Indigo 2016

2. Antigraviator

Een traditioneler concept wordt er gevolgd bij een spel als Antigraviator, die lijkt op een WipeOut­-kloon. In slechts twaalf weken hebben vier Belgische tweedejaarsstudenten de game geproduceerd.

Antigraviator - Split screen

Je speelt een futuristisch racespel met een traditioneel splitscreen. Op dit moment is er slechts één level, waar je meerdere routes kunt volgen. Er zijn balletjes die je kunt oppakken. Jij beslist of je ze gebruikt als snelheidsboost of om je tegenstander dwars te zitten. Je tegenstander etteren doe je door raketten af te vuren, blokken op de baan te leggen of tunnels in te laten storten. Antigraviator ziet er leuk en gelikt uit. Er zijn reeds plannen van Team Cybernetic Walrus om de game uit te breiden met meer tracks, meer voertuigen, LAN- en Internet-multiplayer, time trial en uiteraard meer smerige streken om je opponent te frustreren.

Ik heb erg van Antigraviator genoten, maar zoals ik vaker heb gezegd: als je een game wint, dan vind je het al snel leuk. Het is belangrijker om te remmen voor bochten en tactisch te spelen, dan gewoon puur op snelheid te willen winnen. De game is gratis hier te downloaden.

Antigraviator - Voorsprong