Vijf gametips voor de maand oktober

Civilization: Beyond Earth

Deze maand brengt Firaxis een spin-off Civilization-spel uit genaamd Civilization: Beyond Earth. Beyond Earth speelt zich 200 jaar in de toekomst af. Planeet aarde takelt af dus moeten we ons heil ergens anders zoeken.

Degenen die al eerdere Civilization-delen hebben gespeeld, zullen het makkelijk vinden om erin te stappen. Begin een stad, bouw gebouwen, verbeter natuurlijke materialen en breid je rijk uit. Klinkt dusver als elk ander deel in de Civilization-reeks. Dus wat doet Firaxis eraan om Beyond Earth niet als een uitbreiding van Civilization V te laten voelen?

Aangezien het in de toekomst afspeelt, weten we niet echt wat er zoal wordt uitgevonden. Dus in plaats van een lineaire tech-tree krijg je nu een tech-web waar je in elke richting kunt researchen. Ook kun je nu kiezen uit een van de drie affinities: Harmony, Purity en Supremacy. De affinities passen je units aan en beslissen welke gebouwen je kunt bouwen. Iedere keuze zal zijn eigen speelstijl en overwinningsconditie hebben. Naast dat, kun je ook je beginlading kiezen, aangezien je met een ruimteschip op een planeet landt. Zo kun je kiezen uit een aantal verschillende bonussen die elk zijn voor een tegens hebben.Aliens vervangen de barbaren van andere delen, maar zullen zich niet hetzelfde gedragen. Zo doen aliens je vrijwel niets als je een beetje uit de buurt blijft, maar kom bij hun nest en ze zullen je levend opeten. Wat ook leuk is, is dat ze de mensheid als een geheel zien. Dus heeft een tegenspeler veel aliens om zich heen, poke dan de aliens een aantal keer te veel en ze zullen zich erg agressief opstellen tegen alle mensen die ze tegenkomen. 

Tot dusver klinkt het voor mij erg positief en kijk ik ernaar uit om alien kont te schoppen en de mensheid te doen herrijzen als een feniks.