RTL 4 stopt met Koffietijd en RTL Live

RTL 4 stopt met de programma's Koffietijd en RTL Live omdat ze te weinig nieuwe kijkers in de doelgroep (20-49 jaar) trekken. Dat hebben de zender en sponsor Unilever woensdag bekendgemaakt. Per 1 mei verdwijnen de programma's van het scherm.

RTL probeert zoveel mogelijk zogenoemde 'boodschappers' te trekken. Dat zijn mensen in de leeftijd van 20 en 49 jaar, omdat die leeftijdscategorie veel aankopen doet. Dat trekt weer veel adverteerders rond een programma aan, en daarvan is een commerciële zender afhankelijk.

Andere presentatoren

Om meer van deze boodschappers te trekken werden de programmaformules gewijzigd en andere presentatoren aangetrokken. Zo ruimden bij Koffietijd Hans van Willigenburg en Mireille Bekooij het veld voor Judith de Klijn en Sybrand Niessen. Bij RTL Live (opvolger 5 uur show) kregen Minoesch Jorissen en Sylvana Simons een plaatsje.

De RTL-leiding bezweert dat zij tevreden is over de kwaliteit van deze presentatoren en moederbedrijf HMG gaat daarom met hen door. Naar vervangende programmaformules wordt nog gezocht. ,,We nemen de tijd om ons daarop te beraden.''