FOK!filmklassieker: Killer From Above (1977)

Wat is er nou fijner dan op zondagmiddag een filmklassieker te gaan bekijken? Elke week speurt dekatophetspek voor de reeks FOK!filmklassieker het wereldwijde web af voor de meest uiteenlopende rolprenten. Vandaag richten we ons vizier op de obscure martial arts klassieker Dao Jian Ba Wang Quan oftewel Killer From Above uit 1977.

Killer from Above

In Killer From Above worden een aantal stervechters uit de martial arts wereld afgemaakt door een mysterieuze moordenaar met één arm. Om wat aan deze dreiging te kunnen doen komen de kopstukken van de Shaolin, de Wudang en de zogenaamde bedelaarsclan bijeen om een oplossing te bedenken. De hamvraag is natuurlijk, wie is deze geheimzinnige killer en wat tracht deze persoon te duiden met deze moordpraktijken?

Killer from Above 1

Zoals we hierboven al aangaven een vrij obscure film en daarom hebben we er ook niet zoveel over te melden, behalve dat het een fijne film is die nog het beste valt te omschrijven als een eastern, oftewel een western maar dan in een setting in het Verre Oosten. Dao Jian Ba Wang Quan werd overigens in Taiwan uitgebracht als Cool Faced Hero. Veel kijkplezier en laat ook eens in de comments weten wat voor genre film je het liefst in deze rubriek voorbij ziet komen. Om je alvast voor te zijn, we doen niet aan natuurfilms!!!1!*

* - tenzij een documentaire met alleen maar dieren!