CD: Ricky Martin - Life

I Don't Care





Als dat de titel is van de eerste single van je nieuwe plaat, dan belooft dat in de regel weinig goeds. Ricky Martin heeft al vaker zijn imago dat hij opliep na zijn grootste succes Maria proberen af te schudden, maar tot op heden zien veel mensen hem nog steeds als die zanger van dat leuke zomerdeuntje. Terecht?

Ricky Martin werd op 24 december 1971 geboren in San Juan, Puerto Rico. Geboren als Enrique Martin Morales droomde hij er als kind al van om een carrière in de spotlights te gaan maken. In 1984 brak Ricky Martin door toen hij lid werd van de populaire jongensgroep Menudo, een groep die in bijna heel Zuid-Amerika mateloos populair was. Toen hij echter te oud werd voor Menudo besloot hij zijn school af te maken in Puerto Rico. Daarna verhuisde hij eerst naar New York en later naar Mexico waar hij een rol kreeg in een populaire soapserie.




In 1991 bracht Ricky Martin zijn eerste album uit, dat als titel zijn eigen naam had; het album werd een groot succes en werd twee jaar later opgevolgd door een tweede Spaanstalig album Me Amaras. Door het succes van dit album groeide Ricky Martin uit tot een superster in Latijns-Amerika. Zijn singel Maria betekende zijn doorbraak in Europa. Zijn daaropvolgende albums wisten echter weinig succes te oogsten; zowel zijn Engelstalige CD's als zijn Spaanstalige albums konden weinig mensen boeien gezien de verkoopcijfers; ook vanwege het ontbreken van een eigen geluid haakten blijkbaar veel mensen af. Ricky Martin wist vooral nog de hitlijsten te halen met liedjes zoals Livin' la vida Loca en La copa de la vida.




Op zijn laatste album probeert Ricky Martin een nieuwe weg in te slaan. Hij haakt aan bij verschillende muziekstijlen, zoals Reggaeton, Hip Hop, Urban en weet daarnaast ook zijn vertrouwde genre Latin-Pop ten gehore te brengen. Dit alles zorgt ervoor dat het album Life tamelijk onoverzichtelijk en chaotisch is: aan de ene kant is er een kakafonie aan geluiden, maar aan de andere kant is er nergens een positieve uitschieter. De CD bevat in totaal twaalf nummers, maar twee nummers komen dubbel voor; eenmaal in het Engels en eenmaal in het Spaans. In totaal bevat het album dus maar tien nieuwe nummers. Het eerste nummer (Til I Get To You) begint veelbelovend met een leuk Arabisch klinkende intro, maar zakt al snel weg in een algemeen riedeltje. Een enkel nummer weet nog wel een beetje boven de rest uit te komen, zoals I Won’t Desert You, maar het klinkt allemaal tamelijk onopvallend. De luisteraar blijft teleurgesteld achter...



Label: Sony BMG Releasedatum: 7 oktober 2005 Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!