FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 25 september 2003

Jackie Stewart ge-eerd voor GP

De Formule 1 legende Sir Jackie Stewart zal komende zondag voor de Grand Prix van Amerika ge-eerd worden. In dit kader zal hij voor het begin van de race enkele ronden over het circuit rijden.

Zijn rondjes legt hij in een Ford GT Concept Car af. Hij begint hiermee om 11:30u lokale tijd, of 18:30u Nederlandse tijd. Anderhalf uur later begint de Formule 1 race.

Het is dit jaar 30 jaar geleden dat Jackie Stewart met het racen is gestopt. De Schot reed Formule 1 van 1965 tot en met 1973. In 1969, 1971 en 1973 wist hij Wereldkampioen te worden. Van de 99 races die hij begon wist hij er 27 te winnen. Hij vertrok 17 maal van pole position. Door zijn rijstijl kreeg hij de bijnaam: "De vliegende Schot".

Stewart reed ook twee keer de Indy 500, in 1966 en 1967. In zijn eerste 500-Mile-race wist hij tegen het einde van de race 40 ronden aan de leiding te rijden. Door mechanische problemen kwam hij als zesde over de finish. De indrukwekkende rijstijl leverde hem wel de titel "Rookie of the Year" op.

Stewart is altijd met de autosport bezig gebleven, ook nadat hij met racen stopte. Zo is hij TV commentator geweest en was hij ook promotor voor motorsport veiligheid.

In 1997 kwam hij met zijn eigen team, Stewart Grand Prix. Dit team is 3 jaar actief geweest en vervolgens door de Ford Motor Company overgenomen. Voor de start van het seizoen 2000 is ook de naam van het team veranderd in Jaguar Racing.

Uitslag UEFA Cup (25-09)

Vanavond werden de resterende heenwedstrijden in de eerste ronde van de UEFA Cup afgewerkt. Van de Nederlandse afvaardiging kwamen Feyenoord en NEC in actie.

Feyenoord kwam in de Rotterdamse Kuip met de schrik vrij. De ploeg speelde tegen FC Kärnten een matige eerste helft, waarin het toch wel enkele kansen kreeg. Vlak voor rust mistten Dirk Kuijt, Kees van Wonderen en Thomas Buffel echter. De Oostenrijkers waren zeker niet ongevaarlijk.
Na rust met Robin van Persie en Danko Lazovic voor Sebastian Pardo en Shinji Ono ging het beter met de Rotterdammers. De Oostenrijkers kwamen uit een corner toch op voorsprong, Marijo Maric scoorde 0-1. Kuijt en Thomas Buffel maakten vervolgens echter dat Feyenoord toch met vertrouwen richting Oostenrijk kan afreizen (2-1). Danko Lazovic mistte twee vrije kansen op meer.

NEC verloor in Polen nipt van Wisla Krakow. Al in de eerste minuut kon Youssouf Hersi de bal vanaf de linkerkant van de zestien meter in een leeg doel schuiven, hij faalde echter. Even later kreeg hij nog een goede kans. De Polen gingen daarentegen iets effectiever met de kansen om, Frankowski maakte na een halfuur 1-0.
Na rust waren de Polen feller. Wederom Frankowski maakte frommelend 2-0. Arbiter Paniashvili kende NEC tien minuten later een onterecht strafschop toe, Dennis de Nooijer werd onderuit getrokken. Rob Wielaert verzilverde de penalty feilloos (2-1). NEC gooide daarna de verdediging op slot.


Overige uitslagen:
Hamburger SV (Dui) - Dnjepropetrovsk (Oek) 2-1
Hoogma 1x (pen)
Kamen Ingrad (Kro) - Schalke 04 (Dui) 0-0
Girondins Bordeaux (Fra) - Petrzalka (Slw) 2-1

De returns worden gespeeld op 16 oktober

Meer voetbalnieuws vind je op de Competitiemanager

Montoya: Overwinning VS niet nodig

Montoya stelt dat een overwinning in Indianapolis niet nodig is om wereldkampioen te kunenn worden.

"Het klinkt vreemd, maar ik hoef de race niet te winnen, echt niet," aldus Juan Pablo Montoya. Wel weet hij dat hij voor Michael Schumacher en Kimi Räikkönen moet eindigen.

Schumacher gaat aan de leiding van het kampioenschap en heeft met nog 2 races te gaan 3 punten voorsprong op Montoya en 7 punten op Räikkönen. Schumacher kan dus al kampioens worden. Met de laatste Grand Prix, die van Suzuka heeft hij ook goede ervaringen, hij wist de vorige drie te winnen. De Duitser wordt als favoriet gezien als de kampioenschapsstrijd nog niet in Amerika beslist wordt.

"Voor eens is het heel open," zei Jacques Villeneuve, die in 1997 met een Williams Schumacher versloeg en kampioen werd, toen hem gevraagd werd wie hij tipt.

"Dus het niet is mogelijk om het te weten. Kimis auto lijkt minder competatief geweest te zijn de tweede helft van het seizoen. Maar hij weet dat als de twee voor hem vechten en van de baan gaan hij de punten krijgt. Ik vind dat geweldig en het zorgt voor opwinding in de de Formule 1."

"Het is heel open en Ferrari en Williams zitten dicht bij elkaar. Het is erg afhankelijk van de weersomstandigheden, welke banden beter werken in welke situatie," voegde Cristiano da Matta daar nog aan toe.

Uitslag Feyenoord - FC Kärnten

Feyenoord heeft vanavond een nipte zege op FC Kärnten geboekt(2-1). Na een achterstand kwamen de Rotterdammers met de schrik vrij.

Dirk Kuijt was de man van de wedstrijd. Toch lukte er bij Feyenoord niet veel voordat Robin van Persie was ingevallen.

In de eerste helft zette Feyenoord de toon, maar kwamen de Oostenrijkers af en toe gevaarlijk uit. Vlak voor rust waren er enkele goede kansen voor Feyenoord. Kuijt, Thomas Buffel en Kees van Wonderen scoorden echter niet.

Na rust kwam Van Persie voor Sebastian Pardo. Feyenoord ging beter spelen, maar zag Kärnten uit een corner toeslaan, Maric tekende voor de 0-1. Na het inbrengen van Danko Lazovic voor Shinji Ono stormde Feyenoord naar voren. Kuijt schoot vervolgens uit een corner de 1-1 in. Lazovic onderscheidde zich negatief door het missen van twee vrije kansen. Uiteindelijk gaf hij wel de bal aan Buffel, die Feyenoord op voorsprong zette. In de resterende 12 minuten hikte de club op twee gedachten, het koos voor de 2-1 score.

Feyenoord is met de nipte zege nog niet zeker van de tweede ronde. Trainer Bert van Marwijk refereerde al aan de wedstrijd van Ajax in Graz.


Feyenoord - FC Kärnten (2-1)
57' Maric 0-1
64' Kuijt 1-1
77' Buffel 2-1

Geel: Paauwe (Fey), Maric (Kar)

Feyenoord: Zoetebier, Song, Van der Berg, Paauwe, Snoyl, Van Wonderen, Ono (Lazovic/59), Schreuder, Buffel, Kuyt, Pardo (Van Persie/46)

FC Kärnten: Goriupp, Papac, Jovanovic, Kolvidsson, Bubalo (Ambrosius/71), Hota, Maric (Kampel/90+2), Höller, Schellander, Zafarin (Kabat/89), Kogler

Hellraiser

Jaren geleden was ik de trotse bezitster van een Hellraiser CD..
Vandaag stuitte ik op een echte barbie-hellraiser site en ik baalde even toen ik zag wat je allemaal met je oude barbiepoppen kunt doen
Helaas was ik geen barbiekind vroeger en heb ik geen oude doos op zolder staan met slachtoffertjes..

Mochten jullie ergens een barbie in huis vinden en je vervelen deze lijkt mij best na te maken met een doos spelden en wat zilverchroomverf!

Uitslag Wisla Kraków - NEC

NEC verloor vanavond nipt de uitwedstrijd van Wisla Kraków (2-1). De manier waarop en het resultaat zijn echter een steun in de rug voor de returnwedstrijd in Nijmegen.

