Review: De Film van Ome Willem

Op woensdag 24 september vond de DVD presentatie plaats van De Film van Ome Willem in het bijzijn van de pers en hun kinderen. Bij binnenkomst worden de enigszins zenuwachtige kinderhoofdjes geschminkt en voorzien van een leuk hoofddeksel. Net zoals dat vroeger was bij de uitzending van De Film van Ome Willem. Op het moment dat 'Ome Willem' de studio binnenkomt wordt één ding meteen duidelijk; bijna 15 jaar na de laatste uitzending is Edwin Rutten nog steeds Ome Willem!



Zelfs Jamai blijkt aanwezig te zijn om naar zijn 'jeugd-idool' te komen kijken. Al leert een kleine rekensom dat Jamai van het 'na-Ome-Willemse'-tijdperk moet zijn.

Onderweg naar de andere studio waar de presentatie plaats zal vinden weet Ome Willem de kinderen en volwassenen onderweg al vlot babbelend te entertainen "Ri-ra-reur, we gaan door deze deur". Mama moet het ook ontzien met de opmerking "Moeders toch, je bent geen steek veranderd, nog net zo'n schat als vroeger".

Ome Willem komt uiteraard op de bekende wijze door de papieren deur zetten en het feest is helemaal compleet als ook Toon (Aart Staartjes) en August (Pieke Dassen, inmiddels 77 jaar) aanwezig blijken te zijn. Teuntje schittert helaas door afwezigheid. Van de originele 'geitenbreiers' blijkt alleen Frank Noya aanwezig te zijn. Hoofdgeitenbreier Harry Bannink is enkele jaren terug overleden.



Uiteraard komt het "Broodje Poep" en "Deze vuist op deze vuist" ook voorbij en dan is het tijd voor de uitreiking van de DVD's. Deze worden door Wipneus en Pim overhandigd, die onlangs nog met Ome Willem op het podium blijken te hebben gestaan.



In januari 2004 is het maar liefst dertig jaar geleden dat Ome Willem voor het eerst op televisie te zien was en nu is hij dus weer te bekijken op DVD. Alsof hij nooit weggeweest is...