CD: Dash Berlin - The New Daylight

In 2007 kwam Dash Berlin de dancewereld in en niet zonder succes.
Met zijn nummer ‘Till The Sky Falls Down’ scoorde Jeff Sutorius, een wereldwijde club knaller. Het begin was er, nu moest hij nog omhoog klimmen in de moeilijke dance-scene. In 2008 bracht Jeff zijn eigen label Aropa Records onder bij Armada Music, en misschien was dat wel de beste keuze ooit. Hoogste tijd voor Sytirius om een artiestenalbum op de markt te brengen, dit doet hij in de vorm van The New Daylight.


The New Daylight bestaat uit 12 tracks waarvan een aantal nieuwe en een paar zeer bekende tunes. Zo begint hij de cd namelijk met zijn meest bekende nummer ‘Till The Sky Falls Down’. Op deze track zijn de vocals van Vera terug te vinden die je met een warm gevoel ontarmen en je welkom heten. Dash Berlin is zo te merken sowieso wel fan van vrouwelijke vocals in zijn nummers want ook in ‘Man On The Run’ met onder andere Jaren en ‘Wired’ zijn de heerlijke klinkende vocals terug te vinden van dames. bestaat uit 12 tracks worden we meegenomen naar ‘Waiting’ . Een heerlijk uplifting nummer met een sterke melodie. Gelukkig is het niet allemaal vrouwen wat de klok slaat bij Dash Berlin in ‘ To be the One’ heeft hij namelijk gebruik gemaakt van mannelijk stemgeluid van Jeff Martin. Het is totaal wat anders maar dat betekend niet meteen dat het een slechte track zou zijn. Het past juist perfect bij de sound van Jeff Sutorius. Zowel ‘ Renegade’ die hij heeft gemaakt met DJ Remy, als The New Daylight’ vallen niet helemaal in de sound van Dash Berlin. Maar juiste deze nummers zorgen voor de afwisseling op het album.

In eerste instantie lijken alle nummers erg veel op elkaar en klinkt het album dan ook een beetje saai. Maar als je de cd nog een keer de kans geeft om nog een keer te luisteren kom je toch wat pareltjes van tracks tegen. Op dat moment ga je zien dat eigenlijk elke track ondanks dat het ongeveer hetzelfde klinkt, toch zijn eigen karakter heeft. En juist door techy tracks zoals ‘ Renegade’ en ‘ The New Day Light’ krijg het album iets meer volume. Zeker een goede eerste poging van Jeff Sutorius. Zijn eerste artiesten album is volgens ons 3,5 ster waard. Zeker de moeite waard op eens te luisteren.

Tracklist:
1: Till The Sky Falls Down
2: Man On The Run (with Cerf, Mitiska & Jaren)
3: Wired (ft. Susana)
4: Waiting (ft. Emma Hewitt)
5: Never Cry Again
6: To Be The One (ft. Idaho)
7: End Of Silence (ft. Rowald Steyn & Nina Deli)
8: The Night Time
9: Renegade (ft. DJ Remy)
10: Janeiro (ft. Solid Sessions)
11: Feel U Here
12: The New Daylight



Label: Armada Releasedatum: oktober 2009
Waardering:

Kijk voor meer muziek in MUZ.