Vijf gametips voor de maand oktober

Sunset Overdrive

De sleeper-hit van dit moment is wel Sunset Overdrive. Geen grote hype, geen mediacampagnes van ettelijke miljoenen euro’s. Nee, gewoon een dikke trailer neerzetten, goed presteren op onder andere de E3 en gamescom creëren zelf wel een hype. De game is heerlijk chaotisch, over the top wapens en het ziet eruit alsof een klein kind het allemaal heeft ingekleurd. 

De game draait om een nieuw energiedrankje genaamd Overcharge Delirium XT. Wie dit drinkt, muteert übersnel en wie er te veel van drinkt, raakt helemaal van de kaart. Uiteraard moeten deze OD’ers snel een kopje kleiner worden gemaakt en het is aan jou als gamer om de straten van Sunset City schoon te vegen. Hoe je dit doet is aan jou.

Insomniac Games heeft met onder andere Resistance en Ratchet & Clank bewezen dat zij in staat zijn om een game vol humor te maken. Als is het alleen al omdat ze met een schuin oog naar The Young Ones hebben gekeken. Dus qua humor zit het wel goed. En anders gaan de beren met TNT, genaamd TNTeddy’s, er wel voor zorgen. Het is alleen te hopen dat de game niet al te makkelijk wordt. Want wapens die je niet eens hoeft te herladen, dat klinkt wel een beetje lame …