Vier games die je gespeeld moet hebben op je mobiel - Augustus

5. Time Surfer

In Time Surfer surf je. Weinig verrassend gezien de naam. Het interessante eraan is echter dat je surft door de ruimte en dat je de mogelijkheid hebt om terug in de tijd te reizen. 

Time Surfer gameplay

De gameplay is simpel en ook al eerder gebruikt. Je verplaatst je personage over een lange baan vol met heuvels. Door op het juiste moment een dal in te vallen en op tijd weer los te laten, krijg je een snelheidsboost en kom je hoger en verder in het level. Doe je dit perfect, dan krijg je steeds meer punten en verplaats je je sneller door de wereld heen.

Het lastige hieraan is echter de timing. Kom je terecht op de top van de heuvel of op de helling omhoog, dan verlies je bijna al je snelheid en hoogte en moet je die opnieuw opbouwen. Aangezien je soms zo hoog vliegt dat je jezelf amper meer ziet, kan dit best lastig zijn. Oefening baart kunst en zo is het ook in deze game, al is er nog een handigheid aanwezig om je te helpen.

Reizen door de tijd. Met een simpele druk op een (virtuele) knop is het mogelijk een stukje terug in de tijd te reizen, afhankelijk van hoelang jij wil. Dit kan een luttele twee seconden zijn zodat je net weet te landen in dat ene dalletje of wel tien seconden zodat je een heel stuk opnieuw kunt doen. Het voordeel hiervan is uiteraard dat je precies weet wat wanneer komt en dat je hierop kunt anticiperen. Het nadeel is dat je al je 'tijdreis'-energie verbruikt en die weer moet verzamelen. Maak je daarna een fout, dan kun je die dus lastiger corrigeren.

Neem dit geheel samen met rondvliegende obstakels, vijanden en spikes en je hebt heel wat precies surfwerk voor de boeg. Gelukkig kun je 'pets' gebruiken om je hierdoorheen te loodsen. Zo kunnen zij bijvoorbeeld spikes verwijderen, waardoor je zelf geen moeite hoeft te doen om deze te verwijderen. Ook kun je jouw personage veranderen en kun je bijvoorbeeld spelen als blauw kat of vis met duikbril. En wie wil dat nou niet? Een verslavend spelletje voor een lage prijs, ik zeg doen! 

Time Surfer is hier te downloaden voor iOS voor 0,99 euro en hier gratis voor Android.