FOK!Games Wishlist 2016

5. The Division

De afgelopen tijd is er weer veel informatie naar buiten gekomen van The Division en het kan twee kanten op gaan. Een daarvan is dat Ubisoft geleerd heeft van Assasins Creed en Watch_Dogs, de andere kant is dat ze geen reet ervan geleerd hebben en precies hetzelfde trucje gaan doen wat zij eerder gedaan hebben. Wij hopen natuurlijk het eerste, maar Ubisoft begint met een drie-nul achterstand. 

Maar het begon al niet goed. Grafisch gezien is de build die wij in 2013 op de E3 gezien hebben een stuk beter dan wat wij vandaag de dag zien. Natuurlijk doen meer developers dat omdat mooie ronden tieten nou eenmaal beter verkopen dan half geamputeerde tetten, maar je voelt je toch altijd bekocht als je prostituee toch nog een vleesje tussen de benen blijkt te hebben. 

Een ander punt is, is dat het stadsdeel Brooklyn ontbreekt bij de launch. En laat dat nou net het gedeelte van New York waar iedereen naar uitkeek. Uiteraard had Ubisoft hiervoor een verklaring, maar het klinkt weer als een manier om DLC te kunnen verkopen. Maar is dat erg? Nee, zolang Manhattan maar groot genoeg is om vele uren/dagen te spelen.

Maar aan de andere kant, het is wel een game die je volledig co-op kunt spelen, iets wat wij in een lange tijd niet meer hebben gezien. Maar dan komt ook ineens Tom Clancy's Ghost Recon: Wildlands om de hoek kijken, die je ook co-op kun spelen en waar schieten van baddies centraal staat. Hoewel GR: Wildlands ergens in 2016 uitkomt, heeft de GR-serie zich toch wel bewezen en The Division zich nog niet.

Toch heeft The Division nog een aantal troefkaarten in handen. Een daarvan is dat Ubisoft eigelijk een RPG a la Destiny aan het neerzetten is dan een ‘ordinaire’ shooter a la Call of Duty. De hele wereld leeft, er gebeurd altijd wel wat op elke hoek van de straat. De wapens, mensen, skilltree en basis is volledig te costumizen naar wens. De Dark Zone wordt pittig, helemaal omdat je elke keer via een helikopter moet weg zien te komen wil je je loot behouden. En vechten terwijl het kerst is, wie wil dat nou niet? Dat maakt alles wat negatief is in 1 keer goed.