Boek Review: Beau's Handboek Voor Studenten

Beau van Erven Dorens heeft met dit zogenaamde handboek een vermakelijke verzameling verhalen uitgegeven. Stuk voor stuk is alles wat hij vertelt over het studentenleven herkenbaar of op zijn minst goed voor te stellen. De bundel is helder en fel geschreven en leest makkelijk weg, net als zijn columns in bijvoorbeeld de Nieuwe Revu. Ook zijn opgenomen sollicitatiebrieven en bijbehorende afwijzingen aan het eind van het boek zijn schitterend om te lezen.

Verwacht echter geen spannende geheimen, smakelijke roddels of ranzige verhalen over bijvoorbeeld ontgroeningen: het boek is erg braaf en netjes wat dit soort zaken betreft. Alleen de immer aanwezige clichéproblemen waar iedere student mee in aanraking komt worden behandeld, bijvoorbeeld kamernood, armoede en drankproblemen.

Beau's Handboek voor Studenten is een leuk cadeau-idee voor komende feestdagen en geschikt voor zowel studenten als niet-studenten. Een beetje braaf en cliché misschien, maar ondanks deze kleine minpuntjes krijgt het boek van mij toch een 8.

Details:

Auteur: Beau van Erven Dorens
Titel: Beau's Handboek voor Studenten
Uitgeverij: Uitgeverij 521
Verschenen: Augustus 2003
Paperback
160 pagina's
ISBN: 90 76927 68 6
Adviesprijs: ¤ 9,90