Drie games die je gespeeld moet hebben op je mobiel

3. 8 Ball Pool

Veel mensen zullen het ongetwijfeld een niet al te boeiende sport vinden om naar te kijken, maar om te spelen vinden de meesten het wel grappig. Voor wie niet naar een café of iets dergelijks wil gaan, is er 8 Ball Pool

8 ball pool

8 Ball Pool verraste mij positief door één simpele reden: de game zit goed in elkaar. Veel pool-games die ik heb geprobeerd reageerden niet goed, zagen er niet uit, hadden slechte physics of een andere reden waarom het me niet vast kon houden. 8 Ball Pool heeft een simpele, maar charmante stijl, incentive om terug te komen en als allerbelangrijkst: een goed werkend systeem om daadwerkelijk mee te poolen. Zo zit de meter waarmee je kracht geeft aan je keu links in beeld, los van de rest. Je kunt dus eerst vrij mikken met je keu (waardoor je ook ziet welk traject je ballen zullen rollen), waarna je dit los kan laten en rustig kan bepalen hoe hard je wil stoten. Het klinkt logisch, maar is blijkbaar een lastig systeem om goed te implementeren.

Aan het eind van de dag is het gewoon pool, maar wat maakt het dan zo leuk om terug te keren? Simpel; implementeer een gokfactor. Je speelt tegen andere spelers en afhankelijk van welke hal je kiest, leg je meer of minder in-game currency in. Je begint bij een simpele bet van 50 currency per persoon, maar dit kan uiteindelijk oplopen tot bets van vijf miljoen. Winnen voelt, zoals dat gaat bij gokken, goed, waardoor je toch weer een nieuw potje wil spelen en misschien wel meer wil verdienen. Omdat het geen echt geld is, is het niet echt verslavend te noemen, maar het voelt belonend genoeg om te blijven plakken.

Uiteraard is in-game currency niet zomaar aanwezig. Je kunt met dit geld betere keus kopen, die bijvoorbeeld meer spin geven aan je bal of meer controle toevoegen. Deze zien er grafisch ook anders uit, waardoor je online lekker je e-penis kan showen. Wie wil dat nou niet? Veel meer diepte is er niet te vinden in de game. Er is een tournament-modus en er zijn een aantal minigames, je kunt ook offline oefenen, maar aan het einde van de dag is het gewoon een goed werkende poolgame, niet meer en niet minder. En dat hoeft ook niet.

8 Ball Pool is hier gratis te downloaden voor Android en hier voor iOS.