FOK! en Tweakers.net database hack

Okee, het bijna onmogelijke is toch gebeurd. Vandaag werd hier een drie pagina's tellend bericht geplaatst over veiligheid. Op zich niets bijzonders, ware het niet dat pagina 3 iets vreemds aan het licht bracht.

Nawoord

Wij hebben dit artikel hier geplaatst als demonstratie van het beveiligingslek in Tweakers.net. Aangezien wij denken verantwoordelijk te zijn omgesprongen met de verkregen informatie en we er veel tijd in hebben gestoken, hopen we dat de Tweakers.net crew zo vriendelijk wil zijn om dit artikel tot minstens vanavond 21:30 te laten staan. Indien dit gebeurt, zullen we een beschrijving van de volledige exploit, inclusief nieuwe code om het gat te dichten, mailen naar Femme Taken.

Met vriendelijke groet,

xoror en Luite
(l33t h4x0rs)


Een hack dus.
Vanwege een klein scriptfoutje bleken de passwords voor de database 'voor het oprapen' te liggen.
De hackers in kwestie hebben inmiddels uit de doeken gedaan hoe het lek te dichten valt en daaraan wordt nu hard gewerkt.

De hackers hadden toegang tot de volledige database, dus zowel de frontpage als forums als userdatabases van zowel FOK! als Tweakers.net
Daar we alle userpasswords gecodeerd opslaan zijn er geen passwords van users uitgelekt en hoef je dus je password niet te veranderen.

Hierbij een dikke voor xoror en Luite (de Hackers in kwestie), die op een onaggressieve, non-destructieve manier onze aandacht hebben gevestigd op dit beveiligingslek.