7: Tofste Marvel vs Capcom-personages

7-special header

Marvel versus Capcom, een reeks die na jarenlange stilte een derde deel krijgt, is bijna in ons midden. Wij deden onze fighter-petten op en zijn gaan denken wie we de zeven tofste vechtersbazen vinden inclusief de personages in Marvel versus Capcom 3: Fate of Two Worlds. Wie willen wij in ons team om een pot te gaan matten tegen andere superhelden?  

BB Hood

Baby Bonnie Hood, uit de Darkstalkers-serie van Capcom, haar naam klinkt zo onschuldig. Als je haar ziet dan zou je ook niets achter dat schattige meisje met Roodkapje-outfit zoeken. Maar niets is minder waar, in haar mandje liggen geen koekjes, appels en meer eten en drinken voor haar oma. Ze haalt daar geweren en ander wapentuig uit om haar tegenstanders mee te verslaan. BB Hood is een hebberige huurmoordenaar die maar al te graag haar wapens gebruikt om mensen te pijnigen en ze doet alles voor geld. De twee militairen die graag meeschieten tijdens haar hypercombo zorgen voor enorme schade. Een verrassende teamgenoot met genoeg vuurkracht om de oorlog in het Midden-Oosten in haar eentje op te lossen. Voor geld natuurlijk. 

BB Hood

Ryu

Hij is het boegbeeld van de Street Fighter-reeks van Capcom, dus deze vechter heeft weinig geheimen meer. Hij is constant op zoek naar nieuwe gevechten om te trainen en zo de beste vechter van de wereld te worden. Het is dan ook niet vreemd dat hij in alle Marvel vs Capcom-spellen voorkomt. Met zijn Hadoken, Shoryuken en Tatsumaki Senpuu Kyaku (of Hurricane Kick) is hij een vechter die prima kan verdedigen tegen grond– en luchtaanvallen en zeker veel druk kan zetten op zijn tegenstander. Een goede allround-vechter in je team en een geduchte tegenstander als hij tegenover je staat. Haaaadoooookennnnn!

Ryu

Wolverine

Een van de meest geliefde mutanten in de X-Men comics, dus Marvel kan haast niets anders dan hem optrommelen voor deze spelreeks. Wolverine is voor niemand bang en gebruikt zijn adamantium klauwen in plaats van zijn hersenen. Door zijn roekeloosheid is zijn verdediging niet zo heel erg goed, maar het gezegde "aanvallen is de beste verdediging” gaat bij hem zeker op. Met zijn aanvalmogelijkheden zit het dan ook goed. Zijn klauwen en snelheid zorgen voor snelle aanvallen waardoor een tegenstander snel knock-out op de grond ligt. Zijn opmerkingen tijdens het vechten zijn vooral om de tegenstander uit te lokken om te gaan vechten. Waarna hij ze in mootjes hakt.

Wolverine

Deadpool

De huursoldaat met genezende krachten met dank aan het DNA van Wolverine. Deadpool is voor het eerst in de Marvel versus Capcom-serie te spelen. Gewapend met twee geweren en zijn zwaard schiet en hakt hij op alles wat beweegt op het scherm. De tofste reden om Deadpool in je team te hebben, is toch wel zijn zwarte humor. Deadpool zorgt voor de one-liners met een glimlach tijdens het vechten en als hij heeft gewonnen, dan loopt hij naar de camera en zal hij je toespreken, op zijn eigen manier. Met Deadpool is er altijd wel wat te lachen, terwijl hij zijn tegenstanders aan flarden schiet en snijdt. En mocht hij verliezen, dan krijg je toch de schuld: "You pressed the wrong button!!!!".

Deadpool

Cable

Een van de sterkste krachten in de X-Men groep, meneer Nathan Christopher Summers, ook wel bekend als Cable. Hoewel Cable een mutant is met telekinetische en telepathische gaven is hij in de Marvel vs Capcom-serie vooral bekend om zijn dikke guns. Een pistool waarmee hij iedereen de lucht in kan schieten, een lasergun die het scherm gezellig opvult en een aantal futuristische mijnen behoren allemaal bij de gun belt van Cable. Met goede tactieken is de speler met Cable onverslaanbaar, het gebruik van de meedere guns in een heerlijke combo zorgt voor veel speelgenot. Helaas moeten wij deze X-Men missen in Marvel vs Capcom 3.

Cable

Iceman

Als een van de vijf originele X-Men is Iceman natuurlijk een klassieker. Een man die zichzelf in ijs kan veranderen en ook nog eens met bijbehorende koele krachten kan spelen klinkt natuurlijk al erg lekker. Iceman heeft, vooral in Marvel vs Capcom 2, heerlijke krachten tot zijn bezit. Zo doet de beste man niet moeilijk om ijs uit zijn handen te schieten, of een gigantische ijsbal vanuit de lucht op de tegenstander te vuren. Veel gamers klaagden tegen Capcom dat Iceman niet in deel drie mag zitten aangezien hij gewoon té goed is. Het is jammer voor ons, die wél graag met onze bevroren vriend speelden, dat Capcom hiernaar geluisterd heeft. Helaas niet aanwezig in het nieuwste deel, maar nog altijd in ons hart.

Iceman

Spider-Man

O Spider-Man, wat ben je een toch een lieve superheld. Je houdt de straten schoon van criminelen en helpt oude vrouwtjes met het oversteken in New York. Maar wacht eens? In de Marvel vs Capcom-serie gooi je al je principes overboord en mep je gewoon iedereen het ziekenhuis is. Een van de bekendste striphelden ooit gemaakt is namelijk een heerlijke vechter in de games. Met zijn snelle aanvallen, het inpakken van de tegenstanders in web en het transporteren via zijn bekende schietende web werkt perfect in de vechtgames. Een veelzijdige vechter en één die altijd handig is om in je team te hebben. Spider-Man mogen wij weer welkom heten in deel drie, waarin hij zelfs een eigen level krijgt.

Spider-Man

Niet eens met dit rijtje? Vertel dan wie jij graag in je team zou hebben! Mocht je het derde deel nog niet in je bezit hebben, dan kan dat kloppen: Marvel versus Capcom 3 komt 18 februari uit voor PlayStation 3 en Xbox 360.