De hoogtepunten van het WK atletiek 2015

13. Pacifische timmerman wordt laatste op 200 meter

Er zal weinig internationale aandacht voor hem zijn geweest, maar dat neemt niet weg dat Beouch Ngirchongor trots mag zijn op zijn prestatie. De sprinter van de Noordelijke Marianen liep in de series van de 200 meter naar 23,93 seconden, de langzaamste van alle 54 deelnemers die een tijd lieten noteren en meer dan twee seconden trager dan de tijd waarmee Dafne Schippers bij de vrouwen goud won. 

De 21-jarige Ngirchongor was vooral erg blij dat hij in hetzelfde stadion mocht lopen als Usain Bolt, nadat hij nog nooit buiten Oceanië was geweest. "Wauw, ik stond echt versteld. Ik vroeg me af of ik hem op moest zoeken en de hand schudden...misschien doe ik dat straks", liet hij weten. De timmerman staat thuis elke dag om 5 uur op om een uurtje te trainen voor hij aan het werk gaat. Na het werk vervolgt hij de training, alleen. "Ik heb een coach, maar alle andere atleten zijn inmiddels gaan studeren dus ik train in mijn eentje." Zijn eerste droom is in elk geval waargemaakt, Ngirchongor mocht op het WK in actie komen tussen de allergrootste sterren - en in de serie met onze eigen Churandy Martina.

De tweede serie van de 200 meter, met Ngirchongor in de buitenste baan. De regie schakelt helaas te vroeg over naar winnaar Alonso Edward, maar als je goed kijkt zie je de eilandbewoner achter Edward nog over de finish komen met zijn blauwe shirt (Bron: YouTube)