Ulefone Be Pure, positief verrast

8. Software en ondersteuning

 

Helaas is er nog geen Android 5.0, wat mogelijk te maken heeft met de oude SoC die in dit toestel zit. Wel is op de website te vinden dat Lollipop eraan komt. De verwachting is dat dit eind mei zou moeten zijn, maar meer dan afwachten kunnen we niet doen.

Out of the box staat er dus Android 4.4.2 op, die vrijwel geheel vrij is van bloatware. Slechts één app is vooraf al erop te vinden, wat een snelkoppeling is naar de website van Ulefone. Deze app kan je zelfs gewoon verwijderen zonder problemen. Ik heb ook even ESET laten draaien om te kijken naar verdachte bestanden op de telefoon maar hier kwam niks bij naar boven. 

bepure-eset (Foto: rene90)

In het dagelijks gebruik heb ik één miniscule bug kunnen opmerken, waar ik alleen last van heb bij het opstarten. Op het toestel zit namelijk de double-tap-wake ingebouwd, wat inhoudt dat je twee keer op het scherm kan tikken en deze dan aan gaat. Waar dan de kleine bug zit is dat wanneer je het toestel opstart en je een pincode moet intikken en je dit te snel doet het scherm weer uit gaat omdat je ‘twee keer tikt’. Dit is alleen het geval tijdens het opstartscherm met je pincode, of als je een patroon moet intikken (ik heb een sleeppatroon dus dan is het geen probleem). Dit is in ieder geval ook iets wat Ulefone gaat aanpassen.

bepure-doubletap (Foto: rene90)

Met het installeren van apps heb ik geen problemen gehad, ook geen meldingen dat dingen niet mogelijk zijn. Ook met het switchen tussen apps gaat het behoorlijk wat sneller dan bij bijvoorbeeld de ZOPO ZP530, die een MT6732 chip heeft met 1 GB werkgeheugen. Eigenlijk dus een hele prettige telefoon op softwaregebied.

Qua ondersteuning is er al een OTA-update doorgevoerd waar wat fixes in zaten, dit is wat de fabrikant sowieso wilt aanhouden en wat dus erg prettig werkt. Je zorgt dat de batterij voldoende is opgeladen en na een paar minuten is je telefoon weer opgestart met de nieuwe versie en al je apps en bestanden nog aanwezig.