Vier games die je gespeeld moet hebben op je mobiel

Tales from the Borderlands is terug met de tweede aflevering. In Atlas Mugged gaan we verder waar we in deel 1 gestopt waren: na het vinden van het Gortys Project. Dit project is in staat om nieuwe locaties van vaults  te achterhalen, wat uiteraard het ultieme doel is van vault hunters en anderen.

Tales from the Borderlands: Episode 2 – Atlas Mugged screens

In de game volg je nog altijd Rhys, medewerker van Hyperion, en Fiona, een snelle en handige dief. Gedurende het spel vertellen zij aan een vooralsnog onbekende partij het verhaal dat jij naspeelt. Uiteraard zitten hier flink veel vervormingen in, aangezien de twee niet altijd op goede voet met elkaar zijn. Dit leidt tot een leuk samenspel dat boeit van begin tot eind. De dialogen en humor zijn sterk, misschien nog wel meer dan in de eerste aflevering. Dit komt ook deels door de terugkeer van Handsome Jack, die geprogrammeerd zit in Rhys zijn hoofd. De interacties tussen de twee zijn erg leuk en ook de monologen en acties van Jack zijn weer van ouderwets niveau. Heerlijk.

De game lijkt alles ook op een grotere schaal te willen brengen, wat bijvoorbeeld blijkt uit de aanvaring met een Rakk Hive, een van de grootste bazen uit het Borderlands-universum. Helaas heeft mijn telefoon daar wel de nodige moeite mee gehad, wat leidde tot een flink aantal haperingen tijdens het spelen en lange laadtijden. Telltale Games lijkt hier wat steken te laten vallen, die niet nodig zijn.

Nieuwe krachten, nieuwe (oude) personages en een verhaal op grotere schaal. Alles wat je kan verwachten van aflevering twee wordt ook geleverd. Het enige nadeel is de niet optimale performance van de game en dat is iets wat Telltale Games hopelijk in de toekomst nog aanpakt. Verder blijft er een dijk van een game over en is het te hopen dat aflevering 3 sneller komt dan aflevering 2, want nog eens drie maanden wachten zie ik zitten.