Indigo 2016

4. Flotsam

Overleven op een waterwereld vol drijvende wrakstukken, daar draait het om bij Flotsam. Waar de wrakstukken van zijn, hoe jij er komt, wie de mensen zijn die je kunt verzamelen; het zijn allemaal vragen waar je in het spel hopelijk een antwoord op vindt.

Flotsam - Wallpaper

Je begint met een simpel bootje en je kunt daarmee drijfhout en drenkelingen verzamelen. Heb je genoeg grondstoffen, dan begin je met bouwen. Je bouwt zo verder aan een stadje, waarbij de drenkelingen die je verzamelt aan het werk gezet kunnen worden. De crux zit erin om iedereen in leven te houden door het vinden van zoet water, eten en bescherming tegen dieren. Je bouwsel drijft en komt dus vanzelf steeds in aanraking met nieuwe spullen in andere gebieden.

 

De interface is heel relaxed om te gebruiken, een constructie fabriceren gaat vlot en de animatie zijn leuk en uitnodigend. Er lijkt ook een waarschuwende boodschap over het milieu in te zitten, maar dat was initieel niet de insteek zegt Dave van Verdegem, mede-oprichter van ontwikkelaar Pajama Llama Games.

Flotsam komt in 2018 uit voor pc en Mac. Hopelijk komt er mettertijd ook een port voor consoles.

Flotsam - Sammy

Uiteraard waren er meer toffe games op Indigo, maar die worden ieder besproken in een eigen preview. Deze eerste keer Indigo was een leuke eyeopener voor mij. Het is zeker de moeite waard om een kijkje te nemen, als je een dagje vrij kunt krijgen. Volgend jaar hoop ik er in ieder geval weer te zijn.