NEC begon sterk aan het duel. Hersi kreeg twee goede mogelijkheden tot scoren. Hij liet dat echter na. Ook de Polen kregen enkele kansen. Die werden iets effectiever benut. Frankowski schoot op het halfuur Kraków op voorsprong, dat was ook meteen de ruststand. Het doelpunt gaf de Polen een steun in de rug.

Na rust kwamen de Polen feller opzetten, keeper Gentenaar hielp de Nijmegenaren er door. Toch scoorde wederom Frankowski de 2-0. Het was arbiter Paniashvili die na een buiteling van De Nooyer NEC een penalty schonk. Rob Wielaert liet zich het buitenkansje niet ontgaan en scoorde de verdiende treffer. NEC timmerde daarna de verdediging dicht en hield stand (2-1).

Het resultaat is niet onbevredigend, de club heeft de kansen min of meer in eigen hand.


Wisla Kraków - NEC (2-1)
29' Frankowski 1-0
56' Frankowski 2-0
65' Wielaert 2-1

Geel: Bazczynski, Pj. Brozek, Szymkowiak, Pa.Brozek (allen Kra), De Freitas (NEC)

Wisla Krakow: Piekutowski, Szymkowiak, Stolarczyk, Bazczynski, Zurawski, Brasilia (Pj.Brozek/46), Strak (Ouadja/73), Paszulewicz, Gorawski, Jop, Frankowski (Pa.Brozek/73)

NEC: Gentenaar, Wielaert, Wisgerhof, Leiwakabessy (Tumba/87), Ebbinge, Hersi, Schuurman, Zonneveld, De Freitas (Ax/58), Govedarica, De Nooijer (Van Rijswijk/78)

VS grootste wapenleverancier in 2002

Outragefok en fleuris hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ruim 45 procent van de wereldwijde wapenhandel kwam vorig jaar uit de Verenigde Staten. Daarmee is de VS marktleider. Dat heeft het Amerikaanse Congres onderzocht. In de handel vanuit de VS ging 13,3 miljard dollar om. Een jaar eerder was dat nog 12,1 miljard dollar. De meeste wapens gingen naar ontwikkelingslanden.

China was volgens het rapport net als in voorgaande jaren de grootste wapenimporteur. De volksrepubliek bestelde voor 3,6 miljard dollar aan (Russische) conventionele wapens.

Verstappen naar Jaguar waarschijnlijker

Kleffe_Dop en nightfall wist ons vandaag het volgende te melden:

De geruchten dat Jos Verstappen volgend jaar bij Jaguar rijdt worden alsmaar sterker. Voor het team is de Nederlander interessant, omdat hij veel sponsoren mee kan nemen.

Verstappen, die momenteel voor Minardi rijdt, heeft meerdere Nederlandse sponsoren achter zich, onder andere Trust, Halfords, Wilux en Muermans. Eerder al wist de teambaas van Jaguar, David Pitchforth al te melden dat de Formule 1 markt tegenwoordig een "kopers-markt" is. "Rijders die geld mee kunnen nemen zijn dus zeker welkom en zullen zeker overwogen worden."

De huidige geruchten werden door Nicolas Kiesa de wereld in geholopen. De Deense teamgenoot van Verstappen antwoorde op de vraag of hij volgend jaar ook bij Minardi rijdt:

"Het lijkt er op dat er een stoeltje vrij komt volgend jaar. De kans is namelijk erg groot dat Verstappen volgend jaar ergens anders rijdt, misschien wel bij Jaguar."

De geruchten dat Mark Webber Juan Pablo Montoya gaat vervangen, en dat Montoya dan op zijn beurt het stoeltje van David Coulthard overneemt, versterken de geruchten rond Verstappen.

Moord op Anna Lindh lijkt opgelost

Relativeer nou eens, DeltaOne en koen / kmaestro hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Zweedse pers meldt dat het ernaar uitziet dat politie en justitie de moord op de Zweedse minister Lindh hebben opgelost. Het DNA van de man die afgelopen woensdag gearresteerd werd, blijkt namelijk overeen te komen met het DNA dat werd gevonden op verschillende bewijsstukken.

Sporen van het DNA van de dader werden gevonden op het moordwapen en op een honkbalpet die werd gevonden in de buurt van Nordiska Kompaniet, het warenhuis waar Lindh werd vermoord. Dat DNA komt overeen met dat van de verdachte, zo meldden meerdere Zweedse kranten gisteren. Dat nieuws zou gebaseerd zijn op anonieme bronnen bij de politie van Stockholm.

De verdachte, waarschijnlijk de man die te zien is op de bewakingsvideo's van het warenhuis, zou kort na de moord zijn haar hebben laten afknippen om zijn uiterlijk te veranderen. Door onderzoek bij een aantal kappers zou de politie aan het haar zijn gekomen dat is gebruikt voor het DNA-onderzoek.

De politie wil verder weinig informatie geven over de verdachte, die gisteren in zijn huis werd aangehouden. Het enige dat politiefunctionarissen gisteren tijdens een persconferentie zeiden, is dat de man voorkomt in het politieregister. De verdachte zelf ontkent dat hij Anna Lindh vermoord heeft.

Kluivert is kritiek zat

Patrick Kluivert wil dat de 'socios' stoppen met het beledigen van hem. Hij zou niet voldoende scoren.

Kluivert was gisteren eenmaal succesvol tegen KM Puchow. In de competitie valt het nog wat tegen. Kluivert beloofde de fans voor het seizoen 30 doelpunten.

Kluivert: "Ik kan het niet allemaal maar blijven accepteren. Op dit moment wil ik nog graag bij Barcelona blijven, maar ik snap niet en ik accepteer ook niet dat ik word uitgefloten en beledigd. Er gaan al enige tijd geruchten dat ik naar Engeland ga. Ik wil echter gewoon hier blijven en ga daar verder ook niet op in. Ik kan wél de verzekering geven dat ik níét naar Real Madrid ga als ik toch mocht vertrekken."

Wenger maakt excuus

Trainer Arsene Wenger van Arsenal heeft zijn excuses aangeboden voor het gedrag van zijn spelers het afgelopen weekend. Wel maakt hij de media het verwijt dat ze de zaak overdreven hebben.

"Ik denk dat we te fel gereageerd hebben na de wedstrijd en we bieden daarvoor onze verontschuldigingen aan. We moeten ons beheersen in welke situatie dan ook," aldus Wenger. "Aan de andere denk dat de reacties in de media ook overdreven waren. Het stond niet in verhouding met wat er gebeurd is. We moeten ons ervan bewust zijn dat we ons niet voorbeeldig gedragen hebben, maar we moeten ook niet te veel geslachtofferd worden. Als één van mijn spelers nou iemand in zijn keel had geschopt of in het gezicht had geslagen, zou ik wél geschokt zijn geweest. Ik was wel verbaasd over wat er gebeurde, maar geen van mijn spelers heeft iemand vermoord of iets dergelijks."

Hoge strafeis in Ahold afpersingszaak

Tegen twee mannen die verdacht worden van het afpersen van Ahold, is vandaag twaalf en negen jaar celstraf geëist. De poging tot afpersing vond in het voorjaar plaats. De mannen schoten om de dreiging kracht bij te zetten ook op woningen in Deventer, Zwolle en Meppel. Daarbij raakte een 73-jarige vrouw uit Meppel gewond.

De 32-jarige Edwin W., een leraar uit Zwolle, hoorde de hoogste straf tegen zich eisen. Zijn kompaan Jochem van Z. kreeg een eis van negen jaar celstraf.

Op afpersen staat normaal gesproken maximaal 6 jaar celstraf. De verdachten is echter ook poging tot moord ten laste gelegd. Het OM benadrukt met de hoge eis de ernst van de zaak, aldus een woordvoerder.

Protesten van Feyenoord-fans

Supporters van Feyenoord voeren vanavond met behulp van spandoeken actie tegen de vercommercialisering bij hun club.

Voorzitter Jorien van den Herik heeft in Rotterdams dagblad al op de actie gereageerd. Volgens hem is het onmogelijk voor een club als Feyenoord om te overleven zonder extra inkomsten. En benadrukt Van den Herik, we doen dit niet dit seizoen pas, we doen dit al enkele jaren. "Natuurlijk zouden we nu liever bovenaan staan. Want we weten ook: als dat niet gebeurt, worden er irrelevante zaken als medeoorzaak bijgehaald."

