Saints Row 2

De besturing van Saints Row 2 werkt erg fijn en prettig. Je hebt niet zoveel toetsen nodig. De besturing is gewoon standaard, \\\"E\\\" voor het uitvoeren van acties, met \\\"Q\\\" van wapen veranderen, en de muis-knoppen om te schieten en te mikken. Ik heb niets aangepast aan de besturing en die dus gewoon op standaard laten staan. Mocht je de besturing toch niet prettig vinden, of speel je liever met een joystick, dan kan je natuurlijk ook de controller van Microsoft (Xbox 360 controller) op je PC aansluiten. De besturing van de wagens is wel een beetje brak, het voelt net aan alsof je wagen zweeft.

De camera staat altijd wel goed en irriteert vrijwel nooit. De camera staat vrijwel altijd in de goede positie en heeft een aantal mooie effecten. Als je sneller gaat rijden, een scherpe bocht maakt, of gaat rennen, dan verandert de positie van de camera waardoor je een actie-gevoel krijgt. De stand van de camera is uiteraard ook aan te passen in de opties.


Buiten de performance en de graphics is ook het geluid verschrikkelijk. Ik heb geen idee wat hiermee aan de hand is. Het klinkt alsof je muziek luistert met een bitrate van 100KBPS. Het klinkt echt heel erg slecht, zó slecht dat ik zelfs mijn geluid uit heb gezet en zelf muziek op de achtergrond heb aangezet. Het geluid van de wapens en voertuigen klinkt redelijk, het is vooral de muziek die niet om aan te horen is.

De multiplayer loopt via GameSpy, dus je hebt daar ook weer een apart account voor nodig, buiten het Steam-account voor de activatie. De co-op werkt goed, net als op de console. Alleen de multiplayer game-modes niet. Heel weinig mensen spelen dit maar en dan ook nog vaak servers met een hele hoge ping. Ik was 10 minuten bezig om in een server te komen die ook nog eens een hoge ping had. De multiplayer werkt hetzelfde als op de consoles, met het badges systeem.