Vijf gametips voor de maand oktober

Alien: Isolation
Na het dramatische Aliens: Colonial Marines werd Isolation wat huiverig ontvangen. Alien: Isolation wordt gemaakt door Creative Assembly, bekend van de populaire strategieserie Total WarIsolation is hun eerste stap in het survival-horror genre, maar dat zou je niet kunnen zien aan de game. 

De beelden die tot nu toe zijn getoond zien er goed uit: duistere en gedetailleerde omgevingen met een intelligente Xenomorph die je overal achtervolgd. Waar je ook komt, er heerst constant een drukkend, beangstigend gevoel. Creative Assembly zegt hard te hebben gewerkt aan een onvoorspelbare en intelligente AI: de alien kan overal verschijnen, laat zich niet zo maar afschudden en komt zo snel mogelijk op je af zodra je wordt gezien. Zelfs als je maar een miliseconde door een ventilatierooster recht in de Xenomorphs ogen kijkt. Het is dus nodig om voorzichtig en tactisch te zijn.

Hopelijk is de game daadwerkelijk zo goed als de trailers doen geloven, maar de ervaringen zijn tot nu toe zeer positief. Dit is er een voor de surival-horrorfans die het niet erg vinden om tig keer hopeloos afgemaakt te worden.