Willem Veerman, woordvoerder van de supportersvereniging Het Legioen: "Feyenoord is een volksclub. We begrijpen dondersgoed dat de recettes alleen niet voldoende zijn en dat er commerciële activiteiten worden ontplooid. Maar in deze fase zitten de supporters even niet te wachten op groene ENECO-stroom en race-auto's die in Feyenoord-kleuren over een circuit heen blazen"

'Vrouwen onschuldig aan heroïnesmokkel'

De twee mannelijke verdachten die samen met twee Nederlandse vrouwen in Turkije vastzitten op verdenking van heroïnesmokkel, hebben verklaard dat de vrouwen onschuldig zijn. Tegen de politie hadden de mannen eerder verteld dat de vrouwen er wel van af wisten. De vier Nederlanders en een Turk worden verdacht van een voorgenomen smokkel van 24 kilo heroïne uit Turkije. De politie hield in Antalya aanvankelijk zeven Nederlandse toeristen aan. Een aantal van hen werd na enige tijd weer vrijgelaten.

Vandaag zeiden de mannen, bij de hervatting van de rechtszaak, dat de vrouwen, Linda F. en Anne Maria S., niet wisten dat er heroïne in de koffers zat, die ze in bewaring hadden gegeven. De mannen vertelden aan F. en S. dat ze de spijkerbroeken die in de koffers zaten, later weer zouden ophalen. De koffers mochten de Rotterdamse vrouwen zelf houden. De drugs bleken na een inval van de politie tussen de spijkerbroeken te zijn verstopt.

De twee Turks-Nederlandse mannen hebben vandaag hun aandeel bekend. Op de vraag van de rechter waarom ze hun verklaring over de vrouwen veranderden, antwoordden de mannen dat ze door de politie zijn gemarteld en dat ze daarom de voor de vrouwen belastende verklaring hadden afgelegd.

De Turkse autoriteiten beschouwen de 47-jarige Y.C. uit Schiedam als hoofdverdachte. Deze Nederlander van Turkse afkomst heeft van 1997 tot 2001 al in Nederland in de gevangenis gezeten voor het invoeren van twaalf kilo heroïne.

De rechter heeft de vrouwen nog niet vrijgelaten. Hij wil nader bewijsmateriaal onderzoeken. Op 6 november wordt de zaak voortgezet.

Miljoen handtekeningen tegen Berlusconi

Vandaag zijn er bij het gerechtshof in Rome door het Italiaanse parlementslid Antonio di Pietro bijna één miljoen handtekeningen afgeleverd. De parlementariër wil dat er een referendum komt over de wet, die ervoor zorgt dat premier en mediamagnaat Silvio Berlusconi immuniteit gaat genieten. Hierdoor kan Berlusconi nergens voor vervolgd worden.

Als het gerechtshof oordeelt dat de 130 dozen met petities genoeg authentieke handtekeningen bevatten, dan zal er een referendum over de omstreden wet komen. Juni jongstleden werd de wet in Italië met opvallende snelheid door het parlement geloodst. Berlusconi voorkwam hiermee dat hij veroordeeld zou worden wegens een corruptieproces in Milaan.

Als de wet in werking treedt, worden de premier, de president, de voorzitters van de beide kamers van het parlement en de hoogste rechter van het constitutioneel hof immuun voor rechtsvervolging. Negen jaar voor dit wetsvoorstel was de onschendbaarheid voor politici juist opgeheven om vervolging in het kader van Schone Handen mogelijk te maken.

Veel misbruik van gesubsidieerde taxi

Er wordt op grote schaal misbruik gemaakt van gesubsidieerd taxivervoer voor zieken. Directeur Bos van Zorgverzekeraars Nederland schat dat in zeker twintig tot veertig procent van de gevallen van het gesubsidieerd taxivervoer voor zieken misbruik wordt gemaakt.

Bos zei dit tijdens een hoorzitting over de bezuinigingen die minister Hoogervorst wil doorvoeren voor deze voorziening. De directeur is van mening dat het gesubsidieerde taxivervoer voor de 'echte' patiënten van de hoogste prioriteit is. Dit zou gelden voor bijvoorbeeld patiënten die nierdialyse en bestralingen moeten ondergaan.

Bos gaf tijdens de hoorzitting enkele voorbeelden, waarbij patiënten voor een "onschuldig" onderzoekje in het ziekenhuis gebruik maken van de taxiregeling. Volgens hem kunnen ze ook gemakkelijk ander vervoer, zoals de bus of eigen auto, gebruiken.

Grote XTC-vangst in Friesland

choppa en Kopstoot hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie in Friesland heeft zondag de grootste drugsvangst ooit in Friesland gedaan. Daarbij zijn ongeveer 310.000 pillen gevonden; een lading die in Engeland, waarvoor de drugs was bedoeld, ruim 2,6 miljoen zou hebben opgebracht.

De politie heeft zes mensen gearresteerd. Twee van hen zijn in Leeuwarden aangehouden. Zij zouden het transport van de pillen hebben geregeld. In het Brabantse Gilze-Rijen zijn vier mannen opgepakt die net een lading XTC-pillen in een vrachtwagen zouden laden. De vrachtwagen had als bestemming Engeland.

De politie denkt met de vondst de drugssmokkel een grote slag te hebben toegebracht.

"Dood brandweermannen niet te voorzien"

Dat de drie brandweermannen, die in Haarlem in maart van dit jaar omkwamen, valt niemand direct te verwijten. Dit is de belangrijkste conclusie uit het onderzoek door de Haagse brandweercommandant Brons. De brandweermannen kwamen om het leven tijdens bluswerkzaamheden in de Haarlemse Koningkerk.

De slachtoffers werden bedolven onder de brokstukken van de instortende kerkmuur. "Zij zijn slachtoffer geworden van risico's die aan het vak van brandweerman kleven", aldus onderzoeker Brons. "Deze risico's worden nog onvoldoende erkend, onderzocht en van aanbevelingen voorzien."

Volgens Brons was niet te voorzien dat de muur zo snel zou instorten. Het was de brandweerlieden wel bekend dat er instortingsgevaar was, maar het moment en de wijze waarop de kerk instortte, verraste echter alle aanwezigen.

Ouders simuleerden kanker bij dochter

Arno, choppa, Frogstomp en Inspector Colombo hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Amerikaans echtpaar moet voor 7,5 en 6,5 jaar de cel in wegens het simuleren van kanker bij hun zevenjarige dochtertje. Via het zogenaamd zieke meisje haalden de man en vrouw geld op.

De ouders spoten hun dochter drugs in en schoren haar kaal, een gevolg van de chemotherapie die men bij leukemie krijgt. Het meisje geloofde ook zelf dat ze snel zou sterven, omdat haar moeder haar dat wijs had gemaakt. Ze kreeg professionele stervensbegeleiding.

De leugenachtige praktijken werden ontdekt toen iemand zag dat het haar van het meisje niet uitviel, maar gewoon was afgeschoren.

40% homojongeren wordt gediscrimineerd

road66 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Uit onderzoek van het homojongerenblad "Expreszo" in samenwerking met de jongerenomroep BNN blijkt dat bijna veertig procent van de homojongeren last heeft van discriminatie wegens hun geaardheid.

De homo's worden gediscrimineerd, wat pesten, schelden, naroepen, roddelen en fysiek geweld tot gevolg heeft. Veel jonge homo's, lesbiennes en biseksuelen voelen zich buitengesloten, gekwetst en onzeker. Op straat voelen ze zich onveilig door het verbale en non-verbale geweld.

In totaal vulden 3000 mensen de digitale enquête in. Na controle op dubbel ingevulde antwoordformulieren, belachelijke antwoorden en respondenten ouder dan dertig jaar bleven volgens Expreszo 2320 betrouwbare invullijsten over. Volgens hoofdredacteur Henfling is de steekproef groot genoeg voor een betrouwbaar resultaat.

Homoleraren hebben last van collega's en leerlingen

choppa had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Homoseksuele leraren krijgen vaker van collega's en leerlingen spottende opmerkingen te horen over hun privé-leven dan heteroseksuele collega's. Dat blijkt uit een donderdag verschenen onderzoek 'Beter voor de klas, beter voor de school'.

