SingStar Vol. 3

SingStar mag inmiddels een bekende game genoemd worden. Voor wie nog niet bekend is met het SingStar-recept, een korte uitleg: men neme zoveel mogelijk vrienden, een PlayStation (3 in dit geval), twee microfoons en een SingStar-game. Serveertip: zo veel mogelijk alcohol, geen voorkeur voor leeftijd, soort of merk. De rest wijst zichzelf. Je kiest een nummer dat je wilt zingen, je kraamt de teksten die in beeld komen zo goed mogelijk uit terwijl je aan de hand van de notenbalk inschat hoe hoog of laag je moet \"zingen\".

De formule is in dit derde PS3-deel onveranderd gebleven en dat is jammer. Er zijn zeker nog wel verbeterpunten aan SingStar - zoals de afstand tussen de tekst en de notenbalk - en deze zijn ook in dit deel niet aangepast. Dit neemt natuurlijk niet weg dat SingStar een ontzettend leuke game is om te spelen met vrienden, familie en bekenden. Deel 3 is net als zijn voorgangers compatible met de SingStore. Dit betekent dat je de SingStore kunt openen, nummers kunt kopen en deze naar hartenlust kunt zingen.

Nu we de SingStore genoemd hebben, kunnen we het ook hebben over een ander minpunt van SingStar Vol. 3: de tracklist. Hier is op zich niets mis mee, absoluut niet zelfs. Bekende nummers als Michael Jacksons Billie Jean en Cryin\' van Aerosmith worden afgewisseld met voor het grote publiek wat onbekendere nummers als Oxford Comma van Vampire Weekend en Happy Mondays\' Kinky Afro. Elk nummer is even leuk om te zingen, hoewel de één bepaalde nummers leuker zal vinden dan de ander.
Met de tracklist zelf zit het dus wel snor. Probleem is echter dat de nummers op een handjevol na niet te downloaden zijn uit de SingStore. Als je SingStar Vol. 1 of 2 al hebt en je ziet een paar tracks op Vol. 3 staan die je wel leuk lijken, ben je verplicht om de volledige disc te kopen, terwijl de SingStore juist zo ideaal is om individuele tracks aan te schaffen. Het zal wellicht met de doelgroep van SingStar te maken hebben dat er steeds nieuwe discs van SingStar uitkomen, maar de optie om tracks ook gewoon te kunnen downloaden als je al een SingStar hebt zou wel fijn geweest zijn.

Met het inmiddels grote aanbod van downloadable tracks zou het ook wel fijn zijn als je bij de songselectie kunt zien of een nummer op de disc staat of dat hij gedownload is. Bij het kiezen van een nummer voor deze review moesten we steeds kijken of het nummer dat we wilden zingen wel op de disc stond. Het is niet ondenkbaar dat je na de aanschaf van SingStar Vol. 3 in eerste instantie voornamelijk de tracks van deze game wilt zingen en in een soortgelijke situatie terecht komt.
Op het vlak van graphics en audio zit SingStar Vol. 3 ook wel goed. Niets uitzonderlijk, maar de teksten zijn zelfs op een SDTV goed leesbaar. De songteksten klinken helder uit de speakers en ook je eigen stem is vrij herkenbaar wanneer deze de luidsprekers terroriseert.