Vijf gametips voor de maand oktober

Bayonetta 2

Een paar maanden na de gebeurtenissen uit de eerste game zijn Bayonetta en Jeanne een groep engelen aan het bevechten die tijdens de kerstinkopen de stad aanvallen. Wanneer Bayonetta een van haar demonen oproept om een monster te verscheuren, gaat er iets mis en keert de demoon zich tegen haar. Jeanne redt Bayonetta, maar haar eigen ziel wordt de hel ingesleurd. Er wordt gezegd dat er een ingang naar Inferno, de poorten van de hel, binnen een berg te vinden is en Bayonetta is van plan om die te gebruiken om haar vriendin te redden.

Wie Bayonetta 1 heeft gespeeld, weet dat de heks naast hoge hakken en veel wapens ook heel veel klappen kan uitdelen. Dat komt omdat Bayonetta een wandelende moordmachine in leer is. Nou ja, leer, haar lange haar vormt ook haar pak. En ja, als je haar verandert in een grote vuist of zelfs een demoon om vijanden te trakteren op pijn, dan heeft zelfs Bayonetta geen haar genoeg om nog haar pak in stand te houden. Laat die full-nudepatch maar komen.

De grootste bonus is wel dat het eerste deel ook omgetoverd is voor de Wii U. Beide versies gaan in full HD met zestig frames per seconde over je scherm, dus dat het soepel zal spelen levert geen twijfel. Niets fijner dan een martelwerktuig op te roepen in full HD, om daarna een vijand volledig uit elkaar te trekken, lijkt ons. En vijanden zijn er weer genoeg, met bizar grote bazen om je op uit te leven. We zijn benieuwd of het in Bayonetta 2 weer net zo lastig wordt als in het eerste deel om een perfecte score neer te zetten op de hogere moeilijkheidgraden.