Oukitel U8, compleet plaatje

4. Scherm

 

Oukitel heeft de U8 uitgerust met een 5,5 inch 720P-scherm met effectief 267 PPI. Ook Oukitel volgt de trend van 'bezelless design', zij noemen het 'Frameless ID'. Zoals veel Chinese smartphones van deze generatie heeft de U8 zwarte randen om het scherm, al zijn deze wel een stuk smaller dan bijvoorbeeld bij de Mlais M7. Zeker als je een zwart model koopt en een zwarte achtergrond gebruikt zijn de randen nauwelijks merkbaar.

720P lijkt een lage resolutie voor een 5,5 inch-telefoon maar het is nog steeds goed werkbaar. En er is natuurlijk het voordeel dat een scherm met lagere resolutie minder energie gebruikt.

Het display van de U8 ziet er goed uit, en zeker de kijkhoeken zijn uitstekend te noemen. Dit wil bij veel toestellen nog wel eens tegenvallen maar hier is het onder veel hoeken nog steeds duidelijk af te lezen. Ook de helderheid is voldoende om de U8 buiten te gebruiken.

Oukitel heeft niet gekozen voor Gorilla Glass maar voor een 2,5D tempered glass-display. Na een week of twee gebruik heb ik nog geen krassen kunnen ontdekken op het scherm. En omdat de U8 altijd los in de tas meegaat lijkt het scherm dus redelijk krasvast te zijn. De keuze voor 2,5D is prima, hierdoor zijn er geen scherpe randen of overgangen tussen het scherm en de zijkant.

oukitelu8-scherm (Foto: Kenzi)
Mlais M7 - Oukitel U8