Film Review: Blade 2


Conclusie:
Blade 2 was voor mij spectaculairder dan zijn voorganger. Het plot is bij deze sequel minder en het idee achter Blade is misschien uitgemolken, het blijft een sterke film met een sterk en donker karakter.

De vechtscènes waren snel en choreografisch gezien erg goed. Als kijker moet je je ogen openhouden om niets van dit spektakel te missen. Knipper je één keer met je ogen, dan heb je eigenlijk al een mooi deel gemist. Op sommige momenten deed Blade 2 mij denken aan de verfrissende en vernieuwende actie uit The Matrix.

Ook de special effects waren zeer goed. Een vampier die in vlammen opgaat en waarvan het nog gloeiende as door de lucht zweeft, het was een genot om naar te kijken. Een Reaper die zijn gehele kaak opent om daarna iemand vol te bijten, en waarbij het bloed alle kanten opspat; je moet ervan houden, maar het ziet er in ieder geval zeer mooi uit.

De soundtrack is ook zeker het beluisteren waard: Fatboy Slim, Massive Attack, Cypress Hill en Busta Rhymes zijn maar enkele grote namen op de cd.

Al samenvattend kunnen we tot de conclusie komen dat alhoewel het plot niet vernieuwend is, de film zelf dat zeker wel is. Hou je van spanning, bloed, actie, donkere films en vampieren? Dan mag je Blade 2 gewoon niet missen.


Score: 8.5

In de bioscoop: 13 Juni 2002


Details: USA, 116 minuten
Genre:Actie/Thriller
Regie:Guillermo Del Toro
Schrijver:David S. Goyer
Acteurs Wesley Snipes, Ron Perlman, Kris Kristofferson