Met name op vmbo-scholen worden homodocenten het meest gehinderd. Dit kan te wijten zijn aan duidelijke regels over omgangsvormen en wat heet "een gericht diversiteitsbeleid". Op scholen waar deze wel aanwezig zijn wordt homoseksueel onderwijspersoneel aanmerkelijk minder vaak gediscrimineerd.

Vijftien procent van de homoseksuele werknemers in het onderwijs praten nooit over hun geaardheid. Biseksuelen blijken daarover helemaal niet te spreken. Docenten die wel toegegeven hebben niet-heteroseksueel te zijn ervaren het toch nog als bijna onmogelijk om er in de klas over te praten. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van onderwijsbond AOb, het onderwijsadviesbureau APS en de homobelangenorganisatie COC.

Tevens vinden zij dat hun 'gezagsrol' in de klas nogal eens belemmerd wordt door de houding van de leerlingen tegenover hun seksuele voorkeur. Twaalf procent van de mannen en vier procent van de vrouwen antwoordt dat ze wegens hun seksuele aard wel eens voor een baan in het onderwijs zijn geweigerd.

Mobiel bellen kost Gerard een basisplaats

Frank Rijkaard staat bekend als relaxte trainer. Toch is ook voor hem discipline zeer belangrijk. De Barcelona-trainer ontplofte dan ook van woede toen hij aanvaller Gerard vlak voor de wedstrijd tegen Puchov in de kleedkamer met een mobieltje zag bellen.

Gebruik van mobiele telefoons is onder Rijkaard namelijk streng verboden in de kleedkamers. De trainer nam meteen maatregelen en verwijderde Gerard uit de basisopstelling. Zijn plaats werd ingenomen door Marc Overmars.

Rijkaard noemde het gedrag van Gerard 'een schande'. 'Hij stond nota bene in de basis. Ik moest hem eruit halen omdat de wedstrijd over enkele minuten zou beginnen. Hij brak de regels en dat kon ik niet tolereren. Dit is een waarschuwing voor hem en zijn ploeggenoten. Er moet discipline zijn tijdens de voorbereiding op een wedstrijd.'

[Vooruitblik]Wisla Kraków-NEC

NEC zal vanavond in Polen aantreden tegen Wisla Kraków. Het duel, dat om 20.00 uur aanvangt, wordt gefloten door Georgiër Levan Paniashvili.

NEC is de duidelijke underdog in deze ontmoeting. Tegenstander Wisla Kraków speelt sterk in Polen (koploper) en schakelde vorig jaar Parma en Schalke 04 uit in de UEFA Cup, het is derhalve favoriet. De Nijmegenaren dienen vanavond vooral te overleven om zodoende over twee weken in het eigen De Goffert toe te slaan.

Trainer Johan Neeskens en de Poolse trainer Henryk Kasperczak kennen elkaar nog van interlands in de jaren zeventig. Voor de rest weten beide coaches bijzonder weinig van elkaars teams af. NEC kent drie geblesseerden, dat is een gegeven vooraf: Frank Demouge, Pascal Heije en Jarda Simr.

NEC heeft slechts vier spelers in de selectie die al eens eerder Europees speelden: Dennis de Nooijer (4 wedstrijden), Arjan Ebbinge (4), Rob Wielaert (4) en Peter Wisgerhof (2). Neeskens vat de situatie samen met: "NEC moet nog veel meer gogme krijgen. Misschien dat dit soort ervaringen daarbij helpt. De spelers zullen zich goed moeten realiseren dat ze NEC én Nijmegen over de landsgrenzen nu positief kunnen uitdragen. Wat we bij NEC nu vooral niet moeten vergeten, is te genieten van het moment. Het blijft natuurlijk toch uniek wat er bij NEC in de voorbije jaren is neergezet. Het zou best even kunnen duren voordat we dit weer eens meemaken."

Nigeriaanse wordt niet gestenigd

Soushkin had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Nigeria is door het Nigeriaanse Hof van beroep Amina Lawal vrijgesproken. Bij een eerdere rechtzaak was de 31-jarige vrouw door de islamitische rechtbank veroordeeld tot de doodstraf, door middel van steniging, wegens overspel.

Lawal bracht twee jaar na haar scheiding haar vierde kind ter wereld. In de islamitische wetgeving, de sharia, staat dat er dan sprake is van overspel. Over de hele wereld kwam er kritiek op de veroordeling, die ook op onbegrip stuitte bij het christelijke deel van de Nigeriaanse bevolking.

De vrouw is nu onschuldig bevonden, omdat ze niet betrapt werd op overspel. Daarnaast had ze haar verdediging niet goed kunnen voorbereiden.

Moeder eist toegang tot zwembad

Arno, Klauwtje, Relativeer nou eens en Brrt hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 46-jarige moeder en haar man hebben gisteravond een gratis zwemfestijn opgeëist. Het echtpaar met twee kinderen in de leeftijd van acht en elf jaar hadden kaartjes gewonnen voor 'Tropicana' in Rotterdam. Het gezin arriveerde echter twee uur te laat. Hen werd zodoende de gratis toegang tot het zwembad ontzegd.

De moeder werd hierop zo kwaad dat ze gewoon door de controle heen liep, zich omkleedde en in het water sprong. Toen de badmeester in de gaten kreeg wat er aan de hand was, zette hij de achtervolging in. Dit zorgde voor veel geplons en gespetter in diverse baden. Op een gegeven moment ontstond er een worsteling met de badmeester. Even later wist de inmiddels gealarmeerde politie de vrouw onder conrole te krijgen. De agenten voerden haar af naar de kleedkamer.

De 47-jarige echtgenoot werd hierop zo boos dat de politie pepperspray moest gebruiken om hem tot rust te brengen. Vervolgens begon de vrouw om zich heen te slaan, te bijten en te schoppen. Het gezin werd overgebracht naar het politiebureau. Rond middernacht mochten ze naar huis.

Helft Italiaanse vrouwen krijgt geen orgasme

Italiaanse mannen zijn kennelijk in het algemeen niet zulke beste minnaars, want bijna 60% van de vrouwen in Italië is niet tevreden over hun seksleven. Bijna één op twee vrouwen (46,5%) zegt zelfs nog nooit een orgasme te hebben beleefd.

Deze cijfers werden gisteren bekend gemaakt op een medisch congres in Rome. Uit de cijfers blijkt ook dat 33% van de mannen een probleem heeft met het behouden van een erectie. Een ander derde deel heeft problemen met het verkrijgen ervan.

[Vooruitblik]Feyenoord-FC Kärnten

Feyenoord treedt vanavond om 20.30 uur aan tegen het Oostenrijkse FC Kärnten. Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Kenneth Clark.

De Rotterdammers zien de eerste ronde als mooie opstap naar meer. Voor Feyenoord is tegen Kärnten niet minder te halen dan de zege.

Trainer Bert van Marwijk waakt echter voor een te hoog verwachtingspatroon. "We mogen ze niet onderschatten. De wedstrijden van Grazer AK tegen Ajax hebben wel duidelijk gemaakt dat daar geen sprake van mag zijn."

Linksback Gérard de Nooijer is er vanavond niet bij, hij kampt met een kuitblessure. Waarschijnlijk speelt Chong-Gug Song op zijn plaats. Hossam Ghaly speelt in dat geval rechtsback. Ook de langer geblesseerde Ramon van Haaren mist nog. Ebi Smolarek zit weer wel bij de selectie, maar spelen is er waarschijnlijk niet bij. De verwachting is dat Robin van Persie op de bank begint en Sebastián Pardo in zijn plaats speelt.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord:
Zoetebier, Ghaly, Van den Berg, Paauwe, Song, Schreuder, Van Wonderen, Ono, Pardo, Buffel en Kuyt


De Oostenrijkers waren zeer verheugd met de loting. "Alleen Schalke'04 was aangenamer geweest", aldus manager Günther Hafner.

De Oostenrijkers zijn fysiek sterk en rekenen verder op de informatie die Dave Zafarin hen over Feyenoord heeft verschaft. De club rekent zich tot outsider. In de Oostenrijkse competitie gaat het niet geweldig dit seizoen.

