Hit and Run

Dax Shepard had zin om zijn tweede speelfilm te maken en zo geschiedde. Hit and Run is een actiekomedie vol met vrienden, collega’s en zijn verloofde. Op de filmposter staat, heel slim, From the guys who watched The Hangover,  want die invloed is te zien. Sowieso heeft Shepard naar andere films gekeken. Maar ach, beter goed gejat dan slecht bedacht. Toch?

Filmposter Hit and Run

Shepard is Charlie Bronson, een voormalige vluchtautochauffeur die Los Angeles achter zich heeft gelaten om gebruik te maken van het programma voor getuigenbescherming. Nu is hij weggesluisd naar een klein pastoraal plaatsje waar hij verkering krijgt met Annie Bean (Kristen Bell). Annie is idolaat van Charlie maar tegelijkertijd beangstigd het haar dat ze bijna niets van hem weet. Ze kan hem moeilijk peilen omdat Charlie zijn serieuze ogen altijd combineert met een scheve glimlach, waar menig vertegenwoordiger nog jaloers op zou worden.

Als Annie dan een mogelijkheid krijgt om te solliciteren in Los Angeles, stemt Charlie in met het plan om haar daar naartoe te brengen en rijdt zijn krachtige, ravenzwarte Lincoln Continental uit 1967 voor. De reis trekt allerlei vreemde (onderwereld)figuren aan. Figuren waarvan Charlie liever had dat ze bleven zitten op hun schuilplaats.

Zo is daar oud-bendemaatje Alex Dmitri (Bradley Cooper), een sociopaat, met jawel, blonde dreads. Alsof dat nog niet genoeg is heeft Alex nog meer rare snuiters bij zich. Randy Anderson (Tom Arnold), is de federale agent die Charlie moet beschermen maar hij is eigenlijk meer met zichzelf bezig omdat hij als homoseksueel nog volledig in de kast zit. Het zit de beste man zo hoog, dat de kastdeuren bijna uit hun sponningen vliegen. Dit zijn lachwekkende bijrollen voor Cooper en Arnold. Cooper acteert op een geweldige manier onder zijn niveau en Arnold overdrijft als geweldige schreeuwlelijk. Waar ze stiekem allemaal wel wat van kunnen.

Hit and Run: Charlie's gang

Maar ook Annie heeft merkwaardige types in haar leven. Debbie Kreeger (Kristin Chenoweth) is haar brutale bazin die gek is op verdovende middelen en Gil Rathbinn (Michael Rosenbaum) is haar gestoorde ex, hij is degene die Alex inschakelde zodat hij Annie kon proberen terug te winnen.

Bell is fijn om naar te kijken maar haar rol is vlak, net als die van Shepard overigens. Hij acteert echt alle emoties hetzelfde dus is hij de minste acteur in deze cast. Desalniettemin komt de film oprecht over omdat je aan alles merkt dat Shepard en Bell ook buiten de set om een liefdespaar zijn.

Hit and Run is een aanrader omdat het plezier van de cast erg aanstekelijk werkt. Ga deze film zien met je beste vrienden en plan daarna je eigen rondreis(je) met de auto.

Hit and Run: Dax Shepard & Kristen Bell