is niet bedoeld om mensen te straffen die onbewust een bijlage van een e-mail openen of per ongeluk op een site met kinderporno belanden. Het gaat om de mensen die doelbewust veroorzaken dat kinderporno wordt bekeken, verklaarde een woordvoerder van Justitie.

RTL 4 stopt met Koffietijd en RTL Live

RTL 4 stopt met de programma's Koffietijd en RTL Live omdat ze te weinig nieuwe kijkers in de doelgroep (20-49 jaar) trekken. Dat hebben de zender en sponsor Unilever woensdag bekendgemaakt. Per 1 mei verdwijnen de programma's van het scherm.

RTL probeert zoveel mogelijk zogenoemde 'boodschappers' te trekken. Dat zijn mensen in de leeftijd van 20 en 49 jaar, omdat die leeftijdscategorie veel aankopen doet. Dat trekt weer veel adverteerders rond een programma aan, en daarvan is een commerciële zender afhankelijk.

Andere presentatoren

Om meer van deze boodschappers te trekken werden de programmaformules gewijzigd en andere presentatoren aangetrokken. Zo ruimden bij Koffietijd Hans van Willigenburg en Mireille Bekooij het veld voor Judith de Klijn en Sybrand Niessen. Bij RTL Live (opvolger 5 uur show) kregen Minoesch Jorissen en Sylvana Simons een plaatsje.

De RTL-leiding bezweert dat zij tevreden is over de kwaliteit van deze presentatoren en moederbedrijf HMG gaat daarom met hen door. Naar vervangende programmaformules wordt nog gezocht. ,,We nemen de tijd om ons daarop te beraden.''

Theo Maassen was dief UEFA cup PSV

R@b had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Theo Maassen heeft in het Studio Sport programma ,,Na elven'', de door hem gestolen UEFA cup van PSV teruggegeven. Ten overstaan van Stan Valcx en een totaal verbouwereerde Jack van Gelder haalde Theo ineens de, sinds een paar jaar verdwenen, beker uit een sporttas te voorschijn. Theo bekende de beker te hebben gestolen als cadeau voor een vriend die een kind verwachtte.

Omdat Theo het indertijd niet eens was met de EURO-league, waar PSV mee bezig was, vond hij het niet nodig om hem terug te brengen. De laatste tijd kreeg hij echter steeds meer spijt van zijn daad en besloot tot teruggave op tv. ,,Persoonlijk aan PSV in het stadion durf ik hem niet terug te geven'' zei Theo. Jack van Gelder reageerde vol ongeloof en dacht dat hij in de maling werd genomen. Theo bezwoer echter dat hij de waarheid sprak. Na zijn teruggave verborg Theo minuten lang zijn hoofd met zijn handen, tot grote hilariteit van met name Stan Valcx, die vond dat Theo de beker zelf aan PSV moest teruggeven.

Ghanees niet kogelvrij ondanks magie

Benny Coomans / bigben04 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Ghanees heeft de beproeving van een magie die hem kogelvrij moest maken niet overleefd. Dat meldde het Ghanese persbureau woensdag.

Aleobiga Aberima (23) en vijftien andere mannen uit het dorp Lambu in het noordoosten hadden een jujuman ofwel toverdokter gevraagd hen onkwetsbaar te maken voor kogels. Na zijn lichaam twee weken lang elke dag met een kruidenmengsel te hebben ingesmeerd, stelde Aberima zich beschikbaar om de uiteindelijke proef te ondergaan. Een van de anderen nam een geweer en schoot op Aberima, die op slag dood was door een enkele kogel. De dorpelingen grepen daarop de jujuman en ranselden hem af totdat een oudere man uit het dorp hem redde.

Stammentwisten in het noorden van Ghana maken dat mensen zich van toverij bedienen om bestand te worden tegen kogels, zwaarden en pijlen.

VEB sleept World Online voor de rechter

De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) sleept World Online toch voor de rechter. Na vele dreigingen en geprekken met de internetprovider over schadevergoeding voor gedupeerde beleggers is woensdag uiteindelijk een dagvaarding ingediend.

De VEB heeft het niet alleen op World Online gemunt maar ook andere betrokken partijen zoals emissiebanken ABN Amro en Goldman Sachs. Verder worden ook Reggeborgh Beheer, beleggingsbedrijf Mellowdale en NS Telecom aangepakt.

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.