Vijf gametips voor de maand september

Game: Puppeteer
Platform: PlayStation 3
Ontwikkelaar: Sony Japan Studio
Uitgever: Sony
Releasedatum: 11 september 2013
Genre: Platform


Indies worden tegenwoordig vaak gezien als de enige ontwikkelaars die nog durven te innoveren. Met die stelling ben ik het niet helemaal eens, ik vind namelijk dat er een paar Japanse studio's zijn die ook vaak met nieuwe concepten komen. Een van die ontwikkelaars is SCE Japan Studio. Na games zoals Locoroco en Patapon komen ze nu met Puppeteer.

Puppeteer is een stilistische 2D-platformer. Het lijkt alsof je echt in een poppentoneelstuk speelt. De personages zijn gemaakt van papier-maché en het publiek wil zich er soms mee bemoeien. Je wapen is een schaar waarmee je niet alleen vijanden, maar ook de levels stuk knipt.

Waarom gaat dit spel slagen?
SCE Japan heeft altijd uiterst creatieve games op de plank gezet. Dit ziet eruit als een verademing voor 2D-platformers, een genre die de laatste tijd sowieso goed voor de dag komt.

Waar kan het misgaan?
Puppeteer ziet er geweldig uit, je bent meteen verliefd. De vraag is alleen of het spel ook nog leuk is om te spelen als je gewend bent geraakt aan de graphics. LittleBigPlanet kan over dit probleem meepraten.