Blackview BV6000; telefoon voor de bouwvakker.

3. Bouwkwaliteit & uiterlijk

Bouwkwaliteit & uiterlijk:

Als we het toestel bekijken valt direct het robuuste uiterlijk op. Het toestel doet ook door het gewicht robuust en stevig aan. De zij- en achterkant van het toestel zijn daarnaast deels bedekt door een rubberachtig materiaal. Dit materiaal moet eventuele schokken opvangen. De afmeting van het toestel is groot voor een toestel van 4.7 inch, dit alles moet bijdragen aan de stevigheid van het toestel. Dit zorgt wel voor een erg laag relatieve schermratio van 48% scherm ten opzichte van de body. 

Blackview BV6000

Als we het toestel bekijken vinden we aan de voorkant het 4.7 inch scherm, boven het scherm vinden we de 5MP front facing camera, de speaker en de nabijheids- en lichtsensor. Onder het scherm vinden we drie capacitieve knoppen voor menu, home en terug. De keuze voor een menu knop is jammer, zeker en ik had hier veel liever een multitask knop gezien. De knopjes zijn wel verlicht, maar niet geheel egaal. 

Aan de onderkant van het toestel vinden we een klepje waar achter de micro USB aansluiting zit. Helaas past niet iedere kabel in de micro USB aansluiting, de meeste kabels zijn te dik om de diep wegliggende micro USB aansluiting te bereiken. 

Een notificatie LED ontbreekt.

Blackview BV6000 klepje

Aan de bovenkant van het toestel vinden we nog een klepje, achter dit klepje zit een 3.5 mm aansluiting, ook deze zit iets verdiept maar in tegenstelling tot de USB aansluiting passen hier de meeste 3.5mm plugjes (met een beetje druk) wel in. 

De klepjes zelf zijn dan ook het grootste kritiekpunt van de bouw van het toestel, deze zullen slijten en na verloop van tijd niet meer zo goed afsluiten. Nu is dit deels ondervangen door een paar extra rubberen klepjes mee te leveren maar ik vraag mij af of dit voldoende is voor 2 jaar. Daarnaast is het gebruik van een niet standaard lengte micro USB plug niet handig, hoewel deze kabels op internet wel te vinden zijn belemmert het je als je snel een keer wil opladen en je de kabel van het toestel vergeten bent. 

Aan de rechterkant van het toestel vinden we een metalen strip, in deze strip zitten de volume en powerknop. De knopjes zijn van plastic afgewerkt met een dun laagje metaal. De knopjes hebben prettige feedback, wel moet ik opmerken dat het uit standby halen van het toestel door middel van de powerknop soms net iets te lang duurt sinds de laatste update.

Blackview BV6000 rechts

Blackview BV6000 Links

Aan de linkerkant van het toestel vinden we nog drie knoppen. Deze knoppen zijn van boven naar onder: cameraknop, PTT-knop en SOS-knop. 

Door het indrukken van de cameraknop start de camera vanuit standby. Helaas duurt dit veel te lang, pas na 3 seconden indrukken van de knop staat de camera voor je neus. Zelf had ik graag gezien dat de tijd die je de knop moet indrukken korter was, een hele seconde zou voldoende moeten zijn om hem niet ongemerkt aan te laten gaan en toch snel te starten. 

In de camera app werkt de shutterknop wel zoals het hoort. Door de knop in te drukken maakt de camera direct een foto. En door de knop een ruime seconde in te drukken maak je een video. 

De PTT knop is een knop speciaal voor het gebruik van het toestel icm een walky talkie app. In deze apps kan je de Push to talk knop vinden om te gebruiken wanneer je wilt spreken. Helaas lijkt deze knop alleen voor deze apps te gebruiken, zelf had ik graag gezien dat je deze knop voor iets anders kon gebruiken maar dit is niet het geval. 

Als laatste vinden we de SOS knop, wanneer je deze indrukt krijg je direct een melding op het scherm en telt het toestel terug van 5 (mits je de knop ingedrukt houdt). Aan het eind van het aftellen belt de telfoon een vooraf ingesteld noodnummer en stuurt tevens een SMS met je locatie & vooringesteld bericht naar dit telefoonnummer. Op de huidige software van de telefoon werkt deze knop niet als het scherm uit staat, het toestel moet aan zijn voordat je de knop 5 seconden kan inhouden (werkt wel door de vergrendeling heen).

Blackview BV6000 achter

Aan de achterkant van het toestel vinden we bovenaan de 13 MP camera met daarnaast de LED flash. Onderaan vinden we de mono speaker die een aardig luid geluid kan weergeven. De lage tonen ontbreken maar op iets onder het maximale volume klinkt de speaker niet al te slecht. 

Onder de camera vinden we een klepje dat vast zit met twee schroefjes. Achter dit klepje vinden we een rubberen matje dat bescherming biedt aan de micro SD en simkaartsloten. 

Blackview BV6000 acher klepje 1

Blackview BV6000 achter klepje 2

 

Bouwkwaliteit in de praktijk: 

Allereerst een testje onderwater. De telefoon heeft een halfuur onderwater gelegen. Eerst in een emmer (40 cm) en vervolgens nog eens 10 minuten in deze vaas. Het toestel doet het nog steeds zonder problemen en zover ik kan zien hebben de klepjes geen water doorgelaten. 

Blackview BV6000 Onderwater

Daarnaast heb ik ook een valtest gedaan met het toestel, dit heb ik van tussen de 150 en 200 cm hoogte laten vallen. Niet alleen hier heb ik het toestel laten vallen maar ook gedurende de testperiode heb ik het toestel meermaals ''per ongeluk'' laten vallen. Na al deze vallen had het toestel vrijwel geen schade, behalve wat lichte butsjes/krasjes op het plastic.