CD: Armada Trance 6

Armada Trance 6. Een verzamelalbum met 36 tracks op twee cd's met tracks van artiesten uit de Armada-stal. Geen grote namen dus, maar maakt dat een cd meteen minderwaardig, of is dit gewoon een cd die je gehoord moet hebben als danceliefhebber?Armada Music, de uitgever van de Armada Trance reeks is het platenlabel van onder andere Armin van Buuren. Opgericht in 2003 hebben ze inmiddels 24 sublabels. Op deze verzamelaar ontbreekt uiteraard Armin van Buuren niet, maar er staan niet heel veel bekende artiesten op. Naast Armin vinden we Push en M.I.K.E. terug, dit is één en dezelfde artiest. Tot slot Chicane vs. Natasha Beddingfield, daarmee houdt het op met bekende artiesten. Soms is het juist wel even lekker, niet van die nummers die je al honderden keren op de radio hebt gehoord, maar soms is dat ook niet zonder reden.
Over het algemeen blijven de tracks op Armada Trance 6 namelijk niet echt hangen, zijn het geen floorfillers, maar ook zeker geen baggermuziek.

Over het algemeen genomen is deze dubbel-cd goed aan te horen. Vrijwel alle nummers zijn edits of remixen en passen goed bij elkaar. Het zijn bijna volledige nummers, de laatste paar seconden worden in elkaar overgemixt.
Dit mixwerk was in handen van opkomend talent Ruben de Ronde, maar hij had wel wat beter zijn best mogen doen want het klinkt alsof hij een playlist heeft gemaakt in één of ander dj programma en op automix heeft gedrukt. Sommige nummers klinken nu eenmaal niet over elkaar heen omdat de toonsoort te ver uit de buurt ligt, dan krijg je dat het vals gaat klinken. Het loopt allemaal prima gelijk en de overgangen zijn niet te lang of te kort, maar af en toe passen nummers gewoon niet samen, dan moet je dit ook gewoon niet doen. Punt.

Op cd 1 staat een enorm lekkere track, namelijk W&W - The Plan (Leon Boiler Remix), dit is echt wel een hoogtepunt van deze cd, voor de rest klinken de nummers vrij gemiddeld. Niet van die nummers als Luvstruck of The Orange Theme die iedereen over tien jaar nog draait, maar wel nummers die prima passen in de auto of tijdens een gezellig feestje met je vrienden. Op de eerste cd mag natuurlijk Armin zelf niet ontbreken met zijn Never say Never remix. Deze is dan weer geremixt door Myon & Shane 54, een re-remix dus? Best aardig.

Als je cd 2 in de speler steekt komen meteen bekende klanken van Chicane en de stem van Natasha Beddingfield. Leuk nummer maar een beetje verpest door de remixer Michael Woods waardoor het een 'dertien in een dozijn' nummer is geworden. Jammer. Toch heeft ook deze tweede cd een hoogtepunt en dat is track 16: Mr. Pit - The Cube. Heerlijke snerpende analoge lead en een nog veel vettere analoge bassline, heerlijk. Dit is er wel eentje die in het hokje vaak en hard, heel hard draaien gezet mag worden.

Armada Trance 6 is een lekkere cd met een paar echt heel goede nummers. Helaas ietwat slordig mixwerk maar nergens vliegt het echt uit de bocht. Voor een feestje of gewoon in de auto, trein of waar dan ook is dit best een leuke cd.

De beoordeling voor de cd zelf is 3,5 sterren maar krijgt er virtueel een halve ster bij omdat hij voor maar ¤ 9,95 te koop is in de bekende online winkels.

Label: Armada Music Releasedatum: Juni 2009
Waardering:

Tracklist
Disc 1
1. Arnej - Dust In The Wind (Intro Mix)
2. Benya Ft.. Penny Nixon - Serendipity (Tenishia Remix)
3. Armin van Buuren Ft.. Jacqueline Govaert - Never Say Never (Myon & Shane54 Remix)
4. Rex Mundi - Passage in Time
5. Elevation - Biscayne (Original Mix)
6. David Forbes Ft.. Antonia Lucas - Because Of You (Original)
7. Roger Shah & Tenishia Ft.. Lorilee - Youre So Cool (Roger Shah Big Stage Remix)
8. GNX - Copius Cain (Genix Re-Rub)
9. W&W - The Plan (Leon Bolier Remix)
10. Markus Schulz - The New World (Guiseppe Ottaviani Remix)
11. Sebastian Brandt - Serenade (Onova & Sebastian Brandt Remix)
12. Mark Sherry & James Allan vs Stuart Trainer - Starglow
13. Push - Interference (Sean Tyas Remix)
14. Pawel Meller - Escape (Original Mix)
15. Armin van Buuren Ft.. Jennifer Rene - Fine Without You
16. Michael Tsukerman - Tel Aviv (Original Mix)
17. John O'Callaghan Ft.. Jaren - Surreal (John O'Callaghan Club Mix)
18. Roger Shah presents Savannah - Body Lotion (Original Inspirations Mix)

Disc 2
1. Chicane vs Natasha Bedingfield - Bruised Water (Michael Woods Full Vocal)
2. Arnej Ft.. Josie - Strangers We`ve Become (Blake Jarrell Remix)
3. Manvel Ter-Pogosyan Ft.. Jenni Perez - Fallen In Too Deep (Ruben de Ronde & Vitaliy Remix)
4. Second LeFt. Ft.. Soda - Escape
5. Richard Verschuren - Orbital (Original Mix)
6. M.I.K.E. presents CAROMAX - X3
7. Ohmna Ft.. Nurlaila - Key of Life (MarLo Remix)
8. MarLo - Ula (Original Mix)
9. Tenishia - Everything (Big Room Mix)
10. Dakota - Chinook (Original Mix)
11. Danilo Ercole Ft. Marcie - Broken Wings (Original Mix)
12. Mat Zo - Equinox
13. Blake Jarrell - Eilat (Original Mix)
14. Ashley Wallbridge - Masquerade
15. Andrew Bennett - Breakaway (Original Mix)
16. Mr. Pit - The Cube
17. John O'Callaghan Ft.. Sarah Howells - Find Yourself (Cosmic Gate Remix)
18. Ralph Fritsch - Phoenix (Original Mix)Kijk voor meer muziek in CD's.