Vijf gametips voor de maand september

Game: Total War: Rome II
Platform: pc
Ontwikkelaar: The Creative Assembly
Uitgever: SEGA
Releasedatum: 3 september 2013
Genre: Strategie
Preview

SEGA en The Creative Assembly nemen ons mee terug naar het Romeinse rijk. Na het succesvolle Total War: Rome, volgens veel mensen de beste game uit de Total War-serie, kunnen we weer al ons strategisch vernuft loslaten op Total War: Rome II. Met dezelfde basisgameplay als het eerste deel kunnen de fans zonder veel problemen van start met dit spel.

Gelukkig zitten er ook vernieuwingen in het spel. Naast de te verwachten grafische update is een belangrijk onderdeel hiervan de diplomatie. Alles wat je doet in het spel heeft namelijk invloed op jouw verstandhouding met de andere volken. In Total War: Rome II kun je nu exact zien hoe groot de invloed van jouw acties is en het totale beeld zorgt voor de diplomatieke relaties.

Ook de gevechten worden interessanter. Ze zijn groter en je hebt de mogelijkheid om gelijktijdig op land en op zee te vechten. Een extra paar ogen in je hoofd lijkt dus geen overbodige luxe.

Waarom gaat dit spel slagen?
De Total War-serie kent een grote schare fans en veel vinden Rome het beste deel tot nu toe. Met enkel verbeteringen ten op zichte van het eerste lijkt er niets meer mis te kunnen gaan.

Waar kan het misgaan?
Ondanks de grote hoeveelheid pc-gamers blijft dit exclusieve pc-spel een heleboel consolegamers mislopen. Wereldwijde faam zou hierdoor gemist kunnen worden.