Boek: Lauren Kate - Fallen

Lauren Kate - Fallen

 

Scholen, een onvermijdelijk avontuur voor elke jongere die wat wil maken van zijn leven. Onderwijsinstanties hanteren tegenwoordig een heel scala aan regels om de huidige Einstein-generatie binnen de perken te houden. Voor Luce is een leuke school niet weggelegd na een mysterieus ongeluk, ze wordt door de rechter op een tuchtschool geplaatst waar big brother haar constant in de gaten houdt. Vanzelfsprekend zijn de mede-leerlingen geen lievelingetjes en moet Luce al gauw wennen aan kleinschalige criminaliteit en strenge tucht. Ogenblikkelijk valt haar oog echter op twee knappe jongens, twee tegenpolen; Cam, een hoffelijke jongen en Daniël, een mysterieuze verlegen jongen. 

Lauren Kate blaast nieuw leven in de fantasy-sectie met haar recent verschenen debuut Fallen. Een verhaal over onmogelijke liefde in een plaats waar geen bewegingsvrijheid is. Hoe kan romantiek overleven in een gebouw wat eruit ziet als een gevangenis en waar de geur van schimmel overheerst? Daar weet Lauren wel raad mee, ze neemt de lezer mee naar indrukwekkende locaties zoals een omgebouwde kerk, een doorgezakt kerkhof en een romantisch meer en brengt zowel blije als treurige emoties teweeg bij de lezer. 
Lauren Kate
Het boek is gericht op de jonge adolescent maar is ook vermakelijk voor de oudere lezers. Lauren schrijft een geheel uniek verhaal en probeert zich te onderscheiden van andere duistere liefdesverhalen zoals onder andere Twilight en dat lukt haar aardig. Wel keert het element van de tweestrijd terug, een keuze tussen twee knappe jongens. Vanaf de eerste pagina steekt Lauren veel energie in de personages maar halverwege het boek verandert het boek in een pageturner gevuld met onverwachte wendingen. Ondanks het spannende einde is er nog plaats voor een vervolg en de lezer krijgt een voorproefje in de epiloog. Het Nederlandse vervolg verschijnt onder de naam Kwelling in maart 2011.
Wil je dit boek graag lezen maar heb je het niet in je boekenkast staan? Let deze avond dan goed op het forum en de frontpage!