FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 1 oktober 1999

Nieuw virus treft Outlook Expressers

Er is weer een nieuw Melissa achtig virus de wereld ingeholpen dat gebruikers van Microsoft's Outlook Express treft.

Het virus bevindt zich in een e-mail waar een visual basic attachment aanzit. Bij uitvoeren van dit script wordt het virus als een soort kettingbrief naar iedereen in je adressenboek gestuurd.

De e-mail is vooralsnog makkelijk te herkennen aan de subject "Check This.".
De mail zelf bevat de tekst "Have fun with these links."
Meteen daaronder staat een file "links1.vbs".
Als je daarop klikt begint het virus zijn werk te doen.

Hou niet teveel vast aan bovengenoemde details. De subject is simpel te veranderen, de bestandsnaam ook.
Standaardregel: open NOOIT .exe, .bat, .dll, .vbs of wat voor bestanden dan ook die je via e-mail ontvangt !
Lees de tekst, maar open ZEKER geen attachments zonder er op z'n minst een virusscanner overheen te jassen !

Rainbow Six: Rogue Spear review @ GS

Gamespot heeft een review gepost van de opvolger van Rainbow six, nl Rainbow Six: Rogue Spear. Ze geven het spel een acht, en het schijnt een goede opvolger te zijn van het originele spel met goede nieuwe features.

Hier een stukje over de nieuwe wapens:

Rogue Spear has several new weapons, including three different sniper rifles and several new assault rifles. However, this is a mixed blessing since 90 percent of the missions require the utmost stealth and secrecy. Most mission briefings warn you that the terrorists will flee or kill hostages (thereby ruining your operation) if they catch the slightest hint of your approach, and for this reason, you almost always want to carry a suppressed weapon to keep things on the sly.

Sjek de review hiero.

Titanium Angel

3D News heeft een interview gehouden met Ben Gunstone, Tintanium Angel producer. TA is een spel van SCI, bekend van o.a. Carmageddon. Dit spel heeft volgens het interview een aantal mooie, nieuwe features die niet eerder zijn gezien in First Person Shooters. Eén van die features is een nieuw soort position of view (POV), in TA is dit een combinatie van 1st person en 3rd person view. Ook heb je in het spel een "robot assault vehicle", een maatje die je helpt bij het oplossen van je missies. Je kan het spel spelen in Direct3D, het heeft ondersteuning voor 3D geluids API's zoals EAX en A3D. De verwachte release datum is in het vierde kwartaal van 2000.

Ga naar 3D News voor meer info.

Gat gedicht in Edmail

Precies 5 dagen geleden ontdekte FOK! dat er een lek in de gratis 'emailaccountaanbieder' Edmail bestond.
Tijdens het uitpluizen van waar alle FOK!-bezoekers vandaan kwamen, bleek je gewoon terecht te kunnen komen in iemands mailbox! Alle email van personen die een account bij Edmail hadden was gewoon van buitenaf (zonder echt in te loggen) gewoon te lezen.

Na een mailtje naar Edmail en aan Planet Multimedia (die er een nieuwsitem aan gewijd hebben) gestuurd te hebben, is nu het gat gedicht. Door vreemden van buitenaf valt de mail niet meer te lezen - zoals het hoort



Natuurlijk kun je 'm ook als wmv downloaden (155 Mb)

Voor meer gamesnieuws kun je natuurlijk terecht op fokgames.nl

Big Brother Onthullingen !

Het duurde even maar nu staan alle dingen over Big Brother ook op de site zelf! Ik zal strax ook nog even de verTARAlingen posten. (en misschien binnekort ook een MONA© versie...)

Voor het laatste Big Brother nieuws kun je HIER terecht of rechtsboven klikken op 'big brother'.

Zoals je ziet is er op de site een complete hoek speciaal voor Big Brother ingericht. Alle nieuwtjes en hopelijk ook weer veel onthullingen komen daar te staan.
OK, genoeg ge'BB..

Ik heb _veel_ mailtjes gehad over mensen die ergens op deze site een schermpje kregen waar ze een wachtwoord in moesten vullen. Helaas heeft niemand erbij gezet welke file hij/zij opvroeg... Mocht je de fout nog een keer tegenkomen post dan ff iets op ons Feedback forum. (dus _niet_ meer mailen!) Link naar forum vind je bovenaan.

Quake3Test 1.09 info

ShugaShack heeft een artikeltje geplaatst waarin de verschillen tussen Q3Test 1.08 en 1.09 goed duidelijk worden. Verschillen zoals deze:

- De MachineGun doet nu minder schade;
- De MachineGun heeft een andere animatie gekregen, vergelijkbaar met de chaingun uit Quake2;
- De Lightning Gun schijnt nu minder laggy te zijn, en reageert sneller;
- Een paar verschillen in de interface:

"The Interface:
All of the opening graphics and setup menus have been completely changed. They even have that nifty opening cinematic with the id logo breaking through some dirt now when you start the game. Yes, the console is different now too. It's hard to describe but it's basically red with this wavy line texture to it that slighly animates to make it look "alive" or something. I dug it. "

Verder is een aardig groot verschil de implementering van CTF (Capture The Flag) en nog een paar HUD updates die daarbij horen.
Zet je muiscursor op deze link en klik erop voor meer info!

Command & Conquer: Renegade

PC Zone heeft een preview van Command and Conquer: Renegade online gezet. Dit spel is een 3D first person shooter, geen RTS zoals we van westwood gewend zijn en zeker in de Command and Conquer serie.

Kijk op PC Zone voor de preview. Hier is alvast een lapje text uit de preview:

" Command & Conquer: Renegade is the first of Westwood's 'new line' of games set in the Command & Conquer universe. Using the first Command & Conquer timeframe as its setting, you play the role of Jack Shepherd, a C&C commando sent on various missions against the now familiar NOD forces led, once more, by Kane. "It's called Renegade because the Commando character was always intended to be just one hair shy of a mercenary." explains Louis when pressed about the title. "He's sort of on GDI's side, but not completely aligned with them."

The inspiration comes from the lone commando missions from the Command & Conquer games. "We thought wouldn't it be great to have a bunch of those missions and do it in the third person?" Louis says. And we couldn't agree more. "

Verder is het leuk om te weten dat alle voertuigen van C&C1 erin zitten, en dat je zelfs met die voertuigen mee kan rijden!

Zoals PC Zone al zegt: "Now that is something to look forward to. "

Eindelijk online !

Poeh poeh. Een paar uurtjes later dan geplanned maar we zijn eindelijk online !
Zoals je misschien ziet (of misschien ook niet) moeten er nog wat kleine dingetjes gebeuren - niets ingrijpends in ieder geval.

Maar even over onze site:
Wij zijn onderling (met een groepje internet vrienden, waarvan de meesten elkaar zelfs nog nooit gezien hebben) al een maand of zes bezig met deze hele site, om hem zo mooi mogelijk te maken. De vormgeving waar je nu naar kijkt is er een uit 30 (!) gemaakte vormgevingen bijvoorbeeld.
In die zes maanden is er een forum gekomen, er is een layout gebouwd, er is een domeinnaam geregistreerd en er is, sinds kort, een Big Brother hoekje dat erg veel aandacht in de media heeft gekregen.

Wij zijn geen professionele site-bouwers zoals veel van de andere sites die je ziet, maar gewoon een groepje geflipte jongeren die deze site als hobby zijn gestart.

Het zal je misschien opvallen dat de site hier en daar (en overal ) nog een beetje leeg is, maar dat zal niet lang duren. Er wordt hard gewerkt aan de updates en er zal elke dag wel wat nieuws te vinden zijn, gepost door een van de FOK! editors.
Buiten het dagelijkse nieuws in de verschillende rubrieken brengen we ook regelmatig 'reviews' in verschillende onderdelen van de site. In een review gaan we wat dieper in op een bepaald onderwerp (bijvoorbeeld gaming - waarbij we een nieuw spel grondig door de testmolen halen en kijken of 't al dan niet waard is te kopen).

De bedoeling was deze site aardig vol te hebben bij de opening, maar wegens tijdgebrek (voornamelijk wegens de drukte en hype rondom het big-brother gebeuren op deze site), is dat niet gelukt. We kwamen net een dagje te kort helaas, maar aangekondigd is aangekondigd - we moeten open

Ik wil langs deze kant meteen iedereen bedanken die een vriendelijke e-mail of icq heeft gestuurd en ons succes hebben gewenst. We maken deze site niet alleen omdat we het leuk vinden om te doen, maar ook omdat we hopen dat jullie er veel plezier aan zullen beleven in de toekomst.

Voor nu, kijk even rond, get a feel for the place, en kom snel terug om te zien hoe het gaat. Wij beloven veel updates in de komende dagen !

Zonnet heeft 100.000+ abonnees

Je wordt tegenwoordig doodgegooid met reclame en onzin van internetaanbieders zonder abonnementskosten. Aanbieder Zonnet schijnt van alle aanbieders de snelst groeiende te zijn.

Vandaag schreven zij in een persbericht:
"Alle verwachtingen zijn met deze spectaculaire groei ruimschoots overtroffen. Hiermee kan Zon gezien worden als de snelst groeiende Internet Service Provider van Nederland. Zon is zo hard op weg om tot de top 3 van Nederlandse Internet aanbieders te behoren".

Zonnet biedt vanaf nu ook POP3 email, iets wat concurrent Freeler al vanaf het begin deed. Freeler heeft al ruim 220.000 abonnees.

Hingis verliest van Venus Williams

De nummer 1 van de wereld in het damestennis, Martina Hingis, verliest wederom van een van de Williams zusjes.
In de US Open verloor ze in de final van Serena Williams, het jongere zusje, in de halve finale van de Grand Slam Cup in Duitsland verloor ze vandaag van het oudere Williams zusje Venus met 6-2, 6-7, 9-7.

In de finale zal Venus OF haar jongere zusje Serena OF de Amerikaanse Lindsay Davenport tegenkomen.

(Persoonlijk hoop ik op Serena, want ik wil nou toch wel eens ZEKER weten wie het betere Williams zusje is)

Advocaat valt in slaap tijdens proces

Een man uit Texas krijgt na 15 jaar in de dodencel te hebben gezeten eindelijk een nieuw proces. De reden hiervoor is dat zijn advocaat, tijdens het originele proces 15 jaar geleden, in slaap was gevallen. (zal een spannend proces geweest zijn -- red.).
Rechter David Mittner schoof de originele uitspraak van de doodstraf (die de nu 46 jarige man kreeg wegens het doodsteken van zijn kamergenoot) aan kant omdat het grondwettelijke recht op een advocaat zou zijn geschonden omdat de toenmalige advocaat van de man, Joe Cannon, regelmatig wegdommelde tijdens die rechtzaak.
Cannon ontkent overigens geslapen te hebben. Hij zou zijn ogen regelmatig hebben gesloten zodat hij beter kon 'nadenken'
(Had Jorgen toch gelijk -- sorry, inside joke )

Ontslagen wegens drinken van Pepsi

In Sao Paulo heeft een onstlagen Coca-Cola medewerker een schadevergoeding van en dikke tienduizend piek gekregen.
Toen zijn baas hem betrapte op het drinken van Pepsi werd de 25-jarige verkoper Webston Rivelino op staande voet ontslagen () omdat hij contractbreuk zou hebben gepleegd () omdat hij op zijn route een product van de concurrent had gedronken ()
(ermmm, belachelijk ?)
De bottelaar Coca-Cola is van plan in hoger beroep te gaan.

Southpark bij Net5

Eindelijk gaat Net5 de serie Southpark uitzenden. Vannavond laat wordt de eerste aflevering: 'Cartman Gets an Anal Probe' uitgezonden.

"De getekende jongetjes zien er schattig uit, maar uit hun monden komt alleen maar grove taal. Plastische humor, politiek incorrecte grappen, seksuele intimidaties en krachttermen, zijn de belangrijkste ingrediënten van deze bizarre en spraakmakende serie."

Vannavond gaat het over buitenaardse wezens en ontvoeringen.
23.20u bij Net5.

Toy Story 2 trailer alleen op het web

De trailer van de jongste Disney produktie "Toy Story 2" maakt vandaag zijn debuut, niet in de bioscopen, maar op het internet.
Op de site van Toy Story 2 zal de 2 minuten durende trailer een week lang te zien zijn, voor de trailer in de bioscopen te zien zal zijn.
Je kunt 'm in 3 verschillende resoluties bekijken, waarvan de grootste (480*216) een FOK!king 19mb groot is (alleen voor kabelaars dus).
Je hebt wel de quicktime plugin nodig.

Schwarzeneggen als gouverneur ?

Arnold Schwarzenegger wil de politiek in. De akteur slash bodybuilder slash onverstaanbaar mompelende goedzak heeft tegenover het Amerikaanse Talk magazine te kennen gegeven zichzelf een zeer goede gouverneurskandidaat voor de staat California te vinden. Hij vergelijkt zichzelf hierbij met de republikeinse presidentskandidaat en gouverneur van Texas George W. Bush (de zoon van de voormalig president George Bush).
Toegegeven, als Terminator vond ik Arnie best wel aardig, maar de politiek in ? Misschien eerst eens een cursus Engels, daarna zien we wel verder

Tonya Harding gaat weer schaatsen

Tonya Harding zal volgende maand bij de Pro Skating Championships haar professionele schaatsdebuut maken.
Ze werd levenslang verbannen uit de U.S. Figure Skating Association vanwege haar aandeel in het Nancy Kerrigan schandaal in 1994. Nancy Kerrigan was Harding's grote rivale en dus liet Harding Nancy Kerrigan's been vakkundig bewerken met een knuppel.
Harding mag echter nog wel meedoen in kampioenschappen die buiten de U.S. Figure skating association vallen, en dat zal ze nu dus gaan doen.

"I know I've made some bad mistakes in my life," zegt ze zelf, "but I've also learned from them and won't make those mistakes again. I paid my dues. If people get to know me they will know I'm a good person with a good heart."

Een goed hart. Jaja.
'T is in ieder geval te hopen dat de andere deelnemers goeie kniebeschermers dragen

Spielberg maakt tv serie

Steven Spielberg heeft een contract getekend met NBC, een van de grote Amerikaanse TV netwerken, om een dramaserie te maken over de Amerikaanse marine. De serie, getiteld 'Semper Fi', gaat medio volgend jaar zijn Amerikaanse premiere beleven. Wanneer de serie in Nederland op de buis zal komen is nog niet bekend, maar aangezien het een Spielberg produkt is zullen de omroepen er wel zowat om gaan vechten
Er zijn al 13 afleveringen door NBC opgekocht, nog voor 'ie in produktie is gegaan.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1269
special
Random Pics van de Dag #1268
special
Random Pics van de Dag #1267
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1266
special
Random Pics van de Dag #1265
©FOK.nl e.a.