Het is inmiddels bekend dat vanavond ook Kärnten voorzitter Jörg Haider aanwezig zal zijn. Feyenoord had laten weten dat de voorzitter welkom is. "Wij zullen de heer Haider behandelen zoals iedere andere voorzitter van een bezoekende club", aldus manager in- en externe zaken Jan D. Swart.

"Integratiebeleid deels geslaagd"

De discussie rondom de integratie, of deze wel óf niet gelukt is, begint hoog op te lopen. Zo slaat vandaag het Verwey-Jonker Instituut terug. "Hoewel misschien niet alle doelstellingen zijn gehaald, heeft het integratiebeleid niet gefaald." Dat is de belangrijkste conclusie van het Verwey-Jonker Instituut, dat haar rapport over dertig jaar integratie in Nederland vandaag onder grote druk vervroegd openbaar heeft gemaakt.

Het Verweij-Jonker Instituut kreeg de afgelopen dagen veel kritiek over zich heen, van ondermeer Hirsi Ali. Het instituut zou de integratiecommissie van de Tweede Kamer niet goed kunnen adviseren, omdat het zelf bij het integratiebeleid betrokken was. De Tweede-Kamercommissie vroeg het instituut daarop het rapport te publiceren en een toelichting te geven.

Het instituut heeft gepikeerd gereageerd op de kritiek. Voormalig directeur Duyvendak bestreed dat het onderzoek van het instituut vooringenomen en dus niet objectief was.

Man woont vier jaar met dode moeder in huis

Roel's Weblog had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Frankrijk heeft een man vier jaar met zijn dode moeder in een flat gewoond. Hij deed dit om zo haar pensioen te kunnen blijven ontvangen. Dit maakte de politie van de Zuid-Franse stad Menton vandaag bekend.

De zaak kwam aan het licht toen de 60-jarige man in juli overleed. Een deurwaarder vond de lichamen toen hij geld van de bewoners kwam eisen. De vrouw, die op 90-jarige leeftijd was overleden, lag opgesloten in een kamertje. Op de deur zat een metalen plaatje met de tekst: 'juni 1999', haar sterfdatum.

Verdachte moordzaak Bagci dood aangetroffen

Roel's Weblog en ViMh hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een van de twee verdachten van de moord op het 7-jarige meisje Kumral Bagci is vanmorgen dood in haar cel aangetroffen. Het gaat om een 48-jarige vrouw. Zij is de moeder van de andere verdachte, een 20-jarige man. Dat heeft de politie Haaglanden bekendgemaakt.

Kort geleden kwam de zaak-Bagci na acht jaar opnieuw in de schijnwerpers door de arrestatie van twee verdachten. Zo werd op 9 september jl. een 20-jarige Hagenaar aangehouden. Toen de moord gepleegd was, was de verdachte pas twaalf jaar. Het onderzoek kwam in een stroomversnelling en een week later werd ook de 48-jarige moeder van deze verdachte gearresteerd.

Cipiers van het arrestantenhuis waar de verdachte in zat, troffen de moeder donderdagmorgen dood aan. Het was de bedoeling dat ze later op de dag voor de raadkamer van de rechtbank zou verschijnen. Vooralsnog is er verder niets bekend over de doodsoorzaak. Intussen is door de hoofdofficier van justitie in Den Haag een gerechtelijke sectie bevolen.

'Schorsing van Arsenal defensie'

De Engelse voetbalbond (FA) heeft naar aanleiding van de onregelmatigheden bij de wedstrijd Arsenal-Manchester United acht spelers in staat van beschuldiging gesteld. De gehele defensie van Arsenal lijkt daarbij geschorst te gaan worden.

De FA neemt de zaak hoog op en heeft een aantal spelers officieel beschuldigd. Het gaat om Patrick Vieira, Martin Keown, Ashley Cole, Jens Lehmann, Lauren en Ray Parlour van Arsenal. Van Manchester United mogen Ryan Giggs en Cristiano Ronaldo uitleg geven, waarom zij onschuldig zijn. Alle spelers dienen binen 14 dagen te reageren op de beschuldigingen.

Trainer Arsene Wenger van Arsenal mag de bond voorts komen uitleggen waarom hij publiekelijk heeft verkondigd dat Ruud van Nistelrooy Vieira expres een rode kaart heeft aangesmeerd.

In detail per speler: (BBC Sport)
Lauren: Two counts of violent behaviour for "kicking out at Quinton Fortune following the penalty award and for forcibly pushing Ruud van Nistelrooy in the back following the final whistle". Two counts of improper conduct for "confronting van Nistelrooy after Patrick Vieira's sending-off, and for confronting Ryan Giggs after the final whistle".

Keown: One charge of violent behaviour "for striking van Nistelrooy on the back of the head following the final whistle". One charge of improper conduct for "confronting Van Nistelrooy following the penalty miss".

Parlour: One charge of improper conduct for "confronting Van Nistelrooy after the final whistle". One charge of violent behaviour for "grabbing at Gary Neville from behind shortly afterwards".

Cole: One charge of improper conduct for "his involvement in a confrontation with Cristiano Ronaldo after the final whistle".

Lehmann: One charge of improper conduct for "confronting referee Steve Bennett after Patrick Vieira's second yellow card and for then persistently seeking to confront Van Nistelrooy".

Vieira: One charge of improper conduct for "failing to leave the field of play following his sending-off, and for instead seeking to confront Van Nistelrooy and engaging in a verbal exchange with fourth official Neale Barry".

Giggs: One charge of improper conduct for "his involvement in a confrontation with Lauren after the match had ended".

Ronaldo: One charge of improper conduct for "confronting Martin Keown at the conclusion of the match".

Phil Neville: een waarschuwing voor de toekomst naar aanleiding van een akkefietje met Lauren.

Homo's niet welkom bij de AEL

Bij de Arabisch Europese Liga in België zijn homofiele moslims niet welkom. Dat zei gisteren AEL-voorzitter Ahmed Azzuz in het tv-programma NOVA. Hij reageerde op plannen van een islamitische homo om posters van zoenende moslimhomo's op te hangen in Antwerpen, om zo de discussie in moslimkring te kunnen aanwakkeren.

De plannen zijn afkomstig van Carim Bouzian, politiek actief voor de partij Agalev (de Groenen). Al eerder reageerde de AEL woedend op die plannen en eiste dat ze teruggetrokken werden. Bovendien zou Agalev haar excuses moeten maken aan de moslimgemeenschap, zo vond de AEL.

Bouzian zet zijn plannen voor de posters echter gewoon door. Naar eigen zeggen wordt hij wel bedreigd naar aanleiding van zijn plannen. Zijn kop zou er worden afgehakt, en zelfs steniging zou hem ten deel vallen. Het feit dat de AEL België homo's weert noemde Bouzian nog extremer dan de politiek van het Vlaams Blok, waar homo's als lid (mits niet openlijk) wel welkom zijn.

Achmed Azzuz zei dat hij zijn aanhangers zou oproepen de posters er af te scheuren, mochten ze daadwerkelijk worden opgehangen. Volgens Bouzian is dat echter wettelijk verboden.

Lid regeringsraad Irak bezwijkt aan schotwonden

Irak In Irak is Aquila al-Hashima, het lid van de regeringsraad, dat zaterdag werd beschoten, aan haar verwondingen overleden. Dat heeft de Amerikaanse bewindvoerder in Irak, Paul Bremer, bekendgemaakt. De toestand van al-Hashima was sinds gisteren kritiek.

De Iraakse politica raakte vorige week zaterdag zwaargewond nadat schutters het vuur hadden geopend op haar auto. Ze werd meerdere keren geraakt, in buik, schouder en been. Na twee operaties werd al-Hashima overgebracht naar een Amerikaans militair hospitaal, waar ze vandaag aan inwendige bloedingen overleed.

Bekende Nederlanders geven les op hun basisschool

Kinderen die zitten op de basisschool van een bekende Nederlander maken kans om van hem of haar les te krijgen. Vandaag zijn namelijk politici en bekende Nederlanders uit de wereld van het grote geld en cultuur begonnen met het actie voeren tegen de bio-industrie. Ze zullen dit doen door op hun "oude" school les te geven aan de hand van campagnemateriaal van stichting Wakker Dier.

