Drie games die je gespeeld moet hebben op je mobiel

Mortal Kombat X is al een tijdje uit, en natuurlijk is er een mobiele game uit op Android en iOS om te zorgen dat je onderweg bezig kunt blijven met het bloederige knokken. Net zoals in de Injustice-app, het vorige gekoppelde spel, kun je speciale kostuums en andere bonussen vrijspelen in de grote broer en vice versa. En ook weer net als de vorige keer zijn er heel wat connectieproblemen. Je moet namelijk de console-game en de mobiele game aan een Warner Game-account koppelen en laat nu de mobiele versie een tijd niet gewerkt hebben. Gelukkig heeft de laatste patch blijkbaar dat opgelost, zodat er nu bonussen tussen beide spellen uitgewisseld kunnen worden.

Mortal Kombat X iPhone

Mortal Kombat staat natuurlijk bekend om bloederig, zinloos geweld. In deze mobiele game is het niet alleen vechten, maar ook kaarten verzamelen. Op deze kaarten staan vechters, die je kunt meenemen als tagteam. Je kunt meerdere tagteam smaken, en dat bevelen we dan ook graag aan. Per tagteam is er namelijk een energiemeter, die per gevecht vermindert en met het verstrijken van de tijd weer langzaam aanvult. Heb je te weinig energie, dan moet je wachten tot je een volgend gevecht kunt doen. Of, hoe kan het ook anders, vul je de meter aan met Souls, de currency in deze game.

Nu zijn souls echt heel schaars en heb je ze eigenlijk ook nodig om de bekendere personages uit Mortal Kombat vrij te spelen. In het begin valt het wachten nog mee, zeker met twee tagteams, maar later wordt de benodigde energie groter en dus de wachttijden langer. Een heel irritant en ondertussen erg achterhaald systeem. De personages die je vrij kunt spelen kosten 200 souls per stuk. Dan krijg je de goedkoopste vechter, dus dan is het maar hopen dat het je favoriet is. Per uur lukt het je om zo ongeveer 20 souls te krijgen, dus dan weet je wat er je te doen staat: grinden, grinden, grinden. En wachten, want de energiemeter helpt niet mee.

Het vechten zelf is vrij simpel. Een tap doet een normale aanval, een speciale aanval doe je door te swipen, als de game aangeeft dat het kan. Je gebruikt twee vingers tegelijk als je wil blokken. Simpel, snel en het reageert goed. Fatalities zijn alleen mogelijk bij de bekende personages, het voetvolk krijgt de speciale behandeling eigenlijk nooit. Deze zijn niet uit te voeren met een rare combinatie van swipes en taps, maar door een beweging. En ja, ook op je mobiel houdt Netrerealsm het net zo bloederig als bij de grote broer op consoles en pc.

Mortal Kombat X doet wat het moet doen: een tie-in met de grote Mortal Kombat. Maar met alleen wat flauwe kostuums, zoals Jaxx als boer, en wat bonussen in de vorm van Koins en dergelijke kost het veel te veel tijd om er echt in te investeren. Het kan allemaal sneller door er echt geld tegenaan te gooien, maar eigenlijk willen wij gamers dit in zo'n simpele free-to-play nooit, en het zou ook niet hoeven. Heb je zeeën van tijd en gebruik je Mortal Kombat om eens de tijd te doden, dan is het prima vermaak. Wil je echt er helemaal voor gaan, dan kan het haast niet anders dan geld kosten.