FOK!Games Wishlist 2016

4. Hitman

Agent 47, een huurmoordenaar waar weinig van bekend is. Niet eens zijn naam weten we. Niet dat hij die nodig heeft want namen zijn voor mensen met vrienden.

Hitman, het zesde deel van de Hitman-reeks komt alweer op 11 maart uit. Nog een kleine twee maanden wachten! Alleen krijgen we niet het hele spel in een keer. Square Enix, de uitgever achter Hitman, zegt namelijk dat het spel in episodes uitkomt. Goed of slecht? Voor de mensen die twijfelen is het wellicht fijn om eerst maar één level te kopen om te kijken of ze het überhaupt wel leuk vinden. Alleen is het voor de mensen, zoals ik, die graag gelijk een paar dagen lang achter elkaar wil spelen niet zo tof. Het zal waarschijnlijk uiteindelijk weinig invloed hebben op het spel zelf al vind ik het nog steeds een aparte keuze.

Maar goed, Hitman zelf. In Hitman speel je als Agent 47, een huurmoordenaar. En niet zo maar eentje, maar een van de beste. Dood je doelwitten op verschillende wijzen, met een sluipschuttersgeweer van een afstand of maai je de hele zaal neer in de hoop dat je je doelwit ook raakt. Wellicht kies je ervoor om een schroefje los te draaien bij een kroonluchter zodat het op het juiste moment valt en iedereen denkt dat het ongeluk is. De keuze is aan jou. Volgens IO interactive, de developer achter het spel, zijn de levels gigantisch. Zo zal het eerste level wat zich afspeelt in Parijs zes keer groter zijn dan het grootste level in Hitman: Absolution! Ook zal Contract mode terug te zien zijn. In Contract mode kun je je eigen doelwitten maken en restricties zetten op het level, vervolgens kun je die delen met de rest van de wereld zodat je elk level opnieuw kunt spelen met nieuwe doelwitten. 

Sommige mensen, waaronder ik, waren behoorlijk teleurgesteld met Hitman: Absolution. Het voelde niet als een Hitman-spel aan. IO Interactive heeft in een open brief gezegd te luisteren naar de klachten en dat ze er wat mee gaan doen.

Hitman komt uit voor pc, Xbox One en PlayStation 4 op 11 maart 2016.