De actie wordt gesteund door onder andere actrice Georgina Verbaan, cabaretier Sanne Wallis de Vries, Quote-hoofdredacteur Jort Kelder, Jan Marijnissen (SP), Diederik Samson (PvdA) en nog enkele andere Tweede-Kamerleden. De bekende Nederlanders geven les tot Werelddierendag op 4 oktober.

Terreur tegen EL AL in Thailand voorkomen

De Thaise politie heeft met een aantal arrestaties een reeks aanslagen op toestellen van de Israëlische luchtvaartmaatschappij EL AL, weten te voorkomen. De aanvallen zouden in Bangkok worden uitgevoerd door een terreurcel van de Jemaah Islamiyah. Deze Zuidoost-Aziatische terreurorganisatie zou banden hebben met Al-Qaeda.

De Thaise premier Shinawatra heeft gisteren erkend dat er aanvallen op EL AL, werden gepland. In eerste instantie ontkende Thailand dat ze moslimterroristen zou hebben aangehouden, maar na aanhoudende meldingen in de Israëlische media, gaf men gisteren alsnog toe dat er inderdaad een aanslag tegen EL AL in voorbereiding was.

Eén van de arrestanten is de terrorist Hambali, vermeend operationeel leider van de Jemaah Islamiyah. Hij wordt al een tijdje door de Amerikanen op een geheime plaats verhoord.

De terreuracties hadden moeten plaatsvinden rond de APEC-top, die komende maand in Bangkok wordt gehouden. De Amerikaanse president Bush is één van de aanwezigen op die economische topontmoeting, waarvoor zeer scherpe veiligheidsmaatregelen zijn genomen.

Vijf Palestijnen door Israël gedood

Op de Westelijke Jordaanoever zijn, tijdens een actie van het Israëlische leger, een leider van de Islamitische Jihad en een andere voortvluchtige militant gedood. Daarnaast kwamen bij een vuurgevecht in een vluchtelingenkamp in de Gazastrook twee Palestijnen om het leven, waaronder een drie jaar oud meisje.

Jihad-leider Nabil Abu Jaber reageerde meteen op het incident. Hij zei dat zijn beweging klaarstaat om de dood van Diab Shyoukhi te wreken. "Al onze cellen hebben de vrije hand om de vijand een lesje te leren."

Gisteren werd al bekend dat 27 Israëlische piloten geen represaille-acties in dichtbevolkte gebieden meer uit willen voeren.

Roda niet echt blij met stripact

Roda JC houdt een actie van supportersvereniging West Side Ultras nauwlettend in de gaten. De vereniging heeft een actie opgezet rond de 21-jarige stripteasedanseres Tamara Chelsey uit Hoensbroek. Iedere keer als Roda wint, trekt Tamara een kledingstuk uit.

Roda moet nog 14 keer winnen, en dan staat de blondine poedelnaakt, met slechts een Roda-bal voor haar onderste edele deel, op de middenstip.

Het bestuur van de voetbalclub is niet blij met de strippartij, waarvoor alle foto's al in het stadion zijn genomen. Algemeen directeur van Roda, Frank Rutten: ''Ik wil benadrukken dat het hier gaat om een supportersactie. Kennelijk vond men het leuk om dit te doen. Zelf kijk ik er niet naar, maar dat meisje zal alle kleding nog wel aan hebben. Het seizoen is net begonnen. Nee, geen sprake van dat zij op onze officiële Roda JC website komt te staan''.

Op de supporterssite www.rodajcfans.nl valt Tamara wel te bekijken. Maar met één winstpartij tot nu toe, zit ze nog vol in de kleren.

Nintendo verlaagt prijs GameCube

Nintendo verlaagt de verkoopprijs van de GameCube in Amerika met $50 naar $99. Dat maakte Reuters gisteren bekend. De verlaging treedt vandaag in effect. Dit maakt de GameCube $80 goedkoper dan zijn twee concurrenten, de Playstation 2 en de Xbox, en even duur als de Game Boy Advance SP. De laatste belangrijke niet-draagbare spelcomputer die voor $99 over de toonbank ging was Sega's Dreamcast, nadat Sega bekend had gemaakt deze niet verder te ondersteunen.

De prijsverlaging komt voor uitgevers en analisten niet onverwacht. Hoewel de GameCube in Japan en Europa zijn concurrenten redelijk goed bij kan houden, neemt hij in Amerika met 29 procent minder bezitters een duidelijke derde plaats in achter de Xbox. Hierdoor heeft een aantal spelontwikkelaars zich al teruggetrokken. Analisten verwachten niet dat Sony en Microsoft direct zullen volgen met prijsverlagingen van respectievelijk de Playstation 2 en de Xbox. Beiden hebben al aangekondigd hun spelcomputers het komende vakantieseizoen te gaan bundelen met extra software. De kerstperiode is met het oog op de verkopen uitermate belangrijk voor de spelindustrie.

VVD wil geen arbeiders uit nieuwe EU-landen

De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) wil de grenzen voorlopig dichthouden voor werknemers uit de tien nieuwe lidstaten van de Europese Unie. VVD-Kamerlid Arno Visser zegt dat de werkloosheid zo sterk toeneemt, dat het ronduit slecht voor het groeiende aantal werkzoekenden zou zijn als steeds meer relatief goedkope arbeidskrachten hier aan de slag zouden gaan. Visser zegt dat er nu al sprake is van verdringing op de arbeidsmarkt.

Volgens Visser biedt het toetredingsverdrag de mogelijkheid om de arbeidsmarkt tot maximaal zeven jaar dicht te houden voor arbeidskrachten uit de nieuwe EU-landen (Estland, Letland, Slowakije, Tsjechië, Malta, Slovenië, Hongarije, Polen Cyprus en Litouwen).

Visser confronteerde gisteren staatssecretaris Rutte (Sociale Zaken) met het feit dat diens Wet arbeid vreemdelingen is achterhaald. Volgens de VVD'er moet de wet zo aangepast worden dat werkgevers ook personeel kunnen werven uit niet-EU-landen, onder de voorwaarde dat de werving via een convenant verloopt.

Kapitaal aan euro's in pakken cornflakes

Op Schiphol is een 29-jarige vrouw gearresteerd die 735.000 euro aan bankbiljetten naar Suriname wilde smokkelen. De honderdduizenden euro's zaten verpakt in vier cornflakesdozen.

De in Amsterdam woonachtige vrouw, afkomstig van de Antillen, zei niet te weten dat er bankbiljetten in de dozen met cornflakes zaten. Ze zei de pakken voor iemand anders te hebben meegenomen.

De vrouw is voor nader onderzoek in voorlopige hechtenis genomen.

Inbrekers stelen spaarvarken

Uit het volgende bericht blijkt wel dat je ook je spaarvarken maar goed moet verstoppen. Maandag is namelijk bij een inbraak in een woning in Twello een spaarvarken gestolen. Het spaarvarken, dat van één van de kinderen was, bevatte enkele honderden euro's. De inbrekers kwamen het huis binnen door met een ijzerdraad, via de brievenbus, het slot open te schuiven; het zogenaamde "hengelen".

Hoeveel er precies in het varken zat, wat het kind met het geld wilde gaan doen en of het varken is stukgegooid, kon de politiewoordvoerder niet zeggen. Deze informatie behoort namelijk tot de "daderinformatie".

Jongen van 15 schiet medescholier dood

Klauwtje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een leerling van een middelbare school uit de Amerikaanse staat Minnesota heeft woensdag met een revolver een medescholier doodgeschoten en een andere levensgevaarlijk verwond. De 15-jarige jongen, die zijn wapen uiteindelijk aan een leraar heeft gegeven, is door de politie gearresteerd. Over zijn motief is tot nu toe nog niets bekend. De andere scholier die levensgevaarlijk gewond raakte, is in zijn hoofd en borst getroffen.

Vingerafdruk en DNA van elke inbreker

choppa had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Rotterdamse plaatsvervangend korpschef, Hans Vissers, pleit in het politieblad APB voor meer rendement tijdens recherchewerkzaamheden. Hij vindt dat de recherche voortaan naar elke inbraak en autokraak moet gaan om DNA en vingerafdrukken te verzamelen van de inbreker.

Verder zegt de plaatsvervangend korpschef dat er alleen in uitzonderlijke gevallen, moorden of gewelddadige overvallen, oorafdrukken moeten worden gemaakt. Het speuren naar schoenzool- of werktuigsporen moet in de meeste gevallen ook achterwege worden gelaten. Tevens moet er veel minder tijd worden besteed worden aan het "linken" van kogels en hulzen.

KaZaA klaagt RIAA aan

Tinus Tegelaar, eldeejee en QuietGuy hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

KaZaA heeft een rechtszaak aangespannen tegen de Recording Industry Association of America (RIAA). De Amerikaanse muziekindustrie zou ongeautoriseerde versies van de KaZaA-software gebruiken om gebruikers in de gaten te houden.

De rechtszaak wordt gevoerd door Sharman Networks, het moederbedrijf van KaZaA. Ze beschuldigd de RIAA ervan bij de opsporingspogingen gebruik te maken van het programma KaZaA Lite.

De RIAA controleert de on-line muziekcollectie van internetters, door gebruik te maken van digitale vingerafdruk, 'hashes' genoemd, die soms aangeven wat de bron is van de bestanden. Oók maakt de muziekindustrie gebruik van verborgen stukjes informatie die op veel MP3-bestanden te vinden zijn ('metadata tags'). Op die manier kan in bepaalde gevallen achterhaald worden wie de de muziekbestanden aanvankelijk van een cd heeft gekopieerd.

Sociale Dienst financiert 'ontvoeringen'

Vandaag is bekend geworden dat de Sociale Dienst geld heeft betaald voor de 'ontvoering' van kinderen van bijstandsgerechtigden, die in het buitenland onrechtmatig worden vastgehouden. Dit gebeurt meestal door de andere ouder.

Er zouden zelfs wapens, die gebruikt worden bij de bevrijding worden, gedeclareerd zijn bij de Sociale Dienst. J. Smits, van Stichting Kinderontvoering, zei tegen het Radio 1 Journaal dat er steeds vaker een beroep wordt gedaan op de bijzondere bijstand om de directe kosten van het terughalen te vergoeden.

Het zou vaak gaan om bedragen oplopend tot 3500 gulden. Bij het terughalen wordt volgens Smits vaak geweld gebruikt. Wapens worden uit verdediging aangeschaft en vervolgens bij de Sociale Dienst gedeclareerd.

Nog geen bewijs wapenbezit Irak

Irak Een onderzoeksteam van veertienhonderd wapeninspecteurs heeft na maandenlang zoeken nog geen enkel bewijs gevonden van nucleaire, chemische en biologische massavernietigingswapens in Irak. Ook zijn er geen laboratoria of andere productiefaciliteiten ontdekt.

Dat heeft een woordvoerder van de Amerikaanse geheime dienst gemeld. Volgende maand komt de leider van het onderzoek David Kay met zijn rapport.

Het bezit van massavernietigingswapens door Irak werd door president Bush en premier Blair als reden voor het voeren van de oorlog aangevoerd. Blair zit momenteel al in een lastig parket, door het parlementaire onderzoek naar de dood van David Kelly.

Verwey: integratie loopt op schema

Het integratiebeleid is niet mislukt. Dat concludeert de Volkskrant uit het rapport van het Verwey-Jonker Instituut dat vandaag wordt gepresenteerd.

Het rapport is de opstap van het parlementair onderzoek naar integratiebeleid. In Nederland bestaat er vooral ontevredenhied over de multiculturele samenleving komt, doordat autochtone Nederlanders jaloers zijn op het succes van migranten. De integratie is volgens de commissie relatief succesvol te noemen en verloopt volgens schema.

Er was de afgelopen dagen een hoop discussie over het rapport in de Tweede Kamer. Het instituut, dat de commissie ondersteunt en verantwoordelijk is voor het rapport, zou niet objectief zijn. SP-Kamerlid Lazrak stapte daarom uit de commissie. VVD-collega Hirsi Ali en VVD-fractievoorzitter Van Aartsen delen zijn kritiek. De commissie zal het onderzoek ondanks alle ophef haar onderzoek voortzetten.

Het Hilda Verweij-Jonker Instituut heeft de overheid jarenlang geadviseerd op het gebied van integratiebeleid en zou dus nu over dat beleid moeten oordelen. Het instituut kreeg van de Tweede Kamer de opdracht de 'onvoldoende geslaagde integratie' te onderzoeken.

Telefoon krijgt meer toetsen voor sms-en

Jinxedworld had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gadget nieuws! Een oplossing van een voormalig Apple-ontwerper wordt nu door Intel gebruikt om sms-tekst eenvoudiger in te voeren op mobiele telefoons. De chipfabrikant heeft een concept-oplossing gepresenteerd, waarbij ze 26 lettertoetsen tussen de nummertoetsen op een mobiele telefoon hebben geplaatst.

Met dit nieuwe concept is het straks niet meer nodig om bij het schrijven van een sms- of e-mailbericht via een telefoon, meerdere malen een nummertoets in te drukken. Deze oplossing is ooit bedacht door David Levy, een designer die ooit bij Apple Computer werkte. Intel heeft dit idee met toestemming overgenomen en verder ontwikkeld voor toepassing in hun Digit Wireless concept-telefoon. Deze telefoon bevat behalve het aangepaste toetsenbord nog enkele nieuwe oplossingen, voor ondermeer beveiliging en wireless lan.

De methode voor snellere tekstinvoer is door verschillende telefoonfabrikanten in Azië al gelicenseerd. Intel wil de techniek zelf echter ook in productie nemen, omdat men naast de gebruikelijke chipsets en processors ook andersoortige chips en hardware wil gaan verkopen.

Met z'n allen "gratis" tanken???

coonman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het huidige kabinet streeft er naar de criminaliteit verlagen met 20%. Maar met hun bezuinigingswoede zal dat wel eens ijdele hoop kunnen zijn.

Zo zouden benzinedieven zonder problemen weg kunnen rijden zonder te betalen, want justitie komt er niet meer tegen in actie. Volgens berichtgeving in de Telegraaf stelt Minister Donner van Justitie dat het vergrijp meestal te klein is om werk van te maken.

In zijn beantwoording op Kamervragen zegt Donner "...dat strafrechtelijk optreden tegen benzinedieven slechts als uiterste middel moet worden gehanteerd". De branche zou volgens de minister in de eerste plaats zelf maatregelen moet nemen om deze vorm van criminaliteit tegen te gaan.

De Belangenvereniging van Tankstationhouders reageerde woedend: "Dit is een vrijbrief om weg te rijden zonder te betalen".

Iran vastbesloten over atoomplannen

Iran stopt niet met het verrijken van uranium. Dat zei de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Kharazi in New York.

Hij is daar vanwege de Algemene Vergadering van de VN. Volgens de minister wordt het verrijkte uranium alleen voor civiele en niet voor militaire doeleinden gebruikt. "Het is een zaak van nationale trots dat we over deze technologie beschikken. Dat betekent niet dat we van plan zijn nuclaire wapens te ontwikkelen", legde Kharazi uit.

Het IAEA (Internationaal Atoomenergie Agentschap) heeft Iran tot 31 oktober de tijd gegeven om te bewijzen dat het geen geheim kernwapenprogramma heeft. Volgens Kharazi is deze peildatum onder druk van de VS vastgesteld.

Stadsderby beslist dankzij kabouter

JeOma had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Germinal Beerschot Antwerpen (GBA, voor kenners) kan zich dit jaar de "Ploeg van de Stad van Antwerpen" noemen, nadat zij afgelopen weekeinde hun aartsrivalen van Antwerp FC op eigen terrein versloegen, met een klinkende 4-0 zege. Op zich niets bijzonders, zul je denken, maar dit keer kregen ze hulp van... een kabouter.

Voorafgaande aan de wedstrijd had Antwerp-coach René Desaeyere flink olie op 't vuur gegooid, door te stellen dat tegenstander GBA "een kabouterploeg" zou zijn, hierbij verwijzend naar de geringe lichaamslengte van een relatief grote groep spelers bij GBA.

De woede van de GBA-spelers bereikte een hoogtepunt toen zij zondag de kleedkamer betraden en er in het midden van de ruimte "ter verwelkoming" een kabouterbeeldje was geplaatst. "Een misplaatste grap", zo reageerde GBA-speler Dickson Agyeman (1,65m) na de wedstrijd, "Maar met het feit dat we veel kleine spelers in onze ploeg hebben, lach je niet. En we hebben toch maar met 0-4 gewonnen. Wie zijn nu eigenlijk de kabouters?".

De grootste verrassing kwam overigens pas enkele dagen na de wedstrijd. Gingen de GBA-spelers er zondag nog van uit dat Antwerp voor de kabouter had gezorgd, woensdag onthulde GBA-trainer Marc Brys in de Gazet van Antwerpen dat hij achter de actie zat. Hij liet zijn assistent het beeldje in de kleedkamer zetten om z'n spelers tot het uiterste te prikkelen. Met behoorlijk succes, zo bleek dus uit de uitslag.

De kabouter is inmiddels gepromoveerd tot clubmascotte en daarbij omgedoopt tot "Eddy". Hiermee is hij vernoemd naar Eddy Wauters, de voorzitter van de club.

Verdachte van moord op Lindh ontkent

De nieuwe verdachte die de Zweedse politie woensdagochtend heeft aangehouden in verband met de moord op minister Anna Lindh van Buitenlandse Zaken zegt onschuldig te zijn. Over de verdachte wilden de politie niet veel zeggen, behalve dat hij voorkomt in het politieregister.

Ingewijden denken dat dat een aanwijzing is dat de politie waarschijnlijk over technische bewijzen beschikt, zoals DNA- en bloedanalyses die de verdachte in verband kunnen brengen met het misdrijf. Kort na de aanslag op Lindh vond de politie een moordwapen en enkele kledingstukken die aan de dader zouden hebben toebehoord.

Uitslag UEFA Cup (24-09)

Vanavond werden verscheidene wedstrijden in de eerste ronde van de UEFA Cup afgewerkt. Van de Nederlandse afvaardiging kwamen NAC Breda en FC Utrecht in actie.

NAC Breda ging voor het aanzicht van 3500 eigen fans op de tribune fors onderuit in Newcastle (5-0). Newcastle United kwam na een halfuur op voorsprong door Bellamy, die vijf minuten later de score tevens verdubbelde (2-0). Na een uur spelen kopte Bramble een corner in (3-0). Met een raak schot van Shearer en een doeltreffende kopbal van Ambrose verscheen de eindstand op het bord. NAC kreeg met name in de eerste helft wel enkele kansen, maar het wist niet te scoren. Newcastle bleek eenvoudig weg te sterk.

FC Utrecht won in een leeg stadion Galgenwaard van het Slowaakse MŠK Žilina (2-0). De wedstrijd werd op last van de UEFA zonder publiek gespeeld als gevolg van de supportersrellen bij het duel tegen Legia Warschau vorig jaar.
In een matig duel scoorde Utrecht zowel in de eerste als tweede helft vlak voor het einde. Hans van der Haar en Stefaan Tanghe zorgden voor de geruststellende zege. Over twee weken zal de returnwedstrijd in Slowakije zijn.


Enkele andere uitslagen:
FC Apoel (Cyp) - Real Mallorca (Spa) 1-2
Bruggink 1x
Puchov (Slw) - Barcelona (Spa) 1-1
Kluivert 1x

Manchester City (Eng) - Lokeren (Bel) 3-2
Hertha BSC (Dui) - Wielkopolski (Pol) 0-0
Kaiserslautern (Dui) - Teplice (Tsj) 1-2
AS Roma (Ita) - Vardar (Mac) 4-0
Austria Wien (Oos) - Borussia Dortmund (Dui) 1-2
AIK Solna (Zwe) - Valencia (Spa) 0-2
NK Olimpija (Slo) - Liverpool (Eng) 1-1
Valerenga (Noo) - Grazer AK (Oos) 0-0
Metallurch Donetsk (Oek) - Parma (Ita) 1-1
Malatyaspor (Tur) - FC Basel (Zwi) 0-2
La Louvière (Bel) - Benfica (Por) 1-1

Meer voetbalnieuws vind je op de Competitiemanager

Chinees meisje kluift al haar vingers af

Linz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ze heeft niet meer dan tien afgevlakte bobbeltjes. Een vijfjarig Chinees meisje heeft voor de rest alles afgekloven. Dat heeft ze in drie jaar tijd gedaan. "Ze ging van haar wijsvinger naar haar ringvinger tot ze uiteindelijk allemaal weg waren", aldus haar grootvader, die de zorg over het kind draagt. Hij en zijn vrouw konden het kluiven niet voorkomen.

Hoe het kan dat het meisje geen pijn voelde kan verklaard worden uit een wekenlange koorts die ze op tweejarige leeftijd gehad heeft. Een verpleegkundige denkt nu dat deze koorts de zenuwen in haar vingers heeft aangetast.

Uitslagen UEFA Cup (24-09-03)

Vanavond werd een groot deel van de eerste wedstrijden van de eerste ronde in de UEFA Cup afgewerkt. Hieronder staan de uitslagen.

FC Utrecht - MSK Zilina (Slw) 2-0
Newcastle United (Eng) - NAC Breda 5-0

FC Apoel (Cyp) - Real Mallorca (Spa) 1-2
Bruggink 1x
KM Puchov (Slw) - Barcelona (Spa) 1-1
Kluivert 1x

Manchester City (Eng) - Lokeren (Bel) 3-2
Hertha BSC (Dui) - Wielkopolski (Pol) 0-0
Kaiserslautern (Dui) - Teplice (Tsj) 1-2

Villarreal (Spa) - Trabzonspor (Tur) 0-0
AS Roma (Ita) - Vardar (Mac) 4-0
Austria Wien (Oos) - Borussia Dortmund (Dui) 1-2
Hapoel Ramat-Gan (Isr) - Levski Sofia (Bul) 0-1
CSKA Sofia (Bul) - Torpedo Moskou (Rus) 1-1
Panionios (Gri) - Nordsjaelland (Den) 2-1
Sartid (S+M) - Slavia Praag (Tsj) 1-2
Genclerbigligi (Tur) - Blackburn Rovers (Eng) 3-1
Maccabi Haifa (Isr) - NK Publikum (Slo) 2-1
Dinamo Zagreb (Kro) - MTK Boedapest (Hon) 3-1
Valerenga (Noo) - Grazer AK (Oos) 0-0
Metallurch Donetsk (Oek) - Parma (Ita) 1-1
Spartak Moskou (Rus) - Esbjerg (Den) 2-0
Bröndby IF (Den) - Viktor Zizkov (Tsj) 1-0
Cementarnica (Mac) - RC Lens (Fra) 0-1
Myllykosken (Fin) - Sochaux (Fra) 0-1
Austria Salzburg (Oos) - Udinese (Ita) 0-1
NK Varteks (Kro) - Debreceni (Hon) 1-3
Leiria (Por) - Molde (Noo) 0-0
Zimbru Chisinau (Mol) - Aris Saloniki (Gri) 1-1
Dinamo Boekarest (Roe) - Sjachtor Donetsk (Oek) 2-0
Gaziantepspor (Tur) - Hapoel Tel Aviv (Isr) 1-0
Malatyaspor (Tur) - FC Basel (Zwi) 0-2
Ventspils (Let) - Rosenborg (Noo) 1-4
Grasshoppers (Zwi) - Hajduk Split (Kro) 1-1
La Louvière (Bel) - Benfica (Por) 1-1
FC Dundee (Sch) - Perugia (Ita) 1-2
Odense BK (Den) - Rode Ster B. (SeM) 2-2
Ferencvaros (Hon) - FC Kopenhagen (Den) 1-1
NK Olimpija (Slo) - Liverpool (Eng) 1-1
PAOK Saloniki (Gri) - SFK Lyn (Noo) 0-1
AIK Solna (Zwe) - Valencia (Spa) 0-2
AJ Auxerre (Fra) - Neuchâtel (Zwi) 1-0
Hearts (Sch) - Zeljeznicar (Bos) 2-0
Southampton (Eng) - Steaua Boekarest (Roe) 1-1
Sporting Portugal (Por) - Malmö (Zwe) 2-0

Laatste reviews en specials
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
special
Random Pics van de Dag #1246
special
Random Pics van de Dag #1245
©FOK.nl e.a.