Vier games die je gespeeld moet hebben op je mobiel

Horror is tof. Lekker schrikken, voorzichtig aan doen en een hartslag van 100 hebben gedurende de hele ervaring. Dark Echo is een game die met heel weinig dit gevoel weet te pakken, door slim gebruik te maken van geluid en kleur.

Dark Echo

In Dark Echo zit je in elk level in een afgesloten ruimte en moet je de uitgang zien te vinden. Het enige probleem is dat je niets ziet. Gelukkig kun je wel heel goed horen. Op basis van de voetstappen die je zet, verschijnen er witte lijntjes (echo’s dus) die weerkaatsen op muren en doorstromen in open ruimtes. Zo kun je achterhalen waar je wel en niet kunt lopen. Door te stampen op de grond is het bovendien mogelijk meer herrie te maken en hiermee op grotere schaal de gangen bloot te leggen.

Een horrorgame zou geen horrorgame zijn als er geen gevaar was. Tijdens de zoektocht naar de uitgang zijn er namelijk ook monsters aanwezig. Deze worden weergegeven als rode lijntjes en achtervolgen je door het gangenstelsel. Het geeft een gevoel van gevaar, spanning en haast, aangezien je je eigen doodvonnis tekent door de verkeerde gang in te slaan. Het spel is hier echter wel eerlijk in en werkt vlekkeloos. Wil je de game spelen, dan is het wel aan te raden om een koptelefoon te gebruiken. Dit versterkt de gehele beleving.

Al met al een aangename verrassing en het laat maar weer zien hoe irrationeel angst kan zijn. Want wie is er bang voor rode lijntjes? Speel Dark Echo en kom erachter.