Blackview BV6000; telefoon voor de bouwvakker.

4. Scherm

Scherm: 

Het scherm van de Blackview BV6000 is een 4.7 inch IPS LCD paneel. Het scherm lijkt redelijk dicht op het glas te zitten maar niet gelamineerd te zijn. 

De helderheid van het scherm is met 400 candela per m2 niet erg hoog te noemen. Het is net aan voldoende om buiten af te lezen, maar in de felle zon kost dit beduidend meer moeite. 

Blackview BV6000 Scherm helderheid

Blackview BV6000 Kleurtemp

Blackview BV6000 Scherm Kleurechtheid

Zoals te zien is het scherm te blauw afgesteld met een kleurtempratuur van ruim 9200 Kelvin. Ook de Delta E van 15.15 geeft dit weer. Na het kalibreren van het scherm door middel van Miravision die je op vele Mediatek Toestellen kan vinden in het weergave menu worden de kleuren en kleurtempratuur beduidend beter weergegeven. 

De kleurtemperatuur duikt onderuit door deze in het Miravision menu op de meest warme stand te zetten, dit was nog niet voldoende. Maar door middel van het inschakelen en tunen van het blauwfilter (dat tevens in het Miravision menu zit) bereiken we de bijna ideale kleurtemperatuur van 6502 Kelvin. 

Ook de kleurfout gaat daardoor met rappe schreden onderuit naar 4.5; kleurafwijkingen waren dan ook bijna niet meer met het oog waar te nemen.   

Het contrast is met 1297:1 prima voor een LCD, wel daalt het contrast na kalibratie tot 1038:1. Blackview BV6000 Scherm Contrast