Terugkijken: Als de dijken breken

In het item 'Terugkijken' vertel ik jou welke programma's je gemist zou kunnen hebben, maar die je moet terugkijken! Deze keer de nieuwe serie Als de dijken breken, waarvan de eerste aflevering gister door 1.7 miljoen mensen bekeken is.

Ondanks dat grote aantal voor een nieuwe serie, kan het zijn dat je het niet gezien hebt. Nouja, waar gaat het dan over? Heel simpel, de titel zegt het al: wat als de dijken nu, in 2016, zouden breken? Wat blijft er dan over van dit land en hoe bouwen we het weer op? We volgen verschillende personages in allerlei delen van het land, zelfs een paar in Vlaanderen. (Hoe) overleven zij deze ramp?

Naast de normale burger krijgen we ook te zien hoe het land bestuurd wordt tijdens deze watersnoodramp. Zo komt de minister-president voor een groot dilemma te staan, moet hij de Randstad evacueren of de storm afwachten? Ook wil hij, zodra de dijk is doorgebroken, het luchtalarm af laten gaan. Klein probleempje: die is afgeschaft. 

Als de dijken breken is een dramaserie met potentie, en is elke zaterdag om 20:25 op NPO1 te zien. De eerste aflevering kun je hier bekijken.