Vijf gametips voor de maand februari

Game: Ys: Memories of Celceta
Platform: PlayStation Vita
Ontwikkelaar: Nihon Falcom Corporation
Uitgever: NIS America
Releasedatum: 21 februari 2014
Genre: Actie-RPG

Het Japanse Falcom maakt al decennia uitmuntende actie-RPG's, maar op de een of andere manier breken ze niet door bij het Westerse publiek. De Ys-serie draait al heel wat jaartjes mee. Het zijn pittige actievolle games met flinterdunne verhaallijnen. Dat klinkt oppervlakkig, maar de uitvoering is dusdanig goed dat het ontbreken van bepaalde elementen niet uitmaakt.

Deze Vita-game borduurt op het model van Ys Seven, een PSP-game uit 2010. Dat betekent dat je meerdere personages hebt, in plaats van alleen de roodharige held Adol. Verder wordt er meer aandacht gegeven aan het verhaal en de personages dan voorheen.

Waarom gaat dit spel slagen?
De Ys-games scoren goed op het belangrijkste aspect van games: de gameplay. Ik verwacht dat Memories of Celceta net zo lekker wegspeelt als de vorige delen. Verder biedt het waarschijnlijk moeilijke baasgevechten waar je je tanden in kunt zetten.

Waar kan het misgaan?
Een van de zwakste punten van Ys Seven was het slappe verhaal. Memories of Celceta heeft ook meer verhaal dan normaal, het zou dus kunnen dat het weer vol zit met oninteressante